11

Боряна

преди 1 година

Сигурно е важно заради резус фактора (+)

10

Анонимен

преди 1 година

аз съм AB- ама мисля че не е добре да се смесват

9

Анонимен

преди 1 година

аз съм с В(-) - рядка кръвна група, единият от родители ми беше с АВ(-) най-рядко срещаната. а целокупният китайски и този на индия народи са с АВ(+) - ...да!

8

Анонимен

преди 1 година

пак питам някой знае ли вярно ли е че връщали вакснати за кръводарители!Искаши кръв само от чистокръвни!

7

Анонимен

преди 1 година

АВ+ се нарича универсален реципиент, което означава, че хората с тази кръвна група могат да получат кръвни продукти от всеки без значение от резус фактора.

6

Анонимен

преди 1 година

ха сега google-нете "Съвместимост на кръвните групи", прочетете и осъзнайте що за простотия сте написали... Индивиди с кръвна група АВ имат двата антигена А и В върху повърхността на техните еритроцити, а кръвната им плазма не съдържа антитела срещу антигените А и В. Следователно, индивид с кръвна група АВ може да получава кръв от всяка група (AB е за предпочитане), но не може да дарява кръв към група, различна от АВ. Кръвна група АВ е известна като универсален реципиент (приемател).

5

Анонимен

преди 1 година

Мойта е толкова рядка, че е заприличала на разредител. Наздраве!

4

Анонимен

преди 1 година

днес бг, за пореден път се демонстрирате като сла.боумни. една статия не можете да напишете като хората, та да спомогнете за спасяване на майка в нужда!"рядка кръвна група" "АВ+".....тъпунгерс! АВ+ е "егоистичната кръвна група" дето може да получава от сумати други кръвни групи. съответно, не би трябвало да има ама какъвто и да е било проблем на майката да се преле от нулева или от А. Ако реално става дума за рядка кръвна група дето е в дефицит, значи сте написали грешна кръвна груп

3

Teo

преди 1 година

Дано се оправи жената. Чудя се защо ли и трябва изогрупова? Аз съм АБ+, но за съжаление живея в Щутгарт. Бих помогнал, защото така помогнаха и на мен веднъж.

2

Анонимен

преди 1 година

варно ли връщали ваксинирани не искаши кръв от вакснати

1

Върколак

преди 1 година

Асоциацията на вампирите в България, също.