12

Теди

преди 1 година

БОЖИЯТА БЛАГОДАТ Е ВЕЧНА

11

Виц

преди 1 година

Един ден, Моше решил да приеме католицизма. Минал през няколко месечно убочение, учение, за да вникне в материята. От църквата го поканили на традиционна католическа литургия, за да произнесе реч пред миряните в църквата. Моше влиза в църквата и започва обръщението си към миряните с думите: Колеги гои...

10

Анонимен

преди 1 година

Еврейски измишльотени.

9

До Обективно

преди 1 година

Мария Магдалена, като най-приближена на Исус , е била апостолът на апостолите. Не просто равноапостолна. Тя е предавала често думите на Христос на учениците му. Останала е с него до последно и е първия човек, на когото Исус се явил след Възкресението ( и това не е просто случайнос. Що се отнася до вечния живот, Исус е проповядвал обич и любов към всички. Всеки е обичан от Бог и в тази обич ще пребъде. Ти всъщност говориш като противниците на Исус.

8

Лошо

преди 1 година

МЪЖЕТЕ В ЦЪРКВАТА СА ИЗКРИВИЛИ ВСИЧКО В СВОЯ ПОЛЗА. ДАЛЕЧЕ ОТ ХРИСТОС СА БИЛИ. ЖАЛКО, НО И ДО ДНЕС Е ТАКА.

7

Малкото Слънце

преди 1 година

Честито на именниците! "Който е безгрешен, нека първи хвърли камък върху й"

6

Обективно

преди 1 година

РАВНОАПОСТОЛНА Е, ЗАЩОТО Е РАВНА НА ОСТАНАЛИТЕ АПОСТОЛИ ПО ВСИЧКО И ДОРИ Е ПЪРВА СРЕД ТЯХ, А НЕ " ЗАЩОТО БИЛА ОПОВЕСТИЛА ПЪРВА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО МУ"! КОГАТО ИЗГРАДИШ В СЕБЕ СИ ХРИСТОВА ДУША И ДУХ - МОЖЕ ДА ВЪЗСТАНОВИШ ПОВТОРНО ТЯЛОТО СЛЕД СМЪРТТА СИ. Естествено, единици ще успеят в това!

5

Анонимен

преди 1 година

Истината, която църквата винаги ще отрича е, че Мария Магдалина е била жена на Исус Христос.

4

Анонимен

преди 1 година

Според много документи и свидетелства жените, които са подкрепяли и следвали Исус са били негови ученици, наравно с мъжете. Това са били умни, независими и силни жени. Те не са били безмълвни и кротки женички, които покорно са слугували. Това е интерпретация на по-късното духовенство, което се е състояло само от мъже. В 1то столетие след Христа жените наравно с мъжете са проповядвали и участвали в църковните дела. Исус винаги в защитавал жените и се в обръщал към тях като с равни.

3

Augusto Pinochet

преди 1 година

ТЯ Е ЖЕНАТА /СЪПРУГАТА/ НА ИСУС. А ЦЪРКОВАТА КАТО НАЙ-СТАРАТА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ (ПРА ПРА БАБАТА НА БКП) ГО ОТРИЧА. ИМА НЕИНО ЕВАНГЕЛИЕ КОЕТО НАЙ -ТОЧНО ОПИСВА СЪБИТИЯТА ОТ ОНОВА ВРЕМЕ.

2

Анонимен

преди 1 година

Мария Магдалена е апостолът на апостолите. Тя е била най- приближената до Исус. Той е споделял най-вече с нея неговото учение. На тайната вечеря тя е седяла до него, не Петър. Тези жени не просто са се грижели за Исус и учениците му, а са били последователи и след възкресението са проповядвали наравно с мъжете. Но тъй като в един момент към 3 век църквата постепено се превръща в институция имаща за цел по-скоро власт и контрол ( както и контрол над жените), жените биват изключени .

1

Анонимен

преди 1 година

Ватиканът да признае нейното Евангелие. Защо е извън Библията? Само защото е жена ли? Най-интересното от всичките. Него не са го орязали на Никейския събот, защото просто са го махнали. Но са забравили да го унищожат.