73

до 93

преди 1 година

А сега ходят в чужбина да учат само децата на хора от партията майка. Нищо не се е променило. Сега всичко ти е позволено, но не можеш да си го позволиш. Тогава можеше да си го позволоиш, но не ти разрешаваха. Резултатът накрая е същият.

72

до 87

преди 1 година

Аз съм на 72г. и знам какво беше. Дори в университета влизаха с преференции само децата на хора от партията майка. Много добре знам как шпионираха от клуба на ОФ и доносниците бяха на всеки метър. Мога да напиша трилогия за онова време. Но не е мястото тук и сега. Тази статия е на друга тема и не е уважително към автора да спаmиm.

71

Анонимен

преди 1 година

"Защо ли си мисля, че скоро Путин ще ни спре и доставките за ядрените реактори, а Кирчо" - ще го караме на въглища. Подариха Марица изток 3 на Петреъс. Новината, която няма да видиш в никоя медия. Сега ще подаряват и ПФК Левски 1914 на същия. Миналата година същите Юнайтед Груп изкупиха и вестниците на Пеевски. Поне феновете на запада ще могат да си палят печките с американските вестници монитор и телеграф. ;)

70

Анонимен

преди 1 година

През комунизма нямаше наркомани. Сега е ... малко по-различно.

69

Анонимен

преди 1 година

Мда през соца н1маше банани и стра пони за пее сите. За сметка на това беше спокойно, всички имаха работа и никой не е умрял от глад и студ. Ама тъй е бройшврбургерите на хранилка у Макдоналдс кемикъл ше реват до следващата пратка друсалка.

68

Анонимен

преди 1 година

В Гугъл търсачката напишете: опашка хляб 1990

67

Анонимен

преди 1 година

"Имаше времена в 5 часа сутринта хората отиваха за хляб. Това беше през 1990г." - да, празните рафтове бяха след падането на социализма 1990-1993-1996, а не по време на социализма. Преди 90та имаше 4 вида сирене и салам, но щандовете бяха пълни. Сега има 30 вида сирене, но 90% от народа купува едно - онова, което е с червен етикет промоция. Социализма предлагаше повече сигурност за сметка на повече отговорности. И сега не е зле, но преди хората живееха достойно, а не на чужд гръб.

66

Балкански синдром

преди 1 година

Че то и до сега ние в БГ не отоплямвахме всички стаи. То да има топло за детската, пък ние ще се топлим както си знаем.

65

Анонимен

преди 1 година

Който не вярва да види снимки в Гугъл как чакахме за олио и хляб едно време. За по- мързеливите да не търсят могат да видят снимка: Мрежата пламна след истерията из Кауфланд: Кирето олиото го не брига, той е веган заклет. Безхаберник клет (СНИМКИ)

64

Анонимен

преди 1 година

вече виждаме ичустваме страха на ес ще доживеем и до разпада на ес

63

Анонимен

преди 1 година

Тая зима много еврожендери ще станат въглеродно неутрални, ако разбирате какво имам предвид...

62

Анонимен

преди 1 година

Айде лягайте в талаша и утре се събудете във вашата любима Русия и повече не се връщайте.

61

Анонимен

преди 1 година

Мене повече ме интересува сега в колко часа ще ходим за бензин и с какво ще се върнем след ходенето. Защото ще ни врътнат крана и за него.

60

Анонимен

преди 1 година

Тука некви лапета родени след 1995г. няма как да знаят как беше през 1990г.

59

до 71

преди 1 година

Имаше времена в 5 часа сутринта хората отиваха за хляб. Това беше през 1990г.

58

Анонимен

преди 1 година

"Що си чешете езиците, през комунизма се чакаше за нови коли смотита, втора ръка си имаше" - чакаше се единствено в България, а всички други от Сърбия до Полша, Украйна и Русия си произвеждаха сами. Даже "чакаше се" е преувеличено понеже комплекса, че ако нямаш автомобил и пари не си човек го наложи Кондьо и сега 25 години му съпцаме попарата. Даже тия дето нямаме автомобили вече ще плащаме горивото на тия дето имат за да не се тормозят, че нямат 1.50 за бензин да стигнат до супермаркета.

57

Анонимен

преди 1 година

Като не ви харесва ЕС отивайте в Русия там нещата се връщат с десетки години назад. Да лочите одиколони и препарати за вана.

56

Анонимен

преди 1 година

Смях голям, бундес машината е на дъното. Там всичко им е на газ. Купооон

55

Анонимен

преди 1 година

През комунизма в 3 през нощта се редяхме за хляб и нямаше до 5 вечерта. Хората умираха от глад по обяд. Точно тъй беше.

54

Анонимен

преди 1 година

На какво черно беее? HB, JPS, Camel бяха по 3кинта в павилионите. Стига сте лъгали. HB даже беше 2.2