25

Зозо

преди 1 година

Пак си угаждат. Лоби на политици скиори и подобни милионери. На Каролев не му помогна, ако ще 15 хеликоптера да идат. Като се размажеш......

24

Истина

преди 1 година

пак от вратата за краката .... не ме интерсуват колко струват 6 хеликоптера, пари ще се намерят, интересува ме поддръжката каква ще е и откъде ще идват пари за тях. Също така как може да се отдават под наем на съседни страни примерно в подобни ситуации да може и те да ги използват, а ние да печелим.

23

Анонимен

преди 1 година

ГЕРБ-ДПС не харесаха това.

22

Сата НАТО

преди 1 година

Прахосването на тия 200 мн ще убие десетки пъти повече хора, отколкото ще спаси. Медицинският хеликоптер е безумно скъпа тъпотия и безумно непрактична. И не си правете някакви илюзии, че може да каца на покриви. Може да каца на специално оборудвани покриви на мнооого високи сгради. Такива в България се броят на пръсти. Няма шанс да лети нощем и в мъгла или при силен вятър, буря, дъжд. Ще ги изкарват само в хубаво време, за да ги снима телевизията.

21

цоло

преди 1 година

Сега разбрахте ли защо *** прикрива кражбите и престъпленията на директорът-фелдшер Георги Гелев - вечната Амбър на бърза помощ ? Тука има плячка , законна далавера ! Дебели комисионни ! Познайте в кой джоб ще отидат ? Как ще си ги разделят ? Това не е ли кражба в закона ? Гешев спиш ли ? Кой ще пилотира хеликоптерите ? Кой ще работи като мед. спасител - парамедици , фелдшери , мед. сестри , чанти с оборудване , а може би и волунтиери от планинските служби и казионният червен кръст ???

20

рН

преди 1 година

Необходими са, без съмнение! Цената е около 82 милиона Евро, включваща съвремено медицинско оборудване, обучението на пилотите, медицинския и тех. персонал, и застраховката, тоест, около, 13,6 милиона за хеликоптер, нормално.

19

До 8

преди 1 година

Вероятно в цената е включена и изграждане на инфраструктура за тях, то не е само да ги купиш, трябва да има и от къде да работят

18

До 16

преди 1 година

Май не разбираш много от тая техника, бойните хеликоптери са по тежки, медицинските са специално оборудвани, леки са за да могат да кацат на покриви и завихрянето от витлата не толкова голямо като при бойните, та не е толко просто

17

Анонимен

преди 1 година

само купуваме нищо не произвеждаме , ние на практика не съществуваме като държава , срам

16

Анонимен

преди 1 година

Да закупят супер Пуми - хем ще ги ползват за линейки, хем за гасене на пожари хем за бойни машини когато се наложи. Както ползваме Херкулесите да превозваме делегации, да евакуираме хора и т.н.

15

Доктор Сър Пичук

преди 1 година

Не мога да повярвам как киро тъпoтo прахосва нашите пари. Най-обикновени линейки биха свършили същата работа, а хеликоптер е скандално скъпо да не говорим колко много гориво харчи.

14

Корнелия

преди 1 година

Да докарат Ми-8 от Русия и Митрофанова лично да ги пилотира

13

Анонимен

преди 1 година

току що проверих че Чикаго използва хеликоптери Augusta и те струват от $5.5М-10М. Ние обаче плаюаме по $14М, защо? кой ще ги открадне тези $20М отгоре. Поредната кражба посред бял ден

12

Анонимен

преди 1 година

Дано поне ги видим, да не стане като с ф-16.

11

Анонимен

преди 1 година

доставка 2026? Хахахахах защо? това да не е совалка за да отнема 4г за доставка

10

потърпевш

преди 1 година

псшибаната бургаска област НЯМАШЕ НИТО ЕДИН ЛЕКАР, който да прегледа синът ми! НЕ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ НА ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВИЦА - ДА ЗАГИНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!

9

До 6

преди 1 година

Шест са защото ще бъдат разделени на шест точки в страната. Толкова ли не се сещаш.

8

Анонимен

преди 1 година

Почти 162.7 милиона лева за 6 броя! Или по 27.1 милиона за бройка!!! Последните модели медицински хеликоптери от най висок клас в САЩ са около 5 милиона долара. А изобщо най скъпите специални хеликоптери които открих достигат достигат до 15-20 милиона долара. Явно сме решили да купуваме S класата на хеликоптерите. На това му се казва на гол тумбак чифте пищови.....или просто някой е решил пак да усвоява едни пари.

7

Анонимен

преди 1 година

Добре, че стана скандал в медиите, та се сетила Мара да се побара. Е така си отидоха хора, че няма навременна помощ.

6

Гост

преди 1 година

Досега нямаше ни един , чак шест поръчали ??!!