77

Диана

преди 1 година

Станало каквото станало вече..нека не бъдем черногледи! ..Май притиснахме твърде силно сърбите и те се влайни.ха доста. На косъм да се откажат и от ЕС и от всичко - така са им се усладили макетата..сладурчета,значи..или са щастливи да гледат някой да страда защото самите те са много прости и непрекъснато страдат..както и да е..ще поживеем, ще видим..всяко зло за добро!

76

Vivko

преди 1 година

Чудя се ако ида да живея в Македон Империята колко ли време ще ми е необходимо да науча правилен литературен македонски диалект???

75

Киряк Стефчов

преди 1 година

Браво, честито на умните и на целия глупав народ барабар с тях. Има ли случай да не ни се подиграят или да не ни потупат разсеяно? Спокойно Макрон обясняваше как България е била притискана, но ние му ръкопляскхме, а Десислава Атанасова каза" Благодалим на нашето европейско семейство"... Популация от подлизури.

74

Анонимен

преди 1 година

Е па те са Коминтерновска разработка на Бернщайн ревизирал учението на Маркс,Енгелс откъм продължителност на съществуване на тяхната идея с изчисления по теория на Капитала при променените условия на обществено-производствени отношения зависещи от производствените средства,производителност производствени взаимоотношения и отчисления с управление на средствата към държавата от социалните класи и риск за аристокрацията и замяна с нови как Троцки,Сталин,Берия,др. от тях с др. като Хитлер,Химлер,др.

73

Анонимен

преди 1 година

До Д Етническото прочистване е физическо или яничерско.

72

Анонимен

преди 1 година

Разлика между език и диалект -- езикът има армия и флот, диалектът няма. Не е афоризъм, въпреки че прилича, а сериозен извод на лингвисти. То ест решаваща дума има политиката, ако се е стигнало до такава ситуация, анализирайте политиките и открийте грешките.

71

Анонимен

преди 1 година

"От ВМРО: Легитимацията на македонския език е шамар за България" -- никой не е забранил на български учени да си пишат, който ги чете сам ще си прави изводи. Ако имат в главите си блокаж като "легитимация" кой им е виновен?

70

Анонимен

преди 1 година

На това чиче са му жълти гащите, вероятно затова е изпаднал в изолация.

69

Анонимен

преди 1 година

Ако признаваш една държава веднага след като получи независимост без да мислиш с главата, после може да изпаднеш в ситуация кой ми sra в гащите.

68

Анонимен

преди 1 година

"ще останем самотни в отстояването на истината, че това е регионална форма на книжовния български език." -- тази истина е на хора, които не владеят никакъв друг език, то ест никаква истина, а заблуждение на неграмотни с претенции за някакво интелектуално лидерство.

67

Д

преди 1 година

Пак добре че сърби са ги владеели, иначе при други южни съседи Гърци и Турци изобщо не се споменава за български език или за българско малцинство. Там положението е било още по-зле. Изобщо не може и да се говори за Българи в тези държави.

66

Анонимен

преди 1 година

До С Србския език произлиза от българския също защото Сърбия е 1-2 века под бг управление. Но понеже са по-далече от Турция и Сърбия има предимство че се освобождава 50-60 г. по-рано от България и колонизира доста от бг населението.

65

Диана

преди 1 година

До С. Не е български диалект а македонски диалект на българския език, който не търпи развитие, а остава такъв, какъвто е бил когато ги окупират. Това е една от причините сърбите да запретнат ръкави и да го "осъвременят", но това доказва колко тежко живеят макета там, колко са подтискане и унижавани за да не се развива езикът им..И до сега македонците там са "простите" и "глупавите"

64

С

преди 1 година

Това е български диалект, който с някои други сръбски думи и съчетан с български диалектни форми е в основата на това да паднете от смях, ако гледате например филм или анимация на македонски диалект. Пуснете си нещо в тубата на този диалект и ще бъдете изумени.

63

Диана

преди 1 година

Българският език не е ремонтиран специално за внасяне на чуждици - македонския език днес е специално изработван от специалисти така, че да съдържа само сръбски чуждици. Този език е изкуствено създаден, не е натурален. Струва ми се, че при изработката му е участвал и българския писател Венко Марковски../ако съдим по името му, доста съмнително български!/

62

С

преди 1 година

Това не е език, а диалект на българския език с въведени сръбски думи и окончания. То и в българския език има чуждици -френски и руски , но това не го прави френски или руски. Мерси за вниманието и Чао.

61

Анонимен

преди 1 година

До Шекерна Тулумба Тогава нищо не знаете за България. Научете историята първо и бг езика и тогава ще видите колко книги, песни, филми са направени в България и немалко са точно за Македония.

60

Анонимен

преди 1 година

До Независим Искат ни и историята и как ще оставим.

59

Анонимен

преди 1 година

До Диана Кире Петкоски и Лойко Борисоски дигнага ветото на МК. Какво се правиш

58

Независим

преди 1 година

Оставете македонците на мира, стига вече с този език,кои сме ние, че да казваме на какъв език да говорят? Сякаш това е най големият ни проблем?