46

Анонимен

преди 2 години

По една стотачка дават ли ви да изтривате всичко, неугодно на ГЕРБ?

45

икономист

преди 2 години

До 44 Никой не казва, че мерките на правителството нямат значение за тази висока инфлация, а само, че те съвсем не са единствения фактор, както твърдят ГЕРБ.

44

До икономист

преди 2 години

Щото Про100Кировци имат, нали? Както казаха, че ще правят съдебна реформа и направиха, нали? Направиха ли? Както казаха, че ще купуват зърно за ДР и купиха, нали? Както казаха, че ще осигурят по-ефтин "американски" газ и осигуриха, нали? Затова и цената му скочи с вече 8%.... Икономист...вероятно от Харвард или НБУ...

43

До Анонимен/40

преди 2 години

Ми не, не са - аз ги гледах в кварталния магазин - "При Моно", а той е неутрален, само гледа пиенето му да е добро!

42

икономист

преди 2 години

ГЕРБ нямат намерение да свършат нищо за бедните български пенсионери, но затова пък много успешно и целенасочено противопоставят младото на възрастното население с риториката за заробването...Вчера Хасан Адемов пък противопостави соц. сфера на някои други важни сектори. Не разбирам защо се прави това, каква е целта? Защо искат пенсионерите да ги няма? За да могат да откраднат едни пари по-лесно, като ги разпределят по други сектори, където няма контрол..?

41

Майдан

преди 2 години

Неадекватните ковид мерки и неадекватните санкции спрямо Руската федерация доведоха до тази икономическа катастрофа. Продължавайте да се кланяте сляпо на Вашингтон и да си плюете на националните интереси

40

Анонимен

преди 2 години

"... в инфлационната кошница на 404 все още се мъдри само пиано или роял, докато в ЕС вече има и Бентли, и Мазерати... Та това е разликата! Ей на, вчера гледам в магазина, кварталния, едно Бентли - ами то си е с цената от миналия месец. Начи инфлация - няма! ..."Те тез Бентлита и Мазератита са масово на "бизнясманите" от ГЕРБ и ДПС

39

Анонимен

преди 2 години

"Ами защото това ни остави в наследство ГPOБ и вoждa oт джuБкaтa!" - На крива ракета, все космоса и пречи!" Има го и в друг вариант, но сайтчето не позволява!

38

Анонимен

преди 2 години

"в страните членки на ЕУ инфлацията се мери по едни критерии в украйна по други" - аха, в инфлационната кошница на 404 все още се мъдри само пиано или роял, докато в ЕС вече има и Бентли, и Мазерати... Та това е разликата! Ей на, вчера гледам в магазина, кварталния, едно Бентли - ами то си е с цената от миналия месец. Начи инфлация - няма!

37

Анонимен

преди 2 години

"Защо в държава, в която се води война храната е по-евтина?" Ами защото това ни остави в наследство ГPOБ и вoждa oт джuБкaтa!

36

Анонимен

преди 2 години

В Бг работим без почивни дни ,евентуално ако решат може да почиваме в неделя .Става на въпрос за около Ботевград .Даже и отпуска не можем да ползваме ,защото така им е кеф .Само специални могат да бъдат в отпуска! Като питаш да почиваш някоя събота се казва -НЕ МОЖЕ.Повечето работим по задължение .Направете нещо ,елате проверете около Ботевград.

35

Анонимен

преди 2 години

Ами да напишат копейкин и митрофанова писмо до царя кремълски да ни нападне, та да смъкне инфлацията и да му целуваме ръчичките.

34

Анонимен

преди 2 години

Тъпaнчева - в страните членки на ЕУ инфлацията се мери по едни критерии в украйна по други. Но предвид корупцията в Украйна и това което казват украинците си отново в голяма заблуда. Май спонсорите ви дадоха срок и нещо се разбързахте за да не сменят спонсорирания

33

Анонимен

преди 2 години

При висока инфлация се сменя лева както Костов направи в 1999 г. С нов лев се зачертават нулите от цените и спестяванията и богатите губят спестяванията защото тежат на държавата като плащат по-високите цени, но населението е бедно и не може да плаща по-високи цени.

32

икономист

преди 2 години

Освен това едва ли може да се разчита, че в тази тежка ситуация в Украйна, може да се води надеждна статистика. И данните са натрупани за една година, а през по-голямата част от това време е нямало война.

31

Анонимен

преди 2 години

Няма мерки в бг срещу инфлацията. Трябва да се излезне от ЕС и НАТО, контролират се цените от държавата и се смени лева с нов който не е вързан с $ или евро защото те печатат. ЕС и НАТО распалиха войната и дигнаха цената на нефта защото карат много коли. Не искат да орежат потребление на петрола а няма петрол и България ще плаща с инфлация защото те печатат $ и евро и плапат петрол.

30

Анонимен

преди 2 години

Щото сами си я произвеждат. За нашто "сирене" трябва да внасяме отпадъчни масла от палми , отпадъчна мас от румъния и отпадъчна суровадка от сърбия. Само варта в нашенското "сирене" май е родно производство, ама не е много сигурно.

29

Ами ,Сачева

преди 2 години

Украйна си нямат наглеци,като твоят любовник Алибегов.Затова.

28

икономист

преди 2 години

Госпожа Сачева трябва сама да може да си отговори на въпроса, който задава. Наистина, как е възможно, страна, която се намира във военно положение да има по-ниска инфлация на храните? Ами вие сериозно ли не знаете, че повечето храни и суровини за производството на храни на нашия пазар са вносни? Структурните проблеми на родната икономика, които вашето некадърно управление само задълбочи, са истинската причина за високата инфлация сега. Само 2-3% от общата инф. вероятно са заради мерките, а не 8.

27

аз

преди 2 години

Дени, след 10 години ПП ГРОБ в Българив няма никакво производство. България разчита само на внос що се отнася до храните. Това отговаря ли на въпроса за инфлацията