49

Анонимен

преди 1 година

През 2013г.държавната лихва беше 4%,и му спретнаха гези парк за няколко дена лихвата стана 12%,богатите три пъти си удвоиха парите, а бедните три пъти обедняха.. Америка и Германия лихвата е под 1%..

48

Анонимен

преди 1 година

Икономиката му работи на пълни обороти . И расте стремглаво !

47

Ашим

преди 1 година

не знам ама станах милионер от препродажба на турска стоки в турските и ромските махали в България - купих си и къща в Пловдив, къща в Кърджали и къща в Истанбул, както и апартамент в София за 5 години.

46

Кочо Бирханлъто

преди 1 година

сума ти леф напраихме от алъш -вериш с Турсия, цялата ромска мъхала в Пазаржик живеем от турскити стоки, злата, пръховеи други,. саму Турсия

45

евреин

преди 1 година

познавам бая турци мога да се съглася че са по-работливи, ама по-голяма глупост от това че са по-образовани - те езикът не знаят, обща култура - йог, технически повечето - йог. Замисли се и ще видиш колко съм прав, ако не обиколи - Кърджали, Котел, селата около Котел и селата около Кърджали, Шумен, Омуртаг, Силистра , разград и селата около тях и тогава ще разбереш защо са толкова малко турците на ключови позиции, не знаят масово правилен български, обща култура на старите, майко мила

44

Един

преди 1 година

И аз познавам много българи, с които сме завършили заедно, на които им куца правописа.

43

Един

преди 1 година

За да работиш на ключова позиция в България трябва да си смениш името иначе не дават.

42

до Един

преди 1 година

турците са по-работливи може, но по-образовани не са, аз познавам бая турци, масово не знаят добре бг или говорят с акцент

41

Един

преди 1 година

В Турция даже шефът на МИТ- турското разузнаване е кюрдин. Да не изброявам сега всичките. В България турците са много по- образовани и работливи от българите. Фактът, че не им се дава шанс на турците ги тласка да гласуват за дпс.

40

Анонимен

преди 1 година

До Един - Ти би ли ми изроил 20 известни лекари или научни работници, или пък инженери в България с турски произход? Само 20. За тези професии се иска просто да имаш мерак да учиш и след това да имаш мерак да работиш. За 2-рото турците нямате проблем, но с първото нещо рядко ви се получава.

39

Анонимен

преди 1 година

До Един - Напротив, говорим за турците... :) ... В Германия са много и не са дискриминирани, но нямат много представители на високи позиции, защото не искат да се интегрират. Колко турци в България не могат изобщо да четат и пишат на български? Същото е. Първото условие едно малцинство да се интегрира успешно е образованието. Ако само малък процент от това малцинство е образовано е абсолютно нормално малък процент от тях да заемат ключови позиции и за това не е виновна държавата, а те самите.

38

Един

преди 1 година

Бихте ли ми изброили други имена на ключови позиции от други партии с изключение на В. Рашидов и Асъм Адемов. Кажете някой минисър, зам. минисър, депутат, офицер, обл. управител, кмет, зам. кмет, и т.н.

37

Анонимен

преди 1 година

в Турция кюрдите са в пъти по-дискриминирани от бг турците и то от 100 години, това в БГ и германия не е дискриманция на турците, просто те не знаят езика добре, как да станат на ключови позиции, виж един Карадъя - той говори с акцент и не говори много добре български, и пак е депутат сигурно вече 5 мандата. *** и дискримацията

36

Един

преди 1 година

Говорим за България, а не за Германия.

35

Анонимен

преди 1 година

"Познавам много образовани турци, които членуват в други партии, обаче максимумът който могат да достигнат е най- много на ниво общински съветник." - И аз познавам добре образовани. Но ако примерно 20% са добре образованите турци, а да кажем 30% са добре образованите българи, тогава при 10% турско население в Бг е нормално около 6-7% от ключовите позиции да се заемат от турци т.е. тогава не можеш да говориш за дискриминация. Кажи за Германия. Там защо няма много турци на високи позиции?

34

Анонимен

преди 1 година

До Един - Да си продължа мисълта. Бях 9 години в Германия. Там никой не дискриминира турците, но те сами се изолират от обществото, като не учат немски. Дори има много турци там, които години наред си намират работа само с турския. Лично познавам такъв човек от Кърджали. Дори събра пари, за да може жена му и децата му също да отидат в Германия. За щастие синът му научи немски бързо и той примерно има шанс някой ден да заема ключова позиция в Германия. На баща му кой му е виновен? Германия?

33

Един

преди 1 година

Познавам много образовани турци, които членуват в други партии, обаче максимумът който могат да достигнат е най- много на ниво общински съветник.

32

Анонимен

преди 1 година

До Един - Предполагам ти плащат за коментарите... :) ... Ако турците са 10% от населението на България, тогава грубо на ключови позиции трябва да има около 10% турци. Проблемът обаче е, че процентът на добре образованите турци спрямо процента на добре образованите българи е по-нисък. Същото е с ромите, но при тях е доста по-трагично. В Кърджали има много хора, които не могат да четат и пишат на български. Как да заемат големи и важни позиции? Същото е с турците в Германия. Не учат немски.

31

Един

преди 1 година

Колко турци има на ключови позиции, които съм изброил по- долу? Турците са 10% от населението на България. Даже в смесените райони където турците са наравно или мнозинство пак на ключови позиции са етнически българи. В България има дискриминация спрямо всички малцинства. Това е факт за съжаление.

30

Анонимен

преди 1 година

До Един - Няма такова нещо. Има турски кметове основно от ДПС, защото турците основно сте част от ДПС, а не от друга партия и това вие сте си го избрали. Щом 90% от турците гласуват и поддържат ДПС, то е нормално турските кметове да са само от ДПС. Просто нямате желание да участвате в други партии. Във всички фирми, в които съм работил последните години е имало мюсюлмани. Имало е и турци. Никой не ги е дискриминирал по никакъв начин. Дори една от по-сериозните шефки в настоящата е туркиня.