56

Анонимен

преди 1 година

На матурата в 7 кл. масово се преписва под надзора на квесторите, правят се схеми за преписване особено в София, богатите родители и учителите с частните уроци уреждат как всичко. В тоалетните се поствят решенията на матурите и е достатъчно ученикът да отиде до тоялатната, учениците които трябва да препишат се разпределят в стая за оличници с възможност да препишат и т. н. Тормозът за високи резултати е такъв че много от учениците се налага да посещават психиатър ..

55

Анонимен

преди 1 година

Дайте още пари на учителите,нищо ,че 2 години не ходят на работа?!С безброй ваканции и други подобни ,по цял ден са по кафета и молове! Така лумпелите ще станат по умни!

54

Анонимен

преди 1 година

Абе честно казано като гледам Кирчо и Кокорчо явно проблемът с образователната с-*** е глобален. Щом в Харвард минават такива недоразумения значи работата е зле!

53

Black Metal

преди 1 година

Като ги слушам как нечленоразделно мучат т.нар "подрастващи", ми е нещо чудно, че не можели да определят времената - та, те едва на български говорят, вие за времена сте се хванали! И това са бъдещето на България... ПлАшим се! Като отидат в парламента обаче, бързо ще се научат да определят - и как да живеете и паричните потоци в какви посоки да текат...

52

Анонимен

преди 1 година

Тест по математика - това е оксиморон. А задачите от движение са физични, не математически. Само да припомня - по времето на другаря Вълчев като министър от Тройната коалиция и неговата калинка Миленето Дамянова свалиха материала по математика от горните класове в по долните - от 7-ми в 5-ти и т.н. В 12 клас пък учат математика, която се учи в университета. И после какви били резултатите. Иначе най-големият проблем на образованието според МОН са 2-та месеца лятна ваканция - трябва да я резнат.

51

Lan

преди 1 година

51, Виж ти - пък аз знам доста неща от там - може би защото го наричах "училище", учех и уважавах учителите си.

50

Анонимен

преди 1 година

Вучилище се научава само да четеш и пишеш, малко математика, едва ли ще научиш нещо, освен ако не си в частно училище, където наблягат на определена специалност и забравят за другите всеобщи нещица :)) Всеки който е изкарал даскало, почти нищо не помни какво е учил там :)))

49

Анонимен

преди 1 година

Аз времената в българския никога не съм ги знаел.

48

Lan

преди 1 година

Това е, *** разбира се - учителите са виновните, че кой да е друг! :) Да не би учениците да си лягат в 9, да стоят по час-два седмично пред екрани, да ядат здравословно, да спортуват, и (не дай Боже!) да учат, домашни - това е *** дума, пренатоварва се детето! :) Абе важното е купонът да е на макс! Те не всички трябва да са математици, биолози, физици, художници...тези неща са отживелица!

47

Lan

преди 1 година

30, знаеш ли, даже си оптимист. Защото масово е много под 50%, а този процент постигат много малкото, но умни деца, които имат много висок резултат. Т.е. масовото са двойки. Няма да видим никога табличка с резултатите реално, примерно колко процента са от 0-10т.; 10-20т. и така...щото нали трудно разчитаме таблички! :)

46

Това е

преди 1 година

Колкото повече увиличават заплатите на учителите толкова повече неграмотни излизат от там.Наливат се пари в отдавна не работеща система....

45

Lan

преди 1 година

40, то и учителката им една :). Сравняваме с нашето образование преди 25г. нещо като да сравняваш слон и муха - хич не е трудно, дори и за хора неспециалисти, даже и за хора - двойкаджии от онова време. Очеизвадно е!

44

Ужас

преди 1 година

Като се има предвид какъв бардак е в училищата и ако родителите само знаеха какво става там?!

43

Анонимен

преди 1 година

Вместо 7 класнитси ако влязат политиците какви биха могли да са резултатите

42

За Германия

преди 1 година

Питам преди един месец в час по английски в гимназията германче (отличничка) кой е най-известният английски автор. А тя: Леонардо да Винчи.

41

Набор 85

преди 1 година

Преди, когато все още имахме държава и образователна система, когато учителите не бяха тройкаджии, изпитът след 7 клас по литература беше анализ на литературно произведение, а изпитът по математика се състоеше само от 4 задачи, които обаче показваха съвсем ясно кой може да мисли и кой - не. Сега е важно да се създават консуматори-материалисти без обща култура.

40

Анонимен

преди 1 година

По чуж език почнах от 0 в 5 курс на ВУЗ.

39

Анонимен

преди 1 година

Нямате база за сравнение, затова преценявате тези резултати като лоши. 80% разпознават в 7-ми клас вида местоимение??? Имам в Германия осмокласници, които тепърва учат какво е съществително име. Не знаят, че изречението започва с главна буква. Не разбират нищо прочетено и не знаят как да намерят информация в обикновена статия, да не говорим за литературен текст. Такива почти не се изучават. Класици - само в горните класове на гимназията.

38

та така

преди 1 година

ако има изпити по чалгария и фейсбуковщина 99% ше са с оценка 6 !

37

Роден през 80-те

преди 1 година

Калпазани! Елементарна матура! ЕЛЕМЕНТАРНА. Реших задачите им със затворени очи. Когато бях 7-ми клас, нашите задачи бяха в пъти по-трудни от тези.