39

Анонимен

преди 1 година

Дайте обективни примери бре.. Миналата година колко беше хлябът тая година колко е ? Месото, Зеленчуци? Горивата? Електроенергия??? Газта???

38

Анонимен

преди 1 година

Баце за 12 години управление е теглил около 18 милиарда заеми или по 1.5 милиарда на година средно. Кирчовците за последната година 10 милиарда

37

Анонимен

преди 1 година

За сравнение за целия последен мандат на Борисов инфлацията на Българя е 9% или малко над 2% годишно, пак според същите източници. Кирчовците 12%, баце 2% инфлация на година

36

Хахаха

преди 1 година

Тия са яли "пица" от кирчо като са изчислявали!!!! Колкото и да се опитвате да лъжете не се получава!!! Всички забелязват и усещат и дори чужденци, че тук инфлацията е доста по-голяма....

35

Анонимен

преди 1 година

Объркали са се - 125% е,благодарение на умнокрасивата "промяна"

34

Анонимен

преди 1 година

Добре бе как я смятат някой да каже. 65% увеличение на горивата, 45% на повечето храни, 30% на Ел енергията, 30% на стоки за бита, памперси итн., 25% тоалетната хартия. Инфлация 12.5%. Покажете как я смятате щото или ние пасем трева или тия ни гледат в очите и ни лъжат.

33

до 35

преди 1 година

Само, ако можеш да ме светнеш, защо са ти пари кеш и, ако ти трябват за нещо, защо би теглил повече от 1 път на няколко месеца?!

32

до 35

преди 1 година

Стига ЛЪГА, бе! Имам банков пакет на голяма банка у нас. От години мога да тегля до 5 пъти месечно без такса и да правя преводи без такса. А да не говорим, че нормален човек НЕ работи с пари в брой, а плаща с карта, защото не само е безплатно, а се трупа и кешбек. Кой ви е виновен, че сте некадърници и не можете да си купите един банков пакет?! Моят е с 5 години договор и цената не могат да я пипнат.

31

ЕК каза 12.5 %,

преди 1 година

обаче Тиквуний и неговите силни аритметици казаха 20 % !? Ние сме силни и знаещи по всичко нали сме много "вярващи" на МАНИПУЛАЦИИТЕ, той Бог си знае работата наредил ни е там където ни е местото сред несретниците и безмозъчните !

30

18,

преди 1 година

Друго ти се писа - в основната потребителска кошница лихвите по кредитите не са основно перо. Често пъти това го няма изобщо. И без това може да се живее. Реално българинът се интересува и го касаят основните групи храни, лекарства, консумативи за отопление /хайде да не лъжем - това скочи много, от чувал пелети на 11.00 лв. януари, сега ми е в магазина същият на 15.00 лв. - ми не е нисък процента/. Пак напомням - банковите услуги не са само лихви, банките вдигнаха много таксите си за услуги.

29

Анонимен

преди 1 година

Продължавам да допълвам - банковите такси се качиха много. Вечене можеш дори да изтеглиш безплатно пари от личната си сметка на банкомат от собствената ти банка. Отчетливо е. Дори децата го виждат у нас.

28

Анонимен

преди 1 година

Долу човекът го е написал. Инфлацията не се измерва само в цената на олиото и бензина. Има доста други фактори. Като започнем от битови сметки и минем през какви ли не стоки и услуги. Вкъщи усещаме поскъпването безспорно, защото въпреки отличните си доходи, имаме автоматизирана отчетност и категоризация на всички картови трансакции, които правим (пари в брой не използваме почти) и виждаме едно повишение от около 8-12%, което е близко до реалната инфлация.

27

Анонимен

преди 1 година

Не знам каква е инфлацията, но сега харчим в домакинството 1600 лева, а преди 9 месеца 1500 лева.

26

Анонимен

преди 1 година

Мисля си, че мрънкането ви е в повече. Говорете с работодателите си да покачат заплатите. Ако не, прелива от работа. Мога да си намеря работа за дни по-високоплатена от моята. Вие се продавате на пазара на труда, вие определяте цената. Това го знае всяка нормална компания, в която служителят е в полза на бизнеса и се извършва интелектуален труд. Моята заплата за 2 години се е покачила с над 30%, а е в пъти над максималния осигурителен праг.

25

Анонимен

преди 1 година

Добре, че не управляват ГЕРБ-СДС, че инфлацията можеше да е и трицифрена.

24

Анонимен

преди 1 година

Не усещам кой знае каква инфлация. Олио, та олио... Вкъщи консумираме 1 бутилка олио на 2 месеца. Ядем зехтин. Гръцки от една отбрана ферма. Покачила се е цената с около 8%. Нормално. Ядем свинско и телешко от Бредас- едва, едва мръдна цената. Сирене, яйца, мляко- домашни. Не е мръднала и стотинка цената. Колбаси и екзотични сирена- внос от Италия и Франция. Само доставката се качи ,а цената им леко. Хляб- ние си правим от вносни брашна. За нас инфлацията е около 10%. Толкоз.

23

Анонимен

преди 1 година

Сега показват натрупаната инфлация през 2009-2021, която се прикриваше от НСИ по заповед на ГЕРБ. Само някои неща рязко поскъпнаха сега, а повечето други съвсем леко. В ЕС поскъпнаха горивата, тока, олиото и др., а България не е изключение.

22

истина

преди 1 година

Реалната инфлация на храните, горивата и лекарствата е над 35 %. С толкова проценти обедня българския народ. Правителството на четворната коалиция е вредно за здравето. Сега пак се мъчат да правят правителство, за да уморят народа.

21

Анонимен

преди 1 година

В Гърция май ще е повече от 12,5%.

20

Зайка

преди 1 година

Подиграваха се на бабка Зайкова че предрече 30% инфлация до края на годината ама жената ще си излезе много, много права .... А това 12,5% е щото при изследването са включили цените на пиана, китари, цигулки които не купуваме масово - само погледнете цените на млечните продукти, олиото, горивата и ще Ви стане ясно.... колко е реалната усещаща се истински по джоба инфлация ... :-(