21

про

преди 1 година

те, там в чужбина, само теб те чакат, там цените на имотите падат, там търсят чужденци за хубавата работа..

20

Чакащ

преди 1 година

Искам да видя как ще ме накарате да си ги купя тези имоти. Още две години под наем и съм в чужбина, тука да изгниват празни тез калпави апартаменти с изкъртените улици, дето нямат налягане повечето. Банките като спрат да дават и ще стане ясно всичко и кое колко струва.

19

Kiko

преди 1 година

Едно време през 1997 един малък производител на хляб каза какво прави."Вдигам цената и им казвам да купуват, че утре ще е още по-висока. Тия се избиват. Аз на другия ден я вдигам още и те продължават да се избиват"Кога жилището стана като хляба?И защо хората купуват въпреки това?

18

Но Смокинг

преди 1 година

Хахахахаха. Тия трябва да спрат да пушат хашиш. Ръст има само в консумацията на психотропни субстанции от участниците в сбирката. Статистиката за броя сключени сделки и реална цена говори съвсем различни неща.

17

Анонимен

преди 1 година

Само тук полуразрушени мухлясали сгради вдигат непрекъсно цените си.

16

Анонимен

преди 1 година

До До 11 - Точно за това говорим. 600 лева наем, срещу 1350 лева заем + такси + данъци + ремонти. Като наслагаш всички, излзиа 3 пъти по-скъпо да плащаш заеми. Ако сметнеш и огромните предплати ... Става още по-зле. А сега всички ще се опарят, когато и лихвата скокне, защото масово са на плаваща.

15

До 11

преди 1 година

Точно така.Според специалисти изгодно е да се купи жилище, което струва не повече от 15 годишни наема.В България жилищата струват по над 30,дори над 40 годишни наема. С ипотека отиват и над 50.Това е ясен знак за балон. Огромен балон.

14

Анонимен

преди 1 година

Пари в старо жилище не носят нищо за икономиката. Спрете да се наричате инвеститори - вие сте просот спекуланти. Има калинки, дето ще си ситскат петия апартамент за пра-внуците.

13

Ефектът УАУ

преди 1 година

Средната заплата в София е 2000 лева, но 70% от населението получава ПОД нея. Апартамент в Люлин - 300 000 лева. МНОООГО ДОБРА ЦЕНА! Искат ти 60 бона предплата (ха ха ха ха ха ха ....) и ти дават плаваща лихчика, дето от 2-3%, ще скочи на 6-7 ей сега. И казват - 1350 лева на месец! УАУ! А зимата и по 300 лева сметки отгоре ... УАУ!

12

Анонимен

преди 1 година

До 13 - Работил съм в маркетингова агенция и ще кажа следното - Платените публикации имат обратен ефект. Повечето хроа гледат-гледат и като видят "Платена" и прескачат. Сега с GDPR-а все по -рядко ще го виждат, но преди ги следихме и в моемента в който скролне до платена, даже имаше рейдж кликове. А подобно на този сайт, имаше един друг, дето махаме коментарите, че да не "накърним бранда". НИКАКЪВ ТРАФИК. Но бяхме повече от доволни, да взимаме паричките на балъците :)

11

Иво

преди 1 година

Хайде пак се почна с омагьосването... Поне си пишете отдолу,че е платена публикация. Днес две статии за имоти, явно и брокерите и банкерите са развързали кесиите.

10

Анонимен

преди 1 година

До филибе - 600 евро от 2008-а, спрямо 1000 евро от 2022-а?извинявай, но ако беше инвестирал 600-те евро в S&P 500 фонд, беше достатъчно умен, да си реинвестираш и дивидентите, днес тези 600 евро, щяхя да са близо 2250 евро. Щеше да имаш достатъчно, да си купиш 2 апартамента, да живееш в единия, да даваш другия под наем и пак да ти останат пари.

9

Анонимен

преди 1 година

До До 6 - Наемите ясно показват, колко е "истинската цена" на жилищата. Аз познавам хора в Копенхаген, дето живеят в жилища за по 600 000 лева. По родната логика, би трярябвало наемът на този апартамент да е 1200 лева, а той е по близо до 4000 лева. Общо взето, наемите са от рода на 0.5 до 1% от общата стойност на имота.

8

филибе

преди 1 година

2008 си купих един тристаен за 600 еврака на квадрат и ме обявиха за луд, че балона се пукал , да ама не. сега в квартала вървят по 1000 ново строителсво. все пак обаче за мен тези цени не са нормални, още по малко отговарят на нашият стандарт.

7

Анонимен

преди 1 година

Ще сринат цените на билищата, но после ще ги смъкнат и под пазарните им сотйности, а едни големи корпорации, ще започнат да изкупуват с ХИЛЯДИ и след това,ще ни набичат такива закони, че за една боя в стаят, може да влезещ в затвора, ако не си дал на двама архитекти проекта, ако не е мианал прз 10 кръга и не е глътнал 20000 лева ... и тогава ще видите дестопия!

6

До 6

преди 1 година

Един приятел плаща 600 лв наем за жилище, което струва близо 300 хиляди лева.И това без ипотека, която още повече ще го оскъпи. Така че наистина са *** тия,които са купили на сегашните високи цени.

5

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6 - Ако има "срив" и от 200 000, падне на 140 000 лева, няма да е като на нивата от 2020-а, защото щше има инфлация от почти 25% спрямо тогава, и ще е със стойността на 110 000 лева в 2020-та година, което са по-скоро цените от 2016-а. Айде ми кажи, че това не изтрива последните 5 години?

4

Анонимен

преди 1 година

От 5 години вече по форумите се пишат коментари, как всеки момент балона се пука и колко били глупави тези дето си купили къщи, апартаменти. Е вие на палатки ли искате да живеете. Истината е , че дори и да има срив на цените на имотите с 30% те ще се върнат на нива от 2020 година. Ако някой сънува, че ще може да купи на 1000 евро в София, Варна, Пловдив, Бургас в предпочитан район много се лъже.

3

Анонимен

преди 1 година

Човек вече не може си вдигне сам къщичка! АМАН БА! Беше преди ... имаш си земята, копаш основката, виакте родата, тухли мухли, греми мреди, тука киремидка, малко боя, опа и айййде! Па ся ... вай вай ...

2

Анонимен

преди 1 година

Някой не е спал, за да пусне тази статия. Е, сега само да отворят и тръгвам по банки и брокери.