57

Анонимен

преди 1 година

Нашите политици са,, мъже с поли".

56

анонимен

преди 1 година

Повечето евродепутати са уверени, че трябва да разрешим ОМО Илинден, уверени, че всъщност южната част е македонска и пр. гл.упости. Ако се заядат с нас по разни други причини, направо ще ни ликвидират. Аз съм от Силистра и очаквам да ми кажат, че съм румънец и да се стягам ра Румъния, то не че не сме били и там.

55

Расате

преди 1 година

Продължение.Чрез Македонизма Цариградската Патриаршия денационализира смесеното население на Гърция превръщайки ги в гърци.Защо мислите ,че гръцкият език не се наложи в Гърция,а въведоха Димотики ,който има граматическите белези на българският език!?Например Атина до гръцкото въстание е албански град,а Солун до 1912 -еврейски.Албанците гъркомани вдигат "Гръцкото " въстание, а българите и власите го защитават.Например един от организаторите на въстанието и основач на Фелики Етерия е българин

54

Расате

преди 1 година

Чета и не вярвам на очите си!?Първо: хърватите и сърбите живеят заедно само в Югославия!Второ: сърбите доближават езика си до хърватите, чрез Вуковата реформа, която взима Що-кавският херцеговски език за книжовна сръбска норма. От преди тази реформа сръбският език е по близо до българският език отколкото до хърватският.Трето. Македонизма навлиза сред българите в началото на 19 век . Прихващаме го от власите,а те пък от албанците.Сега тези албанци и власи са вече гърци!

53

българин

преди 1 година

Майка ми е от Гръцка Македония. Тя винаги се е смятала за българка. Но винаги е казвала,че говори на македонски. За мен лично -- дали ще се анрича като самостоятелн език или като диалект на български език--това е семантика. Основият наш постулат е,че като твърдим ,че е български език всъщност търдим,че те са си българи. А това не е съвсем така. Дори и преди войните българското население е било около 50% от цялото население на Македония. Но стига--дайте хляб, работа, икономика и транспорт.

52

ББ

преди 1 година

ок,ново Вето г-н професоре,няма работим за путин и обслужващи го,...или ще тръгнем с путин...имат избор юнкеровци,меркел и роба на путин вебер...Справедлив,Свободен и Солидарен...не означава да приемем несправедливости...г-жа Урсула видя с очите си омразата,видя зависимостите,това е нечовешка слепота ...или страх...или зависимости?

51

Bogito

преди 1 година

Ес се управлява от Комунистическия интернационал. Македония е откъсната земя от България, именно от комунистите. Даже майката на Серго Станишев е участник в процеса. Е как да не смятат, че Македонскиот език е език, те смятат и Украинския за език и куп други фейкове за истински... нали така си вързват гащите.Комунизма произлиза от Лондон и обслужва техните банки. Другото са глупости.

50

Анонимен

преди 1 година

До Kostas Linke И в бг пише същото за византийците, а за грците че са пришълци от Африка и са избили траките, но после са потурчени от Рим и не я ясно роми ли са или са грци или даже турци.

49

SS

преди 1 година

Ако евродепутатите са убедени ,че македонски език съществува,значи това говори за нивото им ! А не са ли убедени ,че съществува австрийски език,или швейцарски,или американски ? Къде ни набутаха нашите ,,умни " управници ? Да му ...... на ЕС !

48

Анонимен

преди 1 година

За Македонцките Работи се кава едната книга на Мисирков.А не За Българските работи в Македония.

47

Kostas Linke

преди 1 година

В Гръцките Учебници билгаросите са също Татари , Навлеци от Средна Азия , Дошляци от Степите , и Грабителско Племе с неясен Етногенезис и Оригинален Произход .! ЯяяяСссссУууууу.......На нас ще кажете ли да си смениме Учебниците , а болги ? :)))

46

„За македонцките раб

преди 1 година

До Маке Мисирков: аз там изстъпих като импровизиран политик. Тая политика трябваше неутрулизирането на македонските интереси за балканските държави и доказването етническата и историческа индивидуалност на македонците. Всичкото съдържание на брошурата дотолкова далеч стоеха от безпристрастната наука, аз нанесох силен удар на научните си интереси и знания.

45

Маке

преди 1 година

"Иазикот на македонците бил насила сменет од бг на мк" Е одамна се не бев насмеал толку. Ало бре блгари се слушате ли што зборувате. И после се чудите што никои во Европа не ве сфака сериозно.

44

Анонимен

преди 1 година

До анализатор Србите са доста повече около 9 милиона, докато хърватите са 3 милиона и са ги асимилирали.

43

Анонимен

преди 1 година

До ном 47 Србите и Хрватите са исти народ само верата ги разделиХрватите се католици а Србите православни и се мрзат от давно

42

анализатор

преди 1 година

До: номер 45 Знам. Така е. Основната им разлика е че хърватите пишат само на латиница. Докато сърбите пишат и на кирилица и на латиница. Това ги прави донякъде уникални - с две азбуки. Не знам дали има други държави с две азбуки, възможно е макар да не се сещам.Както и да е. Хърватите имат малко разлики със сръбския език, една от тях е че имената на месеците са със славянски имена както е в украинския език. Докато сърбите и ние, и руснаците използваме латинските названия на месеците.

41

Анонимен

преди 1 година

До анализатор Не е въпрос на убеждение защото е насила. Както ти си против да ти сменят името на Урсула че сме в ЕС. Така и с езика като насила е преименуван от бг на МК не значи че е МК.

40

Анонимен

преди 1 година

До анализатор Хърватите са католици и пишат на латиница. И са живели със сърбите няколко века в австрийската империя както Македония и България в Турция. Между тях и сърбите има и религиозни и писмени разлика като отделни нации но да в Югославия са били асимилирани от сърбите които са много повече на население.

39

Факт

преди 1 година

Дали има македонски език или няма е изключително *** въпрос. Какво е език и какво диалект е политическо решение, не лингвистично. България се хвана за този език като удавник за сламка и с това отстлабва цялата си позиция.

38

анализатор

преди 1 година

Така когато са приемали Хърватия в Европейския Съюз, повечето депутати не са били убедени дали има хърватски език, при положение че в Югославия всички са говорили на сърбохърватски. Накрая са приели че все пак има. Сърбите изглежда нямат нищо против.А разлики между хърватски и сръбски почти няма - с изключение на няколко думи.