77

преди 15 години

Пишете големи глупости в tialoto, правите се на невинни душици, но сте големи мръсн.ици и заслужавахте това наказание, също за teenproblem - там е Содом и Гомор. Вече, надяваме се, няма да сте същите хора и ще вземете поука.

76

преди 15 години

скоро в нашата родна България ще останат само горките бедни пенсионери, не че в чужбина е по-лесно, не е лесно самод ето шанса ти е малко по-голям и си поне мъничко ценен, а малкото е по-добре от хич

75

д-р Данийка

преди 15 години

Капитане, след като си се махнал от България, защо пишеш в български сайт. Гледай си ипотеката на миниатюрното апартаментче и кредитите в Лондон, и не се меси в неща, на които си обърнал гръб. И аз имам висше образование и специализация в чужбина (Германия), обаче за разлика от теб съм в България защото колкото и наивно да звучи, искам да направя нещо а развитието на тази държава и смятам, че го правя. Затова аз мога да изказвам мнение по въпроси свързани с България, а ти не. Ти се изказвай по лондоските въпроси но без да даваш акъл. Ако наистина си толкова умен, колкото се изкара ела и работи в България, за да може и тук да стане чисто и лъскаво като в Лондон.

74

преди 15 години

Ами така са нещата, прав си, само дето чак на макенодски си им го написал на шопите :) ама така, поне да не се заяждат за източните диалекти, които всъщност идват законен вариант на езика.

73

преди 15 години

Че много хубава тоалетна бе, има си завеска, културна работа, какво толкова има? Вие май не сте виждали как лордове пикаят из Лондон на улицата.... Поне при нас е по-добре - вижте каква модерна цграда, кои ли е архитекта, знае ли някой?

72

Zhe

преди 15 години

62, коментар извън темата: залягай над мандарина. Аз съм ACCA q., поработвам за Delloitte & Touche (Лондон), и си гризя ноктите, че разни напористи китайчета ме задминават на тема "работа в Шанхай". На фона на глобалната рецесия, когато цели сектори из ситито биват съкращавани, близкото бъдеще принадлежи на руските компании за ценни метали/нефтодобив + всевъзможните икономо-преструктуриращи компании в далечния Изток. Остави смешния спор на тема "столица-провинция" в далечното минало, и дай да поразсъждаваме над възможностите у глобално село, че не е далеч времето когато внуците ни ще полетят към нова колония нейде из Слънчевата система.

71

stelt

преди 15 години

До номер 62 - дълбок поклон, бурни аплодисменти и сърдечно "Благодаря" за свежия коментар по така досадилата на всички ни тема. Защо продължават всички да се хабят, не знам....

70

profesore

преди 15 години

Защо няма и помен от статията ви в коментарите, защо пет страници с коментари са от двама /явно безработни- или поне не заети с работа дето си мерят ***/ и още неколцина дето се правят на ощипани...Ако си стойностен човек и се занимаваш със смислени неща какво значение има от къде си. От къде са Ботев, Левски, Хайтов и т.н. Можеш да си *** навсякъде по света /и по форумите/*** Ганчев си е клоунска парцалена кука и е хубаво да си се качи на кобилката и с китарката да си стои някъде на някое по-хубаво място....А що се отнася до столичани за мен специално България има столица и тя естаропрестолният град Велико Търново ако някой поназнайва нещо от история ще разбере. Нямам предвид мекият говор или жълтите павета...

69

преди 15 години

Oh, pak se pochna... sofiaantsi vs provintsia! Abe, hora, vie ludi li ste da se zaminavate s gluposti! Niama nikakvo znachenie kade si roden, a kakav chovek si! Poznavam mnogo hora rodeni na selo koito sa strahotni! Poznavam i mnogo grazhdani koito sa palni otrepki! I obratnoto. Vsichko si zavisi ot choveka, ot negovoto vazpitanie i harakter. Ama iavno na niakoi mu pravi udovolstvie da si izbiva kompleksite po tozi nachin. I kato niama s kakvo drugo da se pohvali zapochva da govori za rodnoto si miasto.

68

Kate

преди 15 години

Била съм около 10 годишна,когато на почивка с родителите ми се запознах с едно момиченце колкото мен.В началото играехме заедно,после се скарахме.Аз я нарекох ***,нямах предвид произхода и,а това че: не се къпеше (не било полезно повече от веднъж седмично), обсъждаше всички деца и възрастни (на мен от малка ми е повтаряно,че клюката е грозно нещо) ,шмъркаше си *** вместо да се издуха и говореше почти неразбираем диалект (за мен неразбираем) .Тя се обърна ,изгледа ме и ме нарече с презрение : Гражданка. :) Тогава за първи път се сбъсках с дилемата граждани и селяни. Винаги когато стане на въпрос се сещам за случката от детството ми. С това не искам да кажа ,че всички от провинцията са простаци или че това момиченце не е пораснало хубава и умна жена. Просто детската реакция и обиди как си остават за някои за цял живот. Какво значение има къде си роден? Простащината ,ниския интелект долните страсти не подбират по месторождение. Родена съм в София.Раснах на село ,но то е сега квартал на София. Все пак имахме крави ,овце,*** ,обработвахме ниви от царевица.Никаква селска работа не ми е чужда и няма нещо което да не мога да правя. И все пак: на село децата могат да тичат свободно навън,в града трябва да бъдат постоянно наглеждани.На село всички се познават и спираш да си поговориш с всеки , в града не е желателно да досаждаш. На село клюките са част от развлеченията, в града са повече от нежелателни. За диалектите ,високия говор или крясъци направо , за тупането на метлата върху прането на този отдолу, за звъненето на звънеца уж за нещо назаем и после няма отърване... Има си неща типични за едното и другото място. Ако всеки се старае да се държи възпитано мисля ,че няма проблем кой откъде е.

67

преди 15 години

там, в лондонските университети, не ви ли учат да слагате интервала след запетайките, точките и др. знаци, а не пред тях?

66

Ot prowinciqta :)

преди 15 години

рядко се връзвам да пиша коментари в този сайт но след като прочетох толкова глупости на тема анти и про не се сдържам вечеТа за София..Мразя този град , мразил съм го винаги и ще го мразя докато съм жив най-вероятно.Преди 2 седмици пътувах за София по работа (доброзорно ) както се казва Вярвайте ми НИКОГА не бих отишъл ако имах избор за съжаление понякога човек не може да избира. Не мога да опиша радостта която изпитах когато се качих в колата си и отпътувах по цариградско шосе *** до ламарината и скорост колкото може ляв мигач и крайна лява лента в момента в който видях зачеркнатата табела с името на града на нея сякаш планина се стовари от гърба ми ако зависи от мен НИКОГА няма да стъпя повече в това балканско бунище в тая лудница без ограда и персонал та дръжте си я Софията столичани на мен тя не ми е нужна и този град не съществува на картата за мен.

65

ss

преди 15 години

abe 64 da ne bi mayka ti da raboti kato kyrva na 4 kilometar,4e ni pra6ta6 tam

64

преди 15 години

Selychi,chetvarti kilometar ne e dalech teka che se orientiraite!!!

63

преди 15 години

Не вярвам да си такъв пич, какъвто се изкара! А и с това име ... Спиро? Какво спираш? Много си зле, човече, ама мноооого. Пълен комплексар-софиянец! За жалост сте доста такива оттам. Ние сме добрички, хубавки, весели, доволни, защото сме сътворени на чист въздух, храна от природата и любими мама и татенце. А вие, самотниците, сте злобни и завистливи, че и отмъстителни! Дано се оправиш! Амин!

62

Kapitan Josarian

преди 15 години

Обръщение до великите граждани на великия град София(написано на технио си язик ,да ме разберат по-лесно .оратаДо сите софиЕнциЯзека живеем у Лондон от 6 годинИмамо виШо образование икономика от България and degree from Chartered Institute of Management Accountants of England and Wales.Rаботимо като счетоводител. Язека съм от село Момин сбор, Търновска околия...Сега че ви питам нещо:Мое ли да ви сметам вас сите за царвуле 'щото сте от Софето,па я сум от Лондон а ние у Лондон имаме-по-големо метро-по-чисти улици-по-богати 'ора-имаме си и цели пет летища ,а вие само едно и половина...И КРАЛИЦА СИ ИМАМЕ ..А ВИЕ САМО ЕДИН КРАДЛИВ ЦАР СИ ИМАТЕ..Ако сакате мое да го напишем обрАщението и на перфектен български,английски или перфектен руски...Сега на перфектен български:Уважаеми Господа,Ако даден човек е ***,той си остава ***, независимо къде е роден и живее..За 6 години тук в Англия НИТО ЕДИН англичанин ,не съм чул да казва за друг..Този не става, защото е от провинцията...Благодаря за вниманието.

61

преди 15 години

Abe vie ako rabotihte pone napolovina, kolkoto vreme otdelqte za gluposti, bih vi naznachil na rabota pri men i da se pochuvstvate malko hora, a ne gnusni izkalqni pomiqri. Skysanqci! Ama verno te umnite hora izcheznaha ot BG i ostanaha samo nai-krasivite i nai-nadarenite tuk i takiva kato men stradat ot tova.

60

преди 15 години

Това е софиянци, хората, дето идват от провинцията са по-оправни от вас! Преживейте го най-после!!!

59

Бай Миле

преди 15 години

Здравей, мойто комплексирано столичанче, чувстваш ли се по - добре като плюеш хората по форумчетата та да си избиваш комплексите. Както и да е само да ти сверя "знанията", които си получил в някоя "елитна" гиманзийка в този мегаполис Софията, че е било малко *** градче с размерите на Криводол може би преди 100-на години и ти си изцепка на някои провинциалист второ поколение софиянци, така че си стискай злобните коментари за себе си никой не го какво мислиш, ***. Бъди жив и здрав!!!

58

Ники

преди 15 години

Спиро ,аз съм от Варна и ако ти това наричаш провинция (само защото не е София) си пълен значи ;) дори и в интернет не можеш да си скриеш олигофренията и не можеш да спреш да избиваш комплекси защото Варна и Бургас са едни от най-добрите за живеене градове.Ела във Варна да видиш как ще ти се смеят на селянията....