6

Анонимен

преди 1 година

Ами в Гърция е демокрация а в България е комунистическа демокрация на ужким.

5

Анонимен

преди 1 година

"Обяснете откъде дойдоха тези високи сметки, като токът, който се произвежда е е едно и също количество като преди 2 години, а потребителите също не са се променили като количество." - всъщност, спрямо 2018 сме с 200,000 по-малко, а по селата всеки пети си слага соларни панели по европрограми, който ток държавата е ДЛЪЖНА да изкупи. Освен това Марица Изток 3 я купиха от американската корпорация на Дейвид Петреъс - шеф на ЦРУ на САЩ.

4

аз

преди 1 година

Затова и днес никой не говори за ТЕЦ 2 и за затварянето й,защото преди година беше на загуба заради цената на въглеродните квоти. Сега тока е толкова скъп,че цената покрива и въглищата и въглеродните квоти и остава голяма печалба.При пазарната икономика обикновенно най-евтино произвеждащия определя цената и разбива конкуренцията.Тук всичко се *** и се обърнаха нещата. Лошото е,че това се прехвърля и към останалите сектори. Всички решиха, че по-добре да продават по-малко, но много по-скъпо.

3

аз

преди 1 година

До Анонимен 3Високите цени на тока се дължат на безумието, токът с най-висока себествойност да определя пазарната цена на тока за всички. По този начин производителите на евтин ток реализират ненормално високи печалби и така по веригата докато се стигне до най-рентабилните, които работят на мин печалба. Ако се появи дефицит на ток се включват следващите мощности, които са на още по-високи цени. Газта скочи 4-5 пъти, оттам и цените на тока, който те произвеждат. АЕЦ правят луди печалби.

2

Анонимен

преди 1 година

Обяснете откъде дойдоха тези високи сметки, като токът, който се произвежда е е едно и също количество като преди 2 години, а потребителите също не са се променили като количество. Тоест това са едни пари, които отиват в нечии джобове за наша сметка.Кой допусна в ЕС тази идиотия?

1

Асан Василеф

преди 1 година

И у нас ще е така.......ама друг път.