77

Анонимен

преди 1 година

До До Програмист 72браво бро, един от малкото хора с мозък в този форум

76

Програмист

преди 1 година

До Анонимен 75 : Значи, от една страна искаш да има лимит на цената, която търговците слагат на стоката си, но от друга страна искате 5 бона минимална заплата. С други думи искате вашият труд да се заплаща високо, но не сте съгласни да заплащате за труда на другите. Ето на това му викам "пролетарска икономика". Вече е опитано, след 1918, и е претърпяло провал. Ето защо в ръцете на пролетарски герои като теб не трябва да се дава никаква власт!

75

на 100%

преди 1 година

А мизерията при нас е осем пъти по голяма от тази на запад !!!

74

Така...

преди 1 година

Поредните приказки от 1001 нощ . Някой бил казал нещо и Днес бг печели от ,,умни коментари " Ами погледнете реалните данни: България е с най - ниски цени в Евросъюза и най- нисък относителен дял на това което е най- висок разход за всеки жител на Европа жилище и транспорт .Оттам нататък просто цените са сравними

73

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията е резултат от нескопосаните закони. Ако имаше закон който да казваше че търговеца няма право на повече от 10 % печалба цените щяха нормални. В момента търговците си слагат надценка каквато им е кеф. Купуват на едро хляба на 70 стотинки а го продават на 2,50 лв. Със всички стоки е така. Затова ходя на борсата и от там си пазарувам на цени на едро.

72

Програмист

преди 1 година

До 73 : Ако си мислиш че има само две ИТ компании в българия - много се лъжеш. Отдавна не работя за субекти базирани в българия. Както казах по-долу - намери си работа. Ама не ставаш за икономист - примера ти е неадекватен и на ниво сергия на пазара. Не се пъни да разсъждаваш на тема макроикономика, да не вземеш да се наакаш от напъване.

71

До Програмист 72

преди 1 година

Добре, нека България като държава да си намери работа. Аз взимам вероятно 5-7 пъти твоята мизерна програмистка заплатка на кодираща *** я у Драфт Кингс я у VMWare дето ги купиха ония с платките за блутуут. Говоря ти за макроикономика. България НЯМА пари за да субсидира бизнеса и да сведе инфлацията до нивата на ЕС. Защото е бедна. А ти спри да си мислиш че света се върти около теб. Изненадващо не си толкова важен за колкото се мислиш. Даже бих казал нищожно незначителен.

70

Програмист

преди 1 година

До Анонимен 71 : Пич, като нямаш кинти си намери работа. Никой не е длъжен да те издържа.

69

Анонимен

преди 1 година

Това е напълно естествено. Когато си богат можеш да субсидираш бизнеса за да намалиш инфлацията и хоп инфлация 6%. Да дадем *** пример от обикновения живот. Вън е -15 градуца Целзии. Имаш кинти влизаш си вкъщи и пускаш парното на максимум и ти е 22 градуса. Да неприятно е, че ще платиш повечко за парно ама ти е топло. Нямаш кинти стоиш вън на -15 и се бориш с всички сили срещу стихиите и се надяваш да не стане -30 и да пукнеш. Ни нямаме кинти.

68

Анонимен

преди 1 година

Да, и за сметка на това трябва да спрем да купуваме от лошия газ и петрол на Русия. Правилата са за aптaли, като нас, а не за големите.

67

Анонимен

преди 1 година

Изпринтираха трилиони евра и сега видиш ли изведнъж АУ инфлация. Тая модерна финансова теория дето "можем да принтираме колкото си искаме пари и стига да има потребление няма да има инфлация" се оказа *** както и обяснявахме всички дето сме били на ПЪРВА лекция по макроикономика. Е оказа се, че великите умове от ЕС в крайна сметка грешат и сега инфлацията предвидимо е извън контрол и ще се успокои след стандартния крах на цялата икономика и пренареждането и около година!

66

Анонимен

преди 1 година

Ами как няма да има инфлация. Паричното предлагане в Европа се е повишило с 38% за две години заради щедрите ковид сибсидии. Сега се наслагва и войната и ето ти перфектната буря. Моето лично впечетление е, че доста хора се напълниха с пари и се опитват да си ги запазят, кипувайки имоти. Този пазар е лудница. Също така се чака на опашка по 1 година за нов автомобил. Това не е от липса на пари.

65

Програмист

преди 1 година

Бедност ли? Аз не виждам бедност. Виждам пенсионери, дето получават толкова, колкото са и работили. Виждам и мързеливи и нискоквалифицирани бачкатори, дето само се оплакват, ама няма да предприемат нищо да подобрят положението си. Виждам народ, дето като му вдигнат парното сваля радиаторите, вместо да свали правителството. Виждам тарикати, дето се опитват да минат по "тънката" и все не им се получава. Ами каквото повикало, такова се и обадило.

64

Анонимен

преди 1 година

Частниците надуват цените, олио 7,50 лв. в малко населено място.

63

Анонимен

преди 1 година

Най-тъпата опорка е, че откакто сме в ЕС чупим рекорди по бедност. Някой помни ли момент когато не сме били най-бедни спрямо всичко държави в ЕС. Просто сега се сравняваме с тях. Не с Варшавския договор. Ама 10 секунди ги мързи да мислят някой, затова такива фрази върват. Другата е, че демокрацията ни е виновна.

62

Анонимен

преди 1 година

Щом и пРезидента на държавата ни е отявлен русофил и предател.. .Ами че какъв да бъде като той самия е от янко-овчарската интелигенция! :))))))

61

Анонимен

преди 1 година

Половината инфлация е заради членството с неговите войни печатане на евра зелени сделки а другата половина си е на Кирчо и кокорчо . Ако се премахнат тия два проблема няма да има инфлация .

60

тъпчо

преди 1 година

Хахаха, какво руско влияние бе!? Все се вади вода от 9 кладенеца, а обяснението е толкова просто! Българите като цяло сме кофти! Достатъчно показателно е държанието помежду ни и как всяко нещо ни разделя. Политиците какви са? Идват от народа, наши братя,сестри, бащи, братчеди и т.н. Колко се извъртяха? Какво получихме при всички? Тези, които надуват изкуствено цените просто защото сега е удобен момента какви са? Пак наши/ваши..,..Стига пишете глупости и приемете реалността...

59

Анонимен

преди 1 година

В Еврозоната има 5 по-малко руско влияние отколкото в България... Затова сме винаги на първо място в негативните класации... Щом и пРезидента на държавата ни е отявлен русофил и предател...

58

Анонимен

преди 1 година

Към 60ти само ще добавя че нито едно правителство до момента не се зае с изграждането на модерна, качествена и надеждна инфраструктура! Липсата на такава оскъпява абсолютно всичко по веригата!