70

Анонимен

преди 1 година

Стига глупости! До преди няколко години се опитваха да манипулират с озоновата дупка! Някой помни ли щуротиите, които писаха? Сега от ледниковия период земята се стопля и то независимо от човека! Причината е най големия причинител/излъчвател на топлина - слънцето! Не е трудно да се разбере, ако си учил или следвал физика или математика! И човека също има някакъв пренебрежителен принос, но не желая неграмотници да ми го обясняват! След 2050-2055 година нещата се обръщат т.е. цикъл на охлаждане!

69

Професионалист

преди 1 година

Промената на магнитните полета играе на голяма роля за климата а не човека.

68

ХА МАЙТАП,АЛА НЕ

преди 1 година

ОТЧЕТЕТЕ ВРЕМЕСЕЧЕНИЕТО НА СЛЪНЧЕВОТО ГРЕЕНЕ, КАТО ОТЧИТАТЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА ВРЕМЕТО И НАКЛОНА ПОД КОЙТО СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ ОГРЯВАТ ЗЕМНАТА ПОВЪРХНОСТ(ПОРАДИ ПРЕЦЕСИЯТА НА ЗЕМНАТА ОС И ИЗМЕНЕНИЕТО ОТ ТОВА НА РАЗСТОЯНИЕТО СЛЪНЦЕ-ЗЕМЯ), РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПЛОЩИТЕ И МАСИТЕ С РАЗЛИЧНА ТОПЛОЕМКОСТ (СУША-ВОДА И РЕЛЕФ), ФАЗОВИТЕ ПРЕХОДИ (ВОДЕН И СО2 ОБОРОТ) И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПО-ОБЕКТИВНА КАРТИНА. И ДА СЕ НЕ ЧУДИТЕ, ЧЕ СЛЕД 13000 ГОДИНИ ЩЕ ХОДЯТ ДА ПЛАЖУВАТ НА МОРЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ,А ЩЕ ЗЪЗНАТ ПОД СНЯГ ПРЕЗ ЮЛИ.

67

83

преди 1 година

Процеса вече подхранва сам себе си. С оглед на горските пожари, които освобождават допълнителни парникови газове и намаляват фактора, който редуцира същите. От друга страна имаме и топене на пермафроста, който освобождава огромни количества метан. Който е още по-мощен парников газ.

66

Анонимен

преди 1 година

Проблема с убеждаването в изследвания предизвикващи дискомфорт, е че елементарните обяснения са по-привлекателни. Повечето не си правят труда да вникнат в едно научно изследвания, дори когато са сведени на научнопопулярен език. От това печелят тези, които поставят алчността като приоритет, и го назовават икономически такъв. Следователно в интерес на всички. Човечеството ще оцелее, просто оцеляването няма да е за всички. Пък и с оглед на тенденциите е твърде вероятно вече да е късно за мерки...

65

78,

преди 1 година

а задръж малко, погледни си третото изречение от коментара и тогава опитай пак. Казваш: "...Най големия енергиен източник в нашата вселена е слънцето!...", не ли? Да говорим за Слънчевата система, да се съгласи човек. Ама "нашата вселена"?!! Обикновено под тия думи иде реч за Млечния път. А в него нашето Слънце е звезда от спектрален клас G, от покрайнините. За сравнение, червеният гигант Бетелгейзе е около 700 пъти по-голям и близа 14 000 пъти по-ярък... С оксиморони *** едва ли се громят

64

Анонимен

преди 1 година

А не бе. Котенцата са винови.

63

Хмм

преди 1 година

Да, вижда се. Свидетели сме на най-масово измиране на животински видове. Пчелите намаляват с всяка изминала година. Големия коралов риф край Австралия е пред изчезване. Производството на зърно в световен мащаб намалява, заради високите температури. Горските пожари са се увеличили с почти 100% за последното столетие.

62

Анонимен

преди 1 година

До 72 Хмм Родния "специалист" ще ви обясни, че и това е лъжа. . . . . . . Не не е необходимо за обясняване, защото се вижда! А за такива като автора на тази глупост, които не са в състояния да различават енергия от мощност няма обяснение, защото е сляп или много много заслепен!

61

Анонимен

преди 1 година

Какво обаче показват научните изследвания? - Отговори от научната редакция на неуките, които не могат да различават мощност от енергия! Най големия енергиен източник в нашата вселена е слънцето! Енергийните колебания на слънцето не могат да се компенсират от каквато и да е цивилизация. Учете поне малко физика! От ледниковия период земята се затопля с или без човека! Ако кривите н затопляне са надеждни апогеят ще бъде около 2050-2060 г. След това охлаждане! Всичко друго е лъжи да взимат пари! Физ

60

Анонимен

преди 1 година

До Хмм - не, доказалият се и признат специалист Джон Колман ни обясни че е лъжа, но сега някакви *** ще ни "обяснят" че не било така.

59

Анонимен

преди 1 година

До Германец - тичкай за бустар

58

Германец

преди 1 година

Има си хас Гай *** да се почуства отговорен за нещо :)

57

Сандо

преди 1 година

не човекът а Ковачки гори буклуците на Европа и прави милиони а ние дишаме отровите

56

Анонимен

преди 1 година

Коги дойче зеле и сворободна европа праят проверки на фактите - тогиз бегам бръже надалеч !

55

Хмм

преди 1 година

Родния "специалист" ще ви обясни, че и това е лъжа. Всичко е лъжа. Родния "специалист" е вирусолог, пулмолог, геополитически анализатор, икономист, финансист, климатолог, физик, химик, математик, и т.н., и т.н. Изобщо мнозинството от населението в тази държава е такава жалка картинка...

54

11

преди 1 година

НЕ.

53

Анонимен

преди 1 година

До 69 -преди милион години е имало в пъти повече въглероден диоксид. А ледниците не се топят и в момента. Природни аномалии винаги е имало и винаги ще има, дори ако няма нито един човек на планетата.

52

Анонимен

преди 1 година

Ако човечеството не се беше появило на земята, сега по това време нямаше да има такова количество въглероден диоксид, нито щеше да има толкова много изечезнали животински и растителни видове, нито океаните щяха да са в нефт, нито ледниците щяха да се топят, нито щеше да има такива природни аномалии.

51

Пич

преди 1 година

Пффф... ако погледнете стенописите и гравюрите: вижте как са били облечени траките по нашите земи, че после и римляните. Да не говорим, че тогава е било нормално из горите ни да шестват стада от лъвове. Истинското застудяване започва през ранното Средновековие: погледнете с какви дебели ботуши, шапки и мантии са облечени хората тогава. И сега отново следва затопляне. Нищо, което нашите предци вече да не са изпитали.