30

Анонимен

преди 1 година

Че котките са най големия хищник на земята след хората е безспорен факт. Но за това основна роля играе приятелството между хората и котките. Има и друг вид хищник които се развива благодарение на хората, кучета но те са по назад в класацията най големите хищници.

29

Анонимен

преди 1 година

Човека трябва да е на първо място в "инвазивен чуждоземен вид", а котката на второ място, но трябва да се уточни, че разликата между първо и второ място е много огромна.

28

Киро коравио

преди 1 година

То и поляците са инвазивен чуждоземен вид ама ги търпим е. Давайте да изтрепеме чуждоземните

27

от Плевен

преди 1 година

Като един истински природолюбител, в жк Сторгозия, около Кооператимния пазар и още на няколко места в града съм разположил 67 поилки за котки, кучета и птици. Това нещо ми струва време и то доста, но няма как. През последния месец температурите се покачиха, животинките имат и от наша подкрепа. При мен деня започва с добрина и завършва с добри дела. През зимата събирам храна за птиците и другите животинки. В колата винаги имам поне два чувала със сухари да дам на някоя животинка ... Това е моят н

26

Аууу

преди 1 година

Сега да не се окаже, че Путин трябва дй денацифицира и Полша поради отношението им към котките?

25

Alex

преди 1 година

Po mrusno neshto ot choveka imali

24

Анонимен

преди 1 година

До До 13: в нормалните бели западни държави бездомните котки (също както кучетата) почти отсъстват, защото ги кастрират, вкарват в приюти и ако приютът е пълен не ги връщат на улицата, а евтанират (т.е. приспиват или иначе казано - убиват) грозни и стари обитатели, за да освободят място за нови, по-млади и хубави животинки.

23

До 13

преди 1 година

В цял свят хората обичат животни, има страни в които, ако нямаш котка или куче те смятат за лош човек, пример е съседна Гърция, в която всички са с по няколко котки и поне по едно куче в къщите си, само в България хората смятат, че трябва да си стара мома за да обичаш животни. Просто тук духовното ниво е изключително ниско! Мизерията също!

22

Анонимен

преди 1 година

Путин обича животни и котки... хаха Но на поляците не е фен и започвам да го разбирам защо

21

Гларус

преди 1 година

Полските мацки наистина са си "чуждоземен инвазивен вид", чешките - също, а пък украинските, ужас направо.

20

Котенцето

преди 1 година

И аз си имам котка, втора подред, първата ми беше в ученическите години, живя 13 години, сега пак си имам и я гледам с любов. Е не можем да ги направим вегани и тях, няма как да стане, искат си месце. А и не става всичко да е защитена територия и навсякъде да е птичарник!

19

Анонимен

преди 1 година

Понятие като поляк и наука НЕ съществува

18

Док

преди 1 година

Я ПАН(Полска академия на науките) да се изкаже дали РомЪТ е "инвазивен чуждоземен вид"? Опс, те там такива нямат. Един чичко се погрижи преди време. Май затова сега се кахърят за котките.

17

Анонимен

преди 1 година

оказва се полякът е опасен чуждоземен вид за европа, който застрашава мира и се перчи на една велика държава. но ако продължава в същия дух, тази заплаха може да бъде премахната от лицето на европа.

16

от района на Дунава

преди 1 година

При нас в района на Дунава за пчеларите най-големия враг е пчелояда (Merops apiaster). Тази красива птица изяжда не само изобилие от пчели, но и неоплодени пчелни майки. Тази година при нас има изобилие от грабливи птици (Accipitridae, Falconidae, Strigidae, Tytonidae) които изтласкат тези птици. По-малко пчелояди, повече пчели! На пчелина имам 37 броя котки, които яко водят борба с полските мишки и гущерите. Всяка година имам над 15-20 кошера унищожени от полски мишки. Имам и гробище на котките

15

До 8

преди 1 година

също като хората. Или поне повечето от тях, не ли?!! Но, ако се опиташ да включиш хомо сапиенса на квадрат в някакви списъци, макар и повече от основателно, ще те нарекат всякакъв. А нима човешката дейност не е инвазивна?!! Или физическото изтребление на други видове при нещо съвсем тривиално като пътуването с автомобил от точка А до точка Б, не го броим? Следващият път като пътуваш донякъде брои сгазените животни/птици край пътя, както и размазаните буболечки по стъклата и предницата на колата

14

Анонимен

преди 1 година

Aman bre te tam.maskite skapat na decata si na sterkite si pazi boje ot tam i koka ne se vzema podobre virosa hvani

13

Анонимен

преди 1 година

Старите моми са получили нервна криза.

12

Точно така

преди 1 година

Трябва да изгоним руските котки от ЕС! Съсипаха и унищожиха цялото едно поколение плъхове и мишки. А без плъхове и мишки на ръководни позиции ЕС няма как да съществува.

11

Ким Чен

преди 1 година

До Анонимен 9 Тая зима като застудее и притъмнее, дилемата ще е или вие - тях, или те - вас.