79

1965г Дьо Гол

преди 1 година

годината на преизбирането на Дьо Гол за втори президентски мандат е година на два мощни удара по политиката на Северноатлантическия съюз. На 4 февруари генералът обявява, че отказва да използва долара в международните сделки като единна парична единица. На 9 септември президентът съобщава, че Франция не се смята за обвързана със Северно-Атлантическия блок. На 21 февруари 1966 г. идва развръзката на седемгодишната борба на Дьо Гол с чуждото военно присъствие във Франция. Републиката излиза от военната организация на НАТО.

78

Анонимен

преди 1 година

Как един не даде личен пример да направим като него и да го последваме, а все дава акъл на другите как те да се жертват, а той да си стои на безопасно място, на топличко, нахранен и напоен. Аман, от вас - хората отдавна разбират фалша във вашите думи.

77

Анонимен

преди 1 година

Всяка жаба трябва да си знае гьола. Малките балкански и прибалтийски държавички са жалки. От там идват проблемите. То стана анархия/слободия...

76

Анонимен

преди 1 година

Много дълга и отегчителна статия защото повече говори но нищо не казва. От колко места само смучи пари за да плюе по Русия което е на мода освен че е неуважително все пак всеки трябва да знае от къде е тръгнал. За да не се окаже смешен наесен.

75

Ж

преди 1 година

Имах добро мнение за Жижек...Тези глупости със глобалното затопляне и някакви други наивни размишления от страна на философа ме карат, да мисля, че се е вдетенил. Имеджин на Джон Ленън е прекрасна песен и великолепна заблуда на напушени хора.

74

Анонимен

преди 1 година

"Пацифизмът е грешен отговор на войната в УкрайнаАнализ на словенския философ Славой Жижек"_________Чужестранният легион е отговорът на това, което търсиш, мой човек. Там можеш да приложиш вижданията си на практика и ако имаш късмета, тялото ти ще бъде върнато в родината. Дори не си и помисляй да въвличаш цели държави в авантюрата си.

73

Европейците

преди 1 година

Искат да им върнете Русия, пуряци недни.

72

Щирлиц

преди 1 година

Един английски наркоман написал отвратителна антипесен.Голяма работа.

71

Анонимен

преди 1 година

На нас война не ни трябва.. тука путиниодите и *** ще се избият взаимно хах

70

Нормален

преди 1 година

Русия си е Русия, с тоя е един с мозъчен за.пек.

69

Анонимен

преди 1 година

До Сата НАТО те ги откалиброват и зануляват преди да стигнат до фронта,още по центровете и по жп линийте.а двта полски батальона още в зародиш под Николаев,чуку...но,а за ф-35 ги е страх да не загубят и един,че са много скъпи и жалки ....

68

Анонимен

преди 1 година

Не съм почитател на Славой, ама в случая съм 100% съгласен.

67

Вече нямам бълхи.

преди 1 година

Забогатяхме ВЪПРЕКИ герб. Не могат да го понесат и ни ненавиждат. Но сме вече твърде много. Повече сме от тях, по-богати сме, а и момчетата тренират, може да се каже че сме и по-яки.

66

Анонимен

преди 1 година

Слави се самозатри от тарикатлък на дърти години. Е и за някое друго милионче...

65

София 2 милиона

преди 1 година

Боко осъзна грешката си. На гласуването на новия кабинет след 1 седмица, самия той ще призове да се гласува за новия кабинет на Кирчо. :)

64

:)

преди 1 година

И ни вкараха в национална катастрофа, междувременно, като го свалиха от власт.

63

Някой

преди 1 година

АХМАТ СИЛА!

62

:)

преди 1 година

Много ме изкефи обаче гербаджиите как 2 години плашат, че всяка зима идва жан виденово време, а сега се молят да се сдобрят с Киро и суверена.

61

Майна

преди 1 година

А кой тжгава е верният отговор, ако не пацифизма???? Защо не даво отговор този вели културен философ???

60

Аз отивам

преди 1 година

Аз отивам на терасата, да си засадя картофи и боб, за да изкарам зимата. За вас не знам.