30

1

преди 1 година

До АнонименТо щото при управлението на БСП(БКП) цъфнахме и вързахме.

29

Анонимен

преди 1 година

Знам, че с дини могат да се гледат хипопотами. Да си земе два хипопотама до Коледа.

28

мрън, мръннн

преди 1 година

Аз не разбирам какво мрънкате? Баща ми(лека му пръст) преди 4-5г беше насял 3 декара дини и пъпеши, на ок 40км от Варна. Докато са дребни има малко работа и после да е ходил веднъж седмично да ги полива. Оказа се, че нямат изяждане и взе няколко кокошки до есента, за да не гният по двора. Като не Ви се занимава със селски работи, ще платите 3-4лв за диня и готово. През онази година поне 5 пъти съм се разкарвал да разнасям дини, а в магазина са докарани и само избираш.

27

Дими ах малка Дими

преди 1 година

На пазара аз продавам дини Но сега доларът поскъпна сладостта от динята помръкна

26

Анонимен

преди 1 година

гр. Кърджали - всяка година наш съсед от квартала отива с бусче и ежеседмично зарежда дини от Харманлийските села. В момента са по 70 ст. килограма и при все, че Кауфанд и Била са на 100 м от нас, при него винаги има опашка и дините свършват. Хората си търсят българското, но някой трябва да организира пласмента и да съкрати веригата на доставките на само 1 прекупвач.

25

Анонимен

преди 1 година

Много дини са насяли и явно е добра реколта. Така е с земеделието Иначе си има транспорт от полето товарене разтоварване складиране разнос по магазините печалба ддс за държавата Не знам в какво може да се преработват дините само не ми казвайте за джибри

24

Сата НАТО

преди 1 година

И какво го интересува за колко продават дините му? Като иска, да ги закара сам на пазара и да си взима той надценката. Не стига, че печели субсидиите от чужда земя, седнал да дига гири и да праи блокади...

23

Нонстрадамус

преди 1 година

За да дойдат дините от Хасково до Варна, при тези цени на горивата+ печалба за прекупвачите се получава цена около 0,50 Ст за килограм.От тези с камионите ги взема, тариката на пазара, който плаща наем на масата към пазара във Варна+ неговата печалба, която обикновено двойна от цената на първият доставчик (прекупвач).Да смятаме:- производител - 0,20 Ст.- първи тарикат - 0,20 +0,30 Ст.=0,50- втори тарикат - 0,50 + 0,50- купувач - 1лв за килограм.Ощетени са произвел и купувач, другите са на

22

хм

преди 1 година

До ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, РСМ Не! Не ни тровят те! В смисъл плодовете и зеленчуците им може да са с пестициди ,но контрола трябва да е на границата и по пазарите. Както беше едно време. На всеки пазар имаше лаборатория и никоя партида зеленчуци не можеше да се продаде без да е проверена и с издаден документ. Или с други думи ,тровят ни нашите управляващи /от тази в парламента до тези на най- ниско ниво ,които гледат само печалбата/

21

...

преди 1 година

Значи в магазина дините вървят и по 2 лв за кило! а ги купуват на по 20ст. Но то не всеки може а продава по пазарите на големите градове! губят 2-*** в таз игра! това е този който произвежда и този който яде динята! всики останали мутри по средата печелят по 1.8лв на килограм без да са си мръднали пръста! Та така!

20

Анонимен

преди 1 година

и кога един такъв протест е довел до нещо? Питам и отговор не искам защото НИКОГА.

19

Анонимен

преди 1 година

Ами не ги продавайте по 20 ст. Продавайте си ги сами по колкото искате - слагате един куп дини в парка и една масичка с чадър и цял ден си трескаш биричка и продаваш дини

18

аз

преди 1 година

Държавата трябва да се намеси във всичко според земеделците. За тях трябва да остане евро-помоща. Преди 89-та държавата беше основният играч, ТКЗС-та ли искате?

17

Анонимен

преди 1 година

До пишман бостанджияГледал си на картинка. А и в горещините поливането е през ден. При тези цени на гоивата, 20 ст е подигравка.

16

Анонимен

преди 1 година

19, '''заключението "така че не сте важни" - нещо да си учил - икономика, напр. да си чел достатъчно, за да отбираш и съзнаваш какво пишеш?' --- а ти нещо да си наясно че само от един щанд в кауфланд плащат повече данъци на всяка една стока от тоя щанд отколкото плащат 100 производителя на дини, че да ми твърдиш че тия производители са по-важни за държавата?

15

Анонимен

преди 1 година

В Промаркет са по 49 ст килото. Огромни, сладки, сочни, вкусни. Е, на колко да ги изкупуват??? В държавата е проблемът.

14

Анонимен

преди 1 година

До 15Като не си наясно, не пиши глупости. Прави са да имат претенции. Целият внос е дотиран от държавите, от които идва. И пробвай да изнесеш, например за Гърция, да видиш, какво ще ти се случи. Че и само плюсове си получил. Много компетентни хора има в тази България, за завиждане сме.

13

Отговор до 2

преди 1 година

"вие не плащате толкова данъци колкото Кауфланд или Лидл, така че не сте важни"Откъде по-точно те плащат данци, ако не от оборота от българските клиенти? Много си умен, направо гениален *** заключението "така че не сте важни" - нещо да си учил - икономика, напр. да си чел достатъчно, за да отбираш и съзнаваш какво пишеш? Марш на работа в Кауфланд или Лидл и се чувствай Важен.

12

Теди

преди 1 година

17 какво е това

11

Теди

преди 1 година

ВСЕКИ ДЕН ЯМ ДИНЯ МНОГО Я ОБИЧАМ