64

гост

преди 1 година

не се притеснявайте,няма да падне,картела и държавата няма да позволят това да се случи.

63

КОЧО МАСЛАРОВ

преди 1 година

НЕ СЪМ ЧУЛ,ЧЕЛ И ВИДЯЛ НЯКАКВА СТОКА НЯКОГА ДА Е НАМАЛИЛА ЦЕНАТА СИ В БЪЛГАРИЯ. ТАКА ЧЕ... ЗА ОЛИОТО НЯМА ДА ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЕ. ЩЕ ВИДИТЕ.А НА БАС!!!

62

верно 58

преди 1 година

и знаеш ли какво означава това? По-големи печалби за червените барони, де държат маслобойните в бг подарени им от партията на времето. Докато бивши ДС и номенклатури правят "демокрацията" у нас така ще е

61

когат се върне

преди 1 година

бензина

60

лъжци

преди 1 година

пълно е с украински слънчоглед от м.г. на смешни цени в България, само се чудят за какво да циврят и как да ължат, та като го продадат навън да имат извинение. не се наядохте и не се накрадохте, ама всекиму ще се въздаде накрая.

59

шофьор

преди 1 година

Обикалям из цяла България постоянно, тази година засетият слънчоглед е с поне 50% повече от миналата, заради високите цени много фермери замениха житото с слънчоглед. По-вероятно е да се дихне леко цената на брашното, въпреки,че складовете са пълни с брашна, а цената на олиото ще пада със сигурност, още повече ако има внос на украински... Мисля,че реално към есента олиото ще падне на 3 лв.

58

Анонимен

преди 1 година

Лъжи...и в момента се внасят суровини от Украйна...в Лясковец пред маслобойната има редица от украински тирове от месеци...само си търсите оправдания...питат я за олиото,тя се обяснява за краставици...айде моля те...

57

Коментар

преди 1 година

Във Свищов Русе Варна и другите пристанища се съдраха да разтоварват контрабанден украински слънчоглед купен на безценица!

56

До БГ Потребител

преди 1 година

Цената се вдига веднага според пазарната, зашото ако не я вдигнеш после няма да имаш достатъчно оборот да заредиш отново стоката и цената не пада веднага защото вече си я купил на високата пазарна цена и пак не искаш да си на загуба. Така,че ако не сте в търговията моля проучете нещата преди да пишете.

55

Наблюдател

преди 1 година

Ама как то Нинова каза че е 2 лв ама за деПутатите явно само а за балъците е 6 лв в магазина иначе спекула няма!!!Горивото на сорт Брент е под нивата преди започване на войната ва Украйна но ние купуваме сор Урал и трябва да е не повече от 1л60 лв дизела но посредниците на американски фирми трябва да пълнят джоба Да Живей Демокрацията и подкрепата с милиарди долари за краварите.Справка в краварите цена на литър бензин се е повишило до 1,15лв на литър внос от съседна Русия !!!!

54

Анонимен

преди 1 година

Затварят си очите за украинските мошеници и ще бракониерстват в България. Трябва ред и контрол- не може с нас и за наша сметка да крепят украинците- има къде по- богати в ЕС и да го направят коректно ако ще им помагат. А то сега ще стане като войната в Югославия- развихряне на криминални схеми и престъпност...

53

Анонимен

преди 1 година

До 11 Анонимен До Анонимен 4 - Ако се надигнете, има 80000 полицай, близо 50000 мутри, няколко слуби и армия, които ще тсекат всяка надигната глава ... това не ти е 18-ти век. . ______ Робска психика, османски остатъци! Виж Франция, Холандия, Белгия или бившите соц. страни! Има примери за взимане достатъчно! Свободата е една всекидневна борба, но това познание все още не в дошло в България! Тъй, че цените в България са израз на ентропията, която има само една посока! Малко физика за не физици!

52

Анонимен

преди 1 година

До 45 Анонимен Цената е такава защото не сме комунизъм със затворен пазар, а отворен пазар ______________ нямаш никакво понятие от икиномика и стопанство! Спестявай ни излишни коментари по посанията ти! Извинявай за директния тон, защото явно намеквания не са твоята сила!

51

Анонимен

преди 1 година

46: никой не е чете вече.

50

Анонимен

преди 1 година

Ами не си купувай олио и ще видиш как ще смъкнат цената или ползвай по - малко. В капитализма гласуването става с портфейла, яж повече месо и зеленчуци, които сега са евтини.

49

Бг потребител

преди 1 година

Когато цените скочиха и вече произведената евтина БГ продукция скочи, тогава производителите казаха това е пазара така че няма да продаваме на нормални цени. Сега ситуацията се обърна и пазара определя по-евтина цена да се съобразят с пазара, а не да реват като госпожици. Лакоми нещастници са нашите "производители"

48

Кокорчо

преди 1 година

Че то се върна на старите цени...само че за половин литър...

47

Не

преди 1 година

Няма

46

Анонимен

преди 1 година

"Притесненията, които имаме, са, че слънчогледът, както и други култури, които влизат у нас от Украйна, са на доста ниски цени. Вярно, че това за населението и потреблението е много добре, но ние трябва да защитим българското и родното производство." Вие това прочетохте ли го?

45

Анонимен

преди 1 година

Цената е такава защото не сме комунизъм със затворен пазар, а отворен пазар и ни засяга глобалната пазарна цена, а не колко произвеждаме. Олиото се произвежда от производители, които търсят най-високата цена за труда си, после го прекупуват и го продават търговци, които искат същото, но пазара като си каже думата няма кой да направи нещо защото пазара сме ние. Ако искахте да спечелите нещо и вие можехте да купите Футърси или ЕТФ-ове обвързани с цената на олиото и така да смекчите инфлацията си.