115

Анонимен

преди 1 година

Когато България се присъедини към ЕС БВП по паритет на покупателната способност беше под 62% от средното за ЕС, сега е 55% и то след излизането на Великобритания от ЕС и присъединяването на други държави от Източна Европа, което означава че имаме значително изоставане. Румъния беше след нас, а след 12 години управление на ГЕРБ са далеч напред пред България.

114

Анонимен

преди 1 година

Има три метода за изчисляване на БВП.

113

Анонимен

преди 1 година

Формулата за изчисление на БВП изглежда така: GDP = C + G + I + NX // където: "C" представя цялостното потребление на домакинствата в икономиката на дадена страна. "G" е сумата от всички правителствени разходи. "I" е сборът от всички инвестиции в бизнес сектора. "NX" е нетният износ за страната (той се пресмята като цялостния износ минус цялостния внос, или NX=износ-внос). В стойността на БВП се включват само пазарните сделки. След като е налице сива икономика, няма как реално да се изчисли.

112

Алекс

преди 1 година

Тази таблица трябва да се показва на ББ винаги,когато заговори за "успешното" си управление.

111

Анонимен

преди 1 година

Не сме расисти , но расите трябва да се смесват бавно както ставало в Еропа и Азия със жълтата раса , иначе най-много генитични болести и *** дегенерация има в Бразилия и защо страната с най-много мелезляци.. Не искаме държавата ни да става като Франция не желаем тяхното величие с техния африкански отбор по футбол.. При бързо смесвате има и губеща раса..

110

Анонимен

преди 1 година

Расизъм вече няма нито в САЩ, нито в Русия, нито в Западна Европа, само българина се мисли за най-"убав", затова сме и най-зле.

109

бай Даньо

преди 1 година

До Анонимен -- Когато България се присъедини към ЕС БВП беше около 35% от средното. До днешни 55% е огромен успех. Имаше и по добър вариант като румънците които за моя изненада се оказват по успешен преход дори от смятаните за отличници до вчера чехи, словаци и естонци ...но румънците са оптимисти, прагматични предприемчиви, категорично гледат на запад ... с тоя нашия материал толкова но и това ще ни закара където се полага до 5 години настигаме гърците които не вървят отдавна на никъде ...

108

Анонимен

преди 1 година

Когато България се присъедини към ЕС БВП по паритет на покупателната способност беше под 40% от средното за ЕС, сега е 55%, което означава че има значителен прогрес, макар и с по-бавни темпове от една Румъния например. Ако имахме правителство което беше извършило няколко непопулярни реформи и ние като общество бяхме по-разумни, преприемчиви и отговорни, можеше и доста повече, но това е реалността.

107

Анонимен

преди 1 година

До Край - ти си фейк ,а икономиката на Русия е съизмерима с Тексас , могат само да мечтаят да са като Италия

106

Анонимен

преди 1 година

статистиката не лъже: - продължаваме промяната

105

Край

преди 1 година

Нема се плашите. За Русия викаха че има икономика по малка от Италия измерена в БВП.Оказа се, че като си преориентира износа - Света е заплашен от продоволствен и енергиен глад. Това дали го може Италия.Измерителя БВП е фейк.

104

Анонимен

преди 1 година

По добре че сме бедни иначе тука ще дойдат всичките пропадняци на вселената от най-черните извънземни раси.. Ще се навъдят меллези ..

103

Анонимен

преди 1 година

Не евреите фалшивия божи народ и разни Ротшилди , Рокфелири и Баруховци са господарите на света.. Истинските господари не се показват наяве и са тези които никой не подозира..Затова няма смислъл ние като народ господарите на света да бием на очи , нека всички ни мислят за будали.. Запада ще скапе , ще фалира и ще се разпадне .. А ние пак сме ние елита на света..

102

Анонимен

преди 1 година

И в западния свят, и в евразия, хората отрекоха расизма и се развиват успешно, само в бугарско расизма още вирее, затуй сме и все по-зле.

101

w

преди 1 година

Явно кохезионната политика на ЕС е пълен провал ,никакво настигане на по-развитите държави не се забелязва. Но в този съюз няма оставки за несвършена работа .

100

Анонимен

преди 1 година

Станете програмисти инженери като мен , ако вас е късно , поне за децата ви ..И ще сте добре и няма да предателствате да проклинате родината.. Не ви е виновна държавата където да идете пак ще сте негодници и пропадняци

99

Анонимен

преди 1 година

Извинявам се, да попитам. Къде са сега всичките разбирачи, икономически капацитети, бивши и настоящи министри, даже и Плювньо, та да обяснят, що така бе джанам сме пак в зоната на здрача? Аааа, и забравих - как скоро ще ни "оправят"...!~

98

Анонимен

преди 1 година

Когато си колония това е логично състояние.

97

Специалист

преди 1 година

Че вие какво искате ? Нали затова направихте "промяната" - да станем още по-бедни !!!!! А още не сме стигнали дъното ! Копаем усилено дъното , за да слезем под него ! А там има само л.айна , другаре мъдурковци! Ха сега , яжте ги ! При това "променени" .

96

Анонимен

преди 1 година

Споко братя българи запада ще се скапе и фалира преди нас.. Ние сме от най-здравото семе на земята само елит и суперелит.