14

Анонимен

преди 1 година

Социалните помощи трябва да се спрат, вкл. и детските. Само така ще има повече пари за децата, а социално слабите ще заработят и в този смисъл почти ще изчезнат.

13

Анонимен

преди 1 година

Дори и да си мултимилионер, няма да ти е хубаво да живееш в държава с много голяма бедност, а тука има много бедност, до някъде заради скапаното образование. Бедността води и до голяма престъпност "сиромах човек, жив дявол"

12

Анонимен

преди 1 година

Добра идея

11

Анонимен

преди 1 година

До анонимен 7 Нищо не знаеш, чиновниче! Който е преписал ниви, имот или друго на някого, не му отпускат помощ. Социалните ровят в доходите на цялото семейство с години назад. Изобщо не познаваш социалната система, обаче ревеш срещу хората, щото си мислиш, че държавата тия пари ще ги даде на теб, ако отреже бедните. Истината е, че държавата трябваше да започне чистка точно от чиновниците. Колко ви е бройката? Минахте ли 1 000 000 броя?

10

анонимен

преди 1 година

Аз съм анонимен 4. никога не съм бил чиновник през живота си, сега съм пенсионер с прилична пенсия, не завися от никого, нито от деца, цял живот съм работил, не съм взимал нито болнични, нито соц. помощи. Точно от вашите коментари лъха омраза и непоносимост към другия.

9

анонимен

преди 1 година

Моля да не ми вменявате омраза към ближния ей така. На доста години съм и такива като мен, с едни средни за страната доходи, сега около хиляда, плащат точно на подобни. Аз също имам такива роднини, които буквално ми се подиграват колко наивен съм бил и как цял живот съм се прекарал, като съм работел и нищо съм нямал, а те все на бюрото по труда. Така че по-кротко със заключенията.

8

Анонимен

преди 1 година

До анонимен 4 Държавен чиновник си, нали? Няма да признаеш. Щом пишеш през работно време, вместо да работиш, си хрантутник. Научени сте да получавате заплати наготово и да плюете по пенсионерите, хората с увреждания и бедните. Парите да са само за вас.

7

анонимен

преди 1 година

Знам такива със стар хладилник и стар телевизор. Да, ама преди това е предписал няколко имота и ниви на децата си и се прави на беден понастоящем. Имам такива роднини, ако ги чуете, ще им дадете два лева да си купят хляб. Не е толкова просто да се прецени кой е бедния. Затова помощи само една година и да си търси работа, а не да отказва наред всичко. Лиготиите трябва да се спрат.

6

Анонимен

преди 1 година

До анонимен 4 Омразата към ближния и доносничеството ще ви разядат отвътре като народ и нация.

5

Анонимен

преди 1 година

Каква линия на бедност?! Гледат доходите на цялото семейство, ходят по домовете на хората да броят килимите, пердетата, леглата и ако имаш стар хладилник и 30 годишен телевизор, те отрязват от всякакви помощи. Щом преди 20-30 год. си бил добре, значи сега не ти се полага помощ. Само 1 цел имат в социала- да ти отрежат помощта. Това не е социална политика, това е НЕсоциална политика

4

анонимен

преди 1 година

Стига сте изкривявали природните закони! Беден бил, ама здрав и прав! Я по-сериозно, и ги преценявайте тези бедни, защото българинът е лукав и си къта по три - четири жилища и пищи колко бил беден! Познавам поне дузина подобни, дето и през ум не им минава, че са и богати по всички международни закони, но наистина си вярват, че няма какво да ядат и подават всевъзможни молби тук и там. Някои са си тарикати просто.

3

Анонимен

преди 1 година

Така да се променят социалните помощи, че за парзитите за обществото - ромите да се сведат до минимум. Не работят и не искат да работят, не образовани, замесени във всичко нелегално. Не плащат данъци, ток, вода и други комунални услуги. Държат се нагло и арогантно. От разни безполезни комитетчета като бхк им е втълпено, че имат само права, а не и задължения. Айде стига вече. Политиците им пазаруват гласовете и така тези, които дори не говорят български, влияят върху бъдещето ни.

2

Свидетел

преди 1 година

Разбрасе кой е счупил паметника на Васил Левски във Сл.Равно поле Ине на Таня ***

1

Анонимен

преди 1 година

Пак ли грижи за ромите?