14

Анонимен

преди 1 година

Я да смятаме " Колко пари са нужни на един БЕЖАНЕЦ от Украйна , за да живее поне за да не умре ,... за да видим , КОЛКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ МИН. ПЕНцИЯ НА ЕДИН НОРМАЛЕН ГРАЖДАНИН В ''ТАЯ'' ДрЪВАЖА ?

13

Анонимен

преди 1 година

До До Пенчо ---- разликата е на база минимална работна заллата! по онова време мрз е била 100 лева и осигуровките са били на тази база. сега мрз е 700 лева и осигуровките съответно на тази база! когато мрз стане примерно 1500 лева, още повече пенсионери ще попаднат в тази категория.

12

Щерю

преди 1 година

А Слави изкара ИТН от управляващата коалиция...

11

Анонимен

преди 1 година

Да точно рекал казал ,днес едно утро друго ПП

10

Анонимен

преди 1 година

заглавието подвежда - първо ще трябва да се приеме от парламента...

9

Анонимен

преди 1 година

минималната пенсия се "увеличава" от 167 литра олио преди година, на 96 литра олио сега...

8

Пенчо

преди 1 година

Аз, простия , така се наричам и с право доведен от социалната политика до тук ,дето съм блъскал 40 години на работа и осигурявал се най- съвестно, ще имам с 5 лева по- висока пенсия от минималната давана на ,,МЪРЗЕЛИВИТЕ,,--работили ,не работили има няма 16-17 години.

7

до 3

преди 1 година

Няма лошо да се качи прагът, както си казал. Но след като се преборим със сивия сектор. И аз бих плащал повече осигуровки (така и така при всяко качване на прага работодателят ни покрива разликата), за да мога да не мисля как ще загубя едни 1000лв. и отгоре месечно, ако изляза за 3 дни болничен.

6

До 4

преди 1 година

Реално погледнато в София, например, където е ситуирана 80% от частта от БВП, идваща от приходи от РЗ, трудно някой работи за под 1800лв. бруто, освен ако не е с основно образование и не е държавен служител. Така че спокойно можем да кажем, че в София сме близко до целта.

5

Анонимен

преди 1 година

Така минималната пенсия се увеличава с 26.2%,, максималната от 01.07. с 33.3%, останалите с 10% май нака излиза ако не греша и пак максималната пенсия от 01.10. се увеличава с 70%, другите щели да се преизчислят, но с колко процента не се знае. Пълен срам.

4

ДС умре але але

преди 1 година

МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ХИЛЯДА ЛЕВА И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 2000,БЕЗ ИНФЛАЦИЯ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАГОРЕ !!!

3

до 1

преди 1 година

При толкова много сиваци как мислиш, че се вдига лесно МРЗ? Постепенно до 1 година и нещо ще стане 1000лв.. Не може изведнъж с тоя сив сектор. Нали наглият сивак трябва да забогатява със 200-те лв. месечно, които укрива от държавата. Най-лесно е да се вземе от тези, които сме с най-високи заплати и така и така храним държавата, като се вдигне прагът. Няма лошо да се вдига прагът, ама за тия пари над него, които плащам, не получавам нищо насреща, освен мизерен таван на пенсиите.

2

Анонимен

преди 1 година

Срамота! С това вдигане на минималната пенсия се подиграха с пенсиите на хората пенсионирани преди 15-17 години осигурявали се цял живот! Сега те взимат колкото човек брал протокали в гърция без нито ден осигурителен стаж! Е на това му се казва "Продължаваме Промяната" със сърп и чук от Нинова!

1

Анонимен

преди 1 година

МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА КОГА???? ОТ КЪДЕ ПАРИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ? Ако е така, минаваме в сивата икономика и данъци на държавата някой друг път.