40

БАНко

преди 1 година

ВЪПРОС : СЛЕД РЕШЕНИЕТО ,, ПОДЗЕМНИТЕ ИЗКОПАЕМИ ПРИРОДЕН ГАЗ И УРАН СА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ " , УРСУЛАТА ЩЕ ПРИЕМЕ ЛИ ВЪГЛИЩАТА И МАЗУТА ЗА ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ ??? ПОЗОРА ОТ ЗОРА ЗА ЕНЕРГИИТЕ НОСИТЕЛИ СЛЕД САНКЦИИТЕ НА БАЙДЪНЧО Е БЕЗКРАЕН !!!

39

До 39

преди 1 година

Не си чел оригинали, за райщадското споразумение, за това трактуваш невярно. Има го в два записа и е по скоро стратегическа договора, отколкото разписани точни положения. Там пише за голямо обединение на южните славяни, което не означава България, а южните на Австроунгария славяни, по късно на тази конструкция се появява Югославия. Сан Стефан ска България е проект на Руския цар, директно, през специалния и упълномощен представител, дори и през главата на канцеларията по Външна политика.

38

Анонимен

преди 1 година

До 40 - някаква тайна ли е, че Гърция купува петрол с танкери от Русия? Май само ти не си разбрал, че санкциите важат само за сухоземен транспорт на барели и че търговията между Русия и Е.С. и САЩ по вода си върви. Чети малко медии от чужбина да се образоваш, че информираност не се гради с блеене в днес.бг The continents oil refineries took 1.84 million barrels a day of crude from Russia last week, according to tanker tracking data. - последната седмица на Юни е това Bloomberg.

37

Реалист

преди 1 година

Очевидно ЕС ще продължи да купува газ, нефт, въглища и други стоки от Русия, но не пряко, а чрез посредници, т.е. на доста по-висока цена. САЩ постигнаха целта си - отслабване на конкуренцията на ЕС и забиване на клин между ЕС и Русия, което беше голямата заплаха за САЩ - обединена Европа, вкл. и Русия.

36

един

преди 1 година

До истор. факти - той явно няма предвид Съединението, а Ньойския договор, дето Русия не учавствува. Всяка империя си гледа интереса, вкл. и Русия. Няма изключение от това правило. Ние гледаме техния интерес, за съжаление.

35

По същество

преди 1 година

Спира да купува от Русия. Руски нефт пак ще купува, ама от посредници. А газа кога спира да го купува?

34

Бацето

преди 1 година

До Анонимен 38 "следователно ще ребрандират руски петрол." Засега отчаяните русофили доминират, затова доминира разказа за "ребрандирания" петрол. Чакам да се появят разгневените русофили, да почета за "фалиралата Германия" :))) Сигурно за второто кафенце ще е :)))))))

33

Исторически факти

преди 1 година

До анонимен 20 "Русия е против Съединението, но пък Англия изобщо не е искала да има такава държава" Тва не е вярно, Великобритания подкрепя Съединението. :)))) А Австро-Унгария и Русия подписват още преди руско-турската война, ТАЙНО споразумение (Райхщадското от 1877г. ), че на Балканите няма да се създава ГОЛЯМА славянска държава, което е в ДИРЕКТНО ПРОТИВОРЕЧИЕ с руската лъжа, че са искали Сан Стефанска България. И така

32

Анонимен

преди 1 година

Дрън, дрън.За сметка на това още преди войната купуваш рафинирани петролни продукти, щото с повишените разходи за енергия, собствените и производства са не конкурентни. Сега САЩ ще доставят такива. За това изравниха долара с еврото. Но САЩ няма да смогнат, следователно ще ребрандират руски петрол.

31

анонимен

преди 1 година

До лицемерен е Запада - да, а сега пък врещи да отстъпим на Македония ние, защото явно така им отърва. Залъгаха ни с някакви лакърдии, дето и не съвсем ясни. А по темата - всеки, независимо кой е той, ако има нещо, дето се търси, ще намери начин да го пласира, дори и с известни загуби. същото е и с газа и петрола. Колкото и да ревете срещу руснаците, накрая не се знае кой ще реве повече.

30

Гост

преди 1 година

В интерес на истината ако тръгнеш да смяташ кой е избил повече хора, между русия, САЩ и Германия, руснаците са избили най-много. Освен това ми е писнало с опорката "американците са зли". Американците може да са зли, но в момента русия е нападнала с цел териториална експанзия огромна европейска държава, която няма да се даде. И колкото и да говорите лъжи от руските медии, Украйна е нападната без причина. Докато Милошевич, Саддам и Кадафи не бяха ангели.

29

Анонимен

преди 1 година

"Русия по политически причини е намалила доставката на газ за Европа" - чисти манипулации от западна страна, в крайна сметка всеки получава каквото си плати, нали? Профилактиката пък е всяка година на идни и същи дати за един и същ брой дни, а газа беше намален защото Канада държеше турбината за северен поток 1, която отговаря за 40% от обема на транзита. :) курса на долара вече е почти 2 лева, ставаме си колония на САЩ и ще ги изхранваме, а те ядат много. :)

28

Стрелков

преди 1 година

До Гост "Току що руският пропагандист и първи министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков написа в своя телеграм канал за ешелон с руски комплекси Точка-У по Тулска област. Та си спомних като руснаците удариха гарата в Краматорск как опорката беше, че такива ракети нямали. :-)" Ееее, ама вие вече не забравихте ли какво съм казал, начи? *** много сте досадни с тия напомняния! Не мога да си лъжа на спокойствие! Или мога, щото няма значение какво дрънкам?

27

Руди

преди 1 година

Брей, и откъде ще вземете заместители? Да му мислят обикновените граждани нали....те винаги са пре.......баните. Ей аман от ,,умни и напредничави,, политици.Дреме му на Путин, той ще си продаде суровините на друг бе *** с глупаците му.

26

Анонимен

преди 1 година

Тези слабоумници наистина смятат да се върнат в каменната ера. Отделно възнамеряват да затворят и последните си три АЕЦ-ца. Е, прав им път.

25

анонимен

преди 1 година

Извинете - буре с барут

24

Ralica

преди 1 година

Последните дни е пълно с изказвания на европейски политици, че Русия по политически причини е намалила доставката на газ за Европа, а може и да го спре. А по какви причини Германия спира доставката на Руски въглища и нефт? Със пълното право Русия ще спре доставката на газ за Европа, като ще са санкции, да са такива, докрай.

23

анонимен

преди 1 година

Много добре знаете, че говоря за шантаж с горива, а не с ядрено оръжие. То пък сигурно само Русия плаши. Едни вече го използуваха неотдавна. Да не си въобразявате, че същите са изтрепали по-малко народ от руднаците? Я да почваме от индианците, защо не? А сега да не са се спрели, но да сме наясно - и руснаците са същата стока, но ниие сме били бури с барут, смешки, смешки!

22

С

преди 1 година

Европа зимата ще стане като се казва ,,който не може за целува ръка с достойнство, целува *** на колене"

21

Анонимен

преди 1 година

"Затова Набиулина сваля лихвите" ___________________________________________ Банк России сваля лихвите, за да намали силата на прекомерно скъпата рубла, а ЦБ на ЕС вдига лихвите, което води до оскъпяване на живота на еесовците.