26

Iordan Ivanov geolog

преди 1 година

Warnings about anti climate terror!oT NASA получихме информация по дати..Има инсталирани нови мощни анти климатични оръжия .Увредена е охраната на Атлантическия океан от САЩ и на ИСточното крайбрежие на океана вкл край Африка,Испания,Португалия ..Увредена е голяма зона от Средиземно море.Блокирана е доставката на лечебна вода за гоелми региони. За първи път такъв блокаж е засечен след принуждаване на милиарди водачи да увреждат биосферата с включени фарове денем .Вижте в БГ хиляди пожари

25

Пепи

преди 1 година

До Анонимен И какво правят ??? Туй е като да се качиш на дизелова кола , да минеш 200 километра и да кажеш - няма поддръжка и не харчи . А колко заряд е имало в акумулаторите .

24

Анонимен

преди 1 година

Значи като пече не произвеждат, като е о лачно не произвеждат. Тези фотволтаици произвеждат ли някога изобщо?!? :-)

23

Анонимен

преди 1 година

До 24. Да ставате енергийно независими, но на каква цена?!? Колко шее струва това упражнение и за колко години ще се избие? Леко никак, ама никак не се връзва сметката. За някой бизнес, който купува на свободния пазар би било работеща формула, но там инвестицията е огромна.

22

Анонимен

преди 1 година

Сега погледнах какво е в България към 17:30 - общо производство на ток 4477 мегавата, от тях 426 от фотоволтаици и 94 от вятърните перки. Основното производство идва от базовите мощности.

21

Анонимен

преди 1 година

Фотоволтаиците работят и за домашна употреба са единствения реален начин да си произведете ток. Ако имате покрив и си сложите фотоволтаик + батерия за 3 дена и на практика ставате енергийно независими.

20

Анонимен

преди 1 година

Това не е вярно, зависи как точно от слънцето правиш ток, ако е с огледала, определено е по-ефективно, ако топлиш вода с панели също. Само от фотоволтаични панели пада малко. Преди две години постъпи патент и за разтапяне на руда с огледала.

19

Анонимен

преди 1 година

Най-големият проблем на панелите е въртенето на Земята. Мисли се усилено по въпроса, както и по въпроса с безветрието

18

Анонимен

преди 1 година

Значи в пиковите моменти на потребление на ток през лятото, тока от слънчевите панели е по-малко.

17

Анонимен

преди 1 година

Заради субстанциите, разпръсквани от самолети, производството на електроенергия от слънчеви панели в някой части от Канада и САЩ е паднало с 60 процента в слънчев ден.

16

Анонимен

преди 1 година

До Тони Явно не знаеш, че при соца газ нямаше.

15

Анонимен

преди 1 година

Днес към обяд, от сайта на енергийния системен оператор видях, че фотоволтаиците произвеждат 780МВт. Имаше Още 330МВт от вятърни перки.

14

Сата НАТО

преди 1 година

И като падне с 10% в няколко оо-горещи дни, това каква връзка има към цялостното количество генерирана енергия? Нека са 20 дни в годината с прекомерни жеги. В 20 дни генерацията нека да е минус 15%, тези 20 дни са 1/18 от годината. 1/7 х 1/18 = 1/108, тоест целият проблем на годишна основа е нещо между половин и един процент. Глупостите на руския сайт Ойлпрайсиз.

13

Тони

преди 1 година

без газ - нема ток и топло, това е

12

Анонимен

преди 1 година

Това са пълни тьпотии на Ойлпрайс, който има интерес хората да бъдат заблуждавани. Честно, и аз не вярвах много във фотоволтаиците, докато не видях какво правят няколко панела на една вила, дори в облачно време.

11

Прокопи

преди 1 година

И в периоди на ретрограден Меркурий вместо да поемат, отдават енергия в атмосферата. Обаче важното е да ви тормозим!

10

Анонимен

преди 1 година

При слънчево време панелите работят добре. Не зависимо дали е топло или студено. Да когато е студено дават малко повече ток, но малко. Проблем са им е не жегата а облаците. В облачни дни - тогава фотоволтаиците работят с около 5% от номинала си.

9

Анонимен

преди 1 година

Лъжливите лакърдии на зелените талибани нямат край, температурите във Великобритания са завишени в полза на пропагандата хората мерят на сянка 36. Следват рекет и палежи цяло лято, докато не клекнете на зеления концлагер

8

Анонимен

преди 1 година

С това ли зелените кратуни смятаха да заместят енергийните източници?

7

рН

преди 1 година

Оказа се, че целият този ажиотаж със Слънчевите панели е поредната манипулация за Стотици Милилиарди Долари и Евро! Същата "ефективност" е и с "Вентилаторите"! Но Милиардите отишли "вятъра" и напълнили банковите сметки на мошениците са Факт! Добавете и Милиардите от загубите от закритите АЕЦ-ове и ще се натрупа сума от над Трилион!!!!!