35

Анонимен

преди 1 година

Какви травми бе жена. Европа си живя царски на гърба на евтини руски суровини и евтина работна ръка от източна Европа поне 30г. Но всъщност Европа живя в мир и благоденствие благодарение на Съветския съюз и Русия цели 77години. Но се намеси САЩ и стана война

34

Анонимен

преди 1 година

Тази жена цели три пъти нарочно използва някаква дума ексклав вместо АНКЛАВ. Руския анклав Калининград може би е ексклав за Германия която също няма граница с него и не е в нейните предели и по тази причина е ексклав но за Германия. За Русия той е анклав. След разпадането на СССР тя също няма граница със своя анклав. Втората нарочна инсинуация е че Путин нападнал Украйна, която всъщност води война със своето население на изток 8год. А преди това се опитва да го асимилира също и българи и унгарци

33

ууу

преди 1 година

До До 35И Варна съществува като Одесос повече от 2000 години. Варненци гърци ли са, македонци, турци, гагаузи или българи? Кой е по-кух, че ми говориш за Киев от 4-ти век, когато там тогава са се разхождали само братовчеди на прабългарите (и прабългари).

32

Анонимен

преди 1 година

Защо в трета поредна статия нарочно пишеш вместо АНКЛАВ гексклав. Сорросоид и русофоб ли си. Иска ти се да е ексклав но е анклав.

31

До 31

преди 1 година

От къде този късмет Германия да ни поиска и нас, а не Туркия и Раша

30

До 35

преди 1 година

Като си кух като лейка прочети как Киев съществува от 4 век и 10 века по-късно е превърнал блато в Масква. Раша съществува 2 века преди САША. Муахаха. Невежа жалък селиандуур

29

as

преди 1 година

български русофили да ги иселват в сибир

28

Щирлиц

преди 1 година

А сега ни осведомете как е възникнала измислената Окрайна,и кои са създателите й.

27

Анонимен

преди 1 година

Тотално безсмислена статия както винаги. Новата история на тази земя е най-странната в цяла Европа. Докато на балканите се водят войни за една паланка, след разпада на СССР никой не иска Калининград. Предлага се на Германия - те отказват поради страх от конфликт с Полша, предлага се на Полша - те отказват поради страх от конфликт с Германия, същото и с Литва и Латвия. И така остава руски. Там живея хора от всички околни етноси, но никой няма исторически претенции за владение или интерес от това

26

Анонимен

преди 1 година

След всяка война следва преразпределение на територии и население- затова са се водили войните открай време и е казано " Горко на победените".

25

Русия=Психиатрия

преди 1 година

Проблемите започват пак от лакомията на наглитеАлкаши и по-конкретно Сталин. СССР заграбва огромни територии от предвоенна Полша като за компенсация им дават територии на Запад за сметка на Германия. Дефакто старата Прусия се намира почти изцяло в Полша.

24

Анонимен

преди 1 година

Кьонигсберг е бил столицата на Източна Прусия. Град-крепост с непревземаеми фортове и бункери, а отдолу с дори по-голям подземен град с огромни тунели и съоръжения. Гарнизон от 120хил.През 1944 е жестоко бомбардиран от англичаните .През 1945 Руснаците го завземат за 4 дни с тежка 300мм артилерия и бомбардировачи. Има док филми в ютюб. Впрочем 2/3 от територията на И.Прусия е дадена на Полша и населението оттам също е депортирано. И по-скоро ще бъде върнат Константинопол, отколкото Калининград.

23

Анонимен

преди 1 година

До Русия=Психиатрия Ти наистина си в психиатрията, друже!

22

Гост

преди 1 година

Не Ти трябва референдум под автомати. Напълно честен референдум да питат населението на Калининград - Искате ли да сте част от Германия вместо част от Русия? Би било доста забавно.

21

Русия=Психиатрия

преди 1 година

Литва трябва да анексира Кьонингсберг заедно с ракетите и после алкашитеНяма да посмеят да ги бутнат. Разбира се анексирането ще се направи по законен начин след референум под дулата на автоматите както стана в Крим.

20

Анонимен

преди 1 година

Това Литва,Естония са все швабензи територии,немци са,прусаци.Същото е за Калининград.Руснаците го сриват през ВСВ и си го взимат за Съветска територия,както и другите съседни държавиЛитва,Латвия,Естония,Беларус,Украина.

19

Железничар

преди 1 година

Всички ще каталясат РУСИЯ ще си вземе своето и толкова !

18

Изконна немска

преди 1 година

Територия. Германия и България са най-ощетените откъм земя държави в Европа а може би и в света!

17

Анонимен

преди 1 година

Кой, кога, какво е врадял в миналото няма никакво значение, важно е чий е сега, същото е и с Крим, то и ние сме били в Памир, ама ей ни на, на балканите!

16

Гост

преди 1 година

Защо не кажете как СССР практически унищожи немското население на Кьонигсберг? Една част сами избягаха, друга част бе убита, трета част депортирана на края на Света. И така от 95% немци през 1945-та година сега са 95% руснаци. Това е руското варварство. Ако Украйна беше разселила Крим и Донбас по руски модел, сега русия нямаше какви претенции да има. Но едната държава е цивилизована европейска, а другата е варварска азиатска.