53

Анонимен

преди 1 година

Германия управлява ЕС. Каквото се реши в Германия, това се случва навсякъде на континента. Тя е единствената напълно суверенна държава в ЕС, защото е негов господар. Евро комисията е трансмисионен механизъм на решения и законодателство, което се налага от Берлин. Доколко и докога Германия ще може да задържи доминантното си положение в ЕС ще предопредели и бъдещето на всички останали народи на континента. Живеем в 4 тия райх. Това е положението.

52

Алъш ВериШ

преди 1 година

Много интересно как всички медии мълчат за постоянно увеличаващите се доставки на газ за американски посреднически компании . Само миналия месец според американски икономически медии американски компании са увеличили заявките си за руски газ със 30%. Същата новина се появи и тук в този сайт. Гърците в момента също купуват руска газ и я продават със съответната комисионна на България и други закъсали за газ страни в региона. А Индия купува милиони барели руски петрол който после продава на Европа

51

Какво следва

преди 1 година

Дойде ли зимата, германците ще клекнат. И турбината за Северен поток 1 ще върнат, и ще плащат газ в рубли. Те са прагматичен народ. Няма да спазват санкции, които вредят повече на тях самите, отколкото на Русия.

50

Импортозамещение

преди 1 година

ЕС иска да мине без руски газ и нефт. Може, но да видим колко ще ни струва това. Да не забравяме, че отговорът на Русия се нарича "Импортозамещение". Русия пренастройва икономиката си за да не зависи от внос на техника и резервни части от Запада. Да видим кой ще спечели в това състезание. Аз все пак си мисля, че ще бъде Русия, защото Русия ще може да си произведе това, което и липсва (а и Китай доставя всичко), но западната икономика без суровини не може да работи.

49

Забавни са

преди 1 година

Забавни са обясненията, които дават в ЕС заради намаленият капацитет на Северен поток 2. Много добре знаят, че втората тръба няма как да се включи без да бъде върната турбината, която беше изпратоне от Сименс за ремонт в Канада. Но все се мъчат да изкарат Русия като причина за това. Хем не връщат турбината, хем чакат газ и от втората тръба.

48

Крим не е руски

преди 1 година

който се е хванал с руските бандити винаги губи.. В България трябва да идат на съд всички които похарчиха милиарди около АЕЦ Белене и руските гЪзопроводи.

47

Анонимен

преди 1 година

на руснаците им трябват още 100 години да започват войни, та да подобрят рекорда на САЩ, а той е за 100 години 150 войни.

46

Анонимен

преди 1 година

до 36- АБЕ ШВАБИТЕ СЕ ХВАНАХА ЗА ПАЛЦИТЕ. СЛЕД КАТО ИМ СПРЯ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ИКОНОМИКА, ОСОБЕНО ХИМИЧЕСКАТА, НАД 200 ЗАВОДА И ПРИКЛЕКНАХА.

45

Анонимен

преди 1 година

"замразява проекта, като оттегля основен документ по сертифицирането му. Два дни по-късно Русия напада Украйна." Някакви въпроси?

44

Анонимен

преди 1 година

До Пламен Иванов 32----Газа може да стане няколко копейки,но КИРО пак ще ни го пуска 400-500 % по-скъп!!

43

Анонимен

преди 1 година

Германистан е на колене от 48-***

42

Анонимен

преди 1 година

Германия руснаците я бяха заготвили да я фалират. А фалират ли Германия, Източна Европа става руска.Но некадърника Путин се издаде като нападна Украйна. Кагебистите няма да му простат тази издънка.

41

Анонимен

преди 1 година

Кошмарът на САЩ е обединена Европа, вкл. и Русия. Случващото се сега е тяхно дело.

40

Анонимен

преди 1 година

САЩ държат Германия на колене от 1945 година досега. Там е проблема, с не в Русия.

39

Дзивко

преди 1 година

Те всички са пишман икономисти като уж нашите десни от ДБ, зор да махнем руската газ и да освободим пазара по борсата, ама сега викат да купим азерски газ, защото бил по евтин, точно защото не е на борста, само дето азерите не добиват толкова колкото имат сключени договори с Гърция, Турция и Италия и нас, от друга страна Азербайджан подписа стратегически договор с Русия, та там е свирвно вече

38

Анонимен

преди 1 година

Американците отдавна предупреждаваха Германия да внимава с руските газопроводи.Добре стана че с войната в Украйна Путин се издаде какви му са целите и Германия разбра най накрая че вълка козината си мени но нрава не.

37

11

преди 1 година

До Пламен Иванов ---- Мдааа, прав си, ама не си отчел, че това може да стане, само ако доларът е станал няколко копейки.

36

фен

преди 1 година

Абе защо всички русофоби на попитат BASF на какво мнение са по въпроса? Колко човека директно ще останат без доходи и колко обслужващи фирми на BASF ще го отнесат?

35

Анонимен

преди 1 година

По добре руснаците да ти спрат газа, отколкото германците да ти го пуснат.

34

Калеко Алеко

преди 1 година

Германия никога не е била на колене ... дори когато загуби ВСВ и изряза тумора на хитлеризма си, тя бързо се изправи на крака и само след десет години пак беше първа икономическа сила в Европа, а хитлеровият фашизъм замени с демократични принципи и хуманизъм ... на колене пред покварените си бащици и преди и сега е бил руският крепостник, който и сега е под своя кремълски похлупак, в услуга на олигарси, мафиоти и военнопрестъпници които паразитират в/у гърба на руския народ ... !!!