82

Анонимен

преди 1 година

Абсурдно предложение разбира се. Ами ако колата е на напр. бащата от семейството или на друг член от семейството, който не знае , че колата е в ръцете на неговия син. Това са глупости, необмислени от тези, които ги предлагат.

81

Пенсионер

преди 1 година

Частната собственост е неприкосновена.Никой няма право да нарушава конституцията.Разбирам мъката на пострадалите от катастрофа , но колите не са виновни.А какво ще се конфискува на виновните за катастрофа пешеходци ?Обувките ли ?Предложението е несериозно.И още нещо. Почти винаги при катастрофа колите са за скрап.Какво ще конфискуват ?

80

Мда

преди 1 година

Одобрявам !

79

Анонимен

преди 1 година

И ще има - ама тя колата е на фирмата, под лизинг, на жената и т.н. дреме ми. Ще почнат специално да си купуват бараки, че да им дреме още по-малко. Законът си е написан ясно. Всичко друго са някакви ама точно пиянски брътвежи за кръчмата. Щели да пускат брошури и телефон?!? Здрасти! Комшията ми пак е пиян на мотика и отпраши с колата... После ходи доказвай, че е било така наистина. С дрегер ли си го мерил, снимал ли си го? Кой ти дава това право? Абе.... чудят се каква глупост да измислят.

78

Анонимен

преди 1 година

Ми аз съм за да конфискувате разцепения на две джип на оня друсания дето уби две жени в София. Не знам дали ще има ефект, ама давайте. А ако искате това да проработи - първо трябва да уволнявате незабавно "колегите" дето питат "и ся кво прайм" както и полицайките, дето се возят до дрогирани престъпници и им помагат да се укрият. Това защо не го предложите?

77

Анонимен

преди 1 година

Първо болшевишка партия да направим и тогава да почваме конфискациите на имущество заради нарушения.

76

Анонимен

преди 1 година

Статистиката в световен мащаб показва че само 30% от катастрофите са заради употреба на алкохол и наркотици. Най честата причина за катастрофи всъщност е най обикновено разсейване. Хората карат уморени, недоспали, гледат си в телефоните, играят си с аудио системата, навигацията и др.

75

anon

преди 1 година

Човека може да е под влияние на телефон (разсеян). Ако направи ПТП го наказваме и това е. Не казваме "ооо, сега ще ти сложим по-солено наказание защото си си гледал телефона и си бил разсеян"

74

anon

преди 1 година

Карал пил, не пил, дрогиран или не, няма никакво значение. Нарушенията ги пише в правилника, изземане на предимство, неправилно изпреварване, минаване на червено, пешеходна пътека, причинил ПТП, и други. Наказвайте нарушенията, не зависимо под какво влиянея е човека.Той може да е под влияние на стрес, на скандал с жена си, афектиран от нещо си, невменяем и какво ли още не.Наказва се нарушението, а не под какво влияние е извършено.Типичен пример за бъркане на причината и следствието.

73

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 89 Строгите санкции не водят до увеличаване на нарушенията,а тяхното неприлагане!Да те гепна пиян в колата и да заминеш в кауша за три години моментално и възторжено,и тогава гледай кой ще спазва и кой-не!

72

СТОП ТОЛ ТЕРОР

преди 1 година

Терористи провеждат геноцд спрямо Българския народ чрез тежко терористични убииствени дигитлано холограмни оръжия вкл видео терористични милиони Българи са трайно увреждани ежедневно.. ПО всички видео репортажи може да видите жертви на убииствен терор през ТОЛ КАМЕРИ.. КОнтролират се от военно терористична мафия.. Увреждат азони около тях с черно чумни активатори и генератори вградени..Подобна нагло престъпна видео терористични техника е ЗАБРАНЕНА от КОНСтитуцията..Арести за престъпниците ..

71

Фрикси

преди 1 година

Закони има, но поради повсеместната корупция не се спазват. И сега глобите не са малки, но при събираемост от 30 % ефекта клони към 0. Да се вдигне събираемостта на 75% и ще се види ефекта. А най-лошото е че заради корупцията, никой не се страхува от полицията и то се вижда- пият и карат, без книжка го хващат и то пиян, посягат на полицаи ... За мен без книжнка и пиян, директно в панделата поне за година !

70

Радослав

преди 1 година

Предпочитам съдията който последен е пуснал наркомана условно, полицая който последен го е спрял в нарушение, но не му е отнел книжката или надзирателя който гласува за предсрочно освобождаване на виновния да стават автоматично обвиняеми в предумишлено убийство! Така ще се разчисти пътя от наркомани, а не като им взимате евентуално колите за по 1 седмица! Няма смисъл да се гласува закон за конфискация когато прилагащите го органи са корумпирани!

69

Анонимен

преди 1 година

Както винаги през последните 32 години, по-строгите санкции ще доведат до повече нарушения. Още колко пъти ще го пробват, за да го разберат? ОчевАдно е, че това не е начина.

68

Ивелин Михайлов

преди 1 година

Като гледам минусите май тоя форум е пъълен с наркомани и пиянки.. както е и самата държава.. аз бих предложил директен разстрел, ако ще дрогата да е отпреди месец!

67

Българин

преди 1 година

МИ НЯМА ДА НАЕМАШ НАРКОМАНИ БЕ! ЩЕ ИМ ПРАВИШ ТЕСТОВЕ ПРЕДИ РАБОТА!

66

Исторически парк

преди 1 година

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!

65

Стига глупости.

преди 1 година

Има действащи закони и предвидени санкции и те са достатъчно добри. Просто няма кой да ги прилага.Абсолютно съм против такива измислени санкции под формата на набези от страна на държавата към частната собственост.

64

M

преди 1 година

Половината от коментиращите, пият и карат, но го раздават сериозно тук

63

Няма лошо

преди 1 година

Добра мярка. Нека.