87

cekyko

преди 2 години

Зависи от етимологията и нюанса на съчетанието "декадентски Запад", защото ако е в смисъл "креативен капитализъм", влакът дерайлира. ;)

86

Селянин

преди 2 години

А на селския мейдан един изкуфял комшия казваше "Корпоративен капитализъм не е демокрация" и все се чудя откъде ги измисля тия глупости...

85

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен81 Виж се само каква ти е граматиката и ако си се приспособил, към не си упоменал какво, то тогава нищо чудно че и граматиката ти е приспособена за пещерата и лека полека ще минеш на пещерни рисунки.

84

noFreeman

преди 2 години

леле... по-голям бълвоч не съм чел... думи и думи, които някрая нищо не значат... те това е нашето бъдеще и на децата ни... лъжи за някакъв климат...

83

Анонимен

преди 2 години

пасквила откъде го преписахте, явно от Фигаро или друг френски източник?

82

Анонимен

преди 2 години

Новите технологии ще дойдат, но не може да се форсират и това да стане в кратки срокове. Действителната цел на запада е да доминира останалия свят като наложи на останалите икономики въглероден и еко данък и така ги направи неконкурентни. Целта е да се отнеме предимството на произвеждащите евтино. Газът от сибир, освен това, е дабре да се добива и гори щото иначе той ще се отдели в атмосферата, при затоплянето на климата и ще затопли земята ударно и ефекта ще е още по фатален! Добивът е еко!

81

Алоооооу, списвачите

преди 2 години

Искам да се обърна към дописниците на подобни статийки: НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ МАТЕРИАЛИТЕ СИ НА БАЗА НА ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ВИЖДАНИЯ, РАЗБИРАНИЯ, ИНФОРМАЦИЯ ДОБИТА ОТ ВАС И НА ДОСТОВЕРНИ ИЗТОЧНИЦИ!!ПРЕСТАНЕТЕ ДА КОПИ/ПЕЙСТВАТЕ ОТ ЧУЖДИ ИЗДАНИЯ И ДА ПРЕВЕЖДАТЕ С ГУГЪЛ ТРАНСЛЕЙТ!!!ПАЛЯЧОВЦИ СМОТАНИ, ПОНЕ НАУЧЕТЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И СИ ПРЕВЕЖДАЙТЕ САМИ!! НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДОРИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА!!!!

80

пияница мистик

преди 2 години

Добре де, като свърши нефта след години, населението на света стане 20 милиарда, атмосферата е тотално замърсена, глобалното затопляне вдигне температурите и ледниците се стопят и вдигнат нивото на световния океан, тогава какво правим?

79

Червонец

преди 2 години

Ако обобщим тези много букви, ще стигнем до написаното буквално "Климатичната война ще бъде спечелена от т.н. демокрации, ако се осъществи масово и координирано преминаване към нисковъглеродна енергия". Оказва се, че живеем в климатична война и, за да победим, трябва насилствено и солидарно да прегърнем зелената сделка. Проблемът е, че нисковъглеродна енергия все още е абсолютно недостатъчна, за да тушира зависимостта от изкопаемите горива.

78

Анонимен

преди 2 години

До 74 анонимен . . . . Иначе ти и там 20% от образованите с високото IQ продължавайте да повтаряте, че хората и автомобилите не оказват влияние ли! . . . . . . . Явно четеш, но не разбираш т.е. медицински диагностициран като 80%-ен! Когато вали дъжд разглеждаш две капки от дъжда и твърдиш, че те са виновни за пороя или наводнението! Такова е съотношението на приноса на човечеството към приноса на слънцето! IQ-то и образованието са две различни неща! Не оправдавай неграмотноста си с IQ!

77

Анонимен

преди 2 години

От тая статитя разбрах само , че требва да убичаме високите и още по високи цени на енергията та да сме демократични. Аейсектир от тука стоя пасквил бе

76

Анонимен

преди 2 години

Бих го натумбил на Грета....

75

Анонимен

преди 2 години

С европейците - по европейски - убеждаване във взаимна изгода и точни сметки. С арабите - по арабски - с ухажване, четки, хвалби и леко ножа в гърба. А на руснаците в момента им прави показно как се правят преговори по руски - блъфове, лъжи, големи приказки, крайни изказвания. Накрая май ще ни дават рубли, за да възвърнат русофилското робство и ще ни ограбят останалото злато, неограбено до основи по времето на социалистическата република!

74

Анонимен

преди 2 години

Мискята на ащовека не е да я променя и ориспособява, а да се променя и присшособава. Много холивуд у празните кратуни.

73

Червонец

преди 2 години

Прочетено по-горе "ще доведе до рязък край на динамиката на Запада", "Битката за Украйна ще бъде първият конфликт от по-дълга война, чийто залог се простира до други стратегически ресурси като редки земни елементи, които са от съществено значение за производството на батерии и електрификацията на света", "Готови ли сме да се борим с все по-устойчивата зависимост от изкопаемите горива?", "...това е възможно чрез масово и координирано преминаване към нисковъглеродна енергия, която едва старт

72

Червонец

преди 2 години

Западни аналитици днес: Държавният департамент се е заблуждавал относно икономическия потенциал на Русия. Рублата се превръща в най-надеждната валута в света. Кремъл побеждава в икономическото противопоставяне. Обратният ефект от санкциите срещу Русия предизвиква ръст на цените на горивата и храните в цял свят. Президентът Путин се оказа прав, когато заяви, че икономическият близкриг на Запада срещу Русия се провали.

71

Анонимен

преди 2 години

"Влиянието на човешката популация върху планетарни процеси е незабележимо и незначително. Цивилизацията ни в момента е Тип 1 според скалата на Кардашев" - Да превърнеш пустинята Гоби в зелена площ е незабележим и незначителен процес? Може би за теб да, но за китайците е площ готова да изхрани още половин милиард човека. И между другото сме планетарен Тип 0, а не 1. Тип 1 включва обща отбрана, общо световно правителство и свободно пътуване между планетите и заедно с Тип2-6 са научна фантастика.

70

Пешо Шамана

преди 2 години

Всеки човек е част от цялата картина. Ни повече, ни по малко. Влиянието на човешката популация върху планетарни процеси е незабележимо и незначително. Цивилизацията ни в момента е Тип 1 според скалата на Кардашев и не може да оказва влияние на планетарно ниво. Иначе казано , няма значение нито за климата , нито за каквото и да било друго.

69

Анонимен

преди 2 години

"задавал ли си е въпроса защо" - а нас кво ни бърка затоплянето? Мен по ме вълнува въздуха дето го дишаме и дето прави всички овошки в София на леш. Погледни половината вишни, джанки и орехи - дори намазаните с вар са болни от мръсотията. Иначе ти и там 20% от образованите с високото IQ продължавайте да повтаряте, че хората и автомобилите не оказват влияние ли? САЩ обезводниха Калифорния за да отглеждат авокадо, докато Китай превръщат пустинята Гоби в обработваема земя и гора - влияем и то много

68

Анонимен

преди 2 години

Специално за неграмотните или за тези, които на всичко вярват или т.н. 80%-те! От ледниковия период на планетата с или без човеците с леки коли иле без тях земята се затопля! Някой задавал ли си е въпроса защо? За училите (разбирайте следвал) физика нещата не са толкова неясни! Главната причина е най големи енергиен източник на вселената - слънцето! Минимално съпровождащи са ефектите на цивилизацията с тяхното влияние, далеч по слабо от енергията на слънцето! Крива надолу има да чакате с хилядол