"Шоколадите" в БГ са предимно захар с мазнини. "Любими" ми са разни евтини *** като Рошен и Милка със 70% захар и нагоре...
яде се сурови какаови зърна с малко мед,много по-ефективно от диабетичните продукти наречени шоколад
От евтините шоколади на българския пазар мисля че немските Ritter Sport имат най добро съотношение цена/качество. От 2.50 до към 3.20лв. и ако може да се вярва на написаното на опаковката не съдържат палмово масло и евтини хидрогенирани мазнини. Много важно е обаче шоколада да е произведен в Германия. Защото има от други страни и там качеството не е същото.
Защо въобще субстанции, пълни с ***, се наричат примерн шоколад, сирене и тн? Шоколад, сирене и тн в случая не са ли подвеждаща информация и мошеничество?
От написаното по-горе си правя извода, че в България шоколад не се продава. Включително и Lind не е шоколад. Шоколад без емулгатор просто няма такъв!
Купувам обикновен на нестле има не повече от пет съставки. Пък и го правят на 15 км от дома. Линд гледам че от доста време са го обърнали на шир потреба с висока цена.
Евтините шоколади както и 90% от сладките неща ги правят с палмово масло. Често е половината от грамажа а какаото е съвсем малко само за цвят и вкус. В България истински шоколад под 3 лева няма. Хубавите качествени шоколади са предимно немски, френски, швейцарски. Гледайте етикетите и съдържанието. Видите ли палмово масло и регенерирани растителни мазнини значи е фалшификат. Истинските шоколади са 2 основни вида - горчив с високо съдържание на какао над 75% и млечен.
Кое е важно да гледаме преди да купуваме шоколад?