13

Анонимен

преди 1 година

Мда, стигат до куриози да продават тостери или електрически кани с по една педя кабел за икономии. Така са си опропастили автомобилостроенето и като цяло производството.

12

Анонимен

преди 1 година

на това се казва шринкфлация,плацаш същата цена но за по малко

11

Анонимен

преди 1 година

Живях там до 2020 и имаше всякакви практики. Едни от най-евтинете ритейлъри първо пускат една стока и хората я харесват. След това подобнаа стока се появява от друг техен производител. Например в Aldi имаше немски кюфтета, изчезнаха, и се появиха на Deli подобни, но по-гадни на вкус. Същото беше и с пастета (Pate) и майонези. Иначе когато Русия спря да купува европейски млечни продукти, си отядох на датски и холандски, на ниски цени. Синьо сирене датско, нямащо нищо общо с немските имитации тук.

10

Анонимен

преди 1 година

Ама пълни глупости пишете. Значи 1 кг нещо си струвало 10 евро, а сега 0,800 гр от същото струва пак 10 евро. На това му се вика поскъпване, скъпи " журналисти "

9

Анонимен

преди 1 година

Рядко безсмислена статия...

8

Анонимен

преди 1 година

Смешници, тук отдавна го направиха този номер, но цените пак ги вдигнаха. Пакетче та с ядки и и семки не са по 100-200 гр., а 0,70-150 гр. Това е поредната заблуда за хората. Цената на ягоди те не е за 1 кг, а за 500 гр. и куп други щуротии, но цените са все по-високи.

7

Кантар сметка зюмбюл

преди 1 година

Изхвърли кантара, ***.

6

анонимен

преди 1 година

и как това е избягване на поскъпването, Примерно 1кг от нещо си е 10лв. те сега ми предлагат на 0,500гр за 8 лв,но на мен ми трябва килограм=16лв

5

Анонимен

преди 1 година

И като намалят грамажа пък оставят същата цена то това не е увеличение,така ли,аман от тарикати всеки иска да те катерка,разбираш ли...

4

Анонимен

преди 1 година

Не врат ама шия

3

123

преди 1 година

Аха, хич не е поскъпване. По-малко количество и добаввни *** на същата цена...

2

Анонимен

преди 1 година

"Често търговците намаляват грамажа на своите продукти, за да не вдигат техните цени." - и тук правят така. Оня ден купих брашно "златно зрънце" намалено в една верига немски хипермаркети. И понеже си правя хляб на пекарната винаги меря целия пакет и изсипвам колкото ми трябва. Обаче гледам завалиите на опаковката написали 1кг, а на кантара гледам барабар с опаковката брашното тежи 940гр. Премерих 6 пакета и всички бяха между 940-960гр с опаковката.

1

Анонимен

преди 1 година

"Често търговците намаляват грамажа на своите продукти, за да не вдигат техните цени." ......ама това е много умно, сигурно са го измислили британските учени! Уау!