43

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - 10 000 ама скопяни, то лесно да се разходиш до центъра, 10 000 от цялата страна и чужбина е малко по-трудно, но както и да е. Ако зависеше от мен щяхме да ги анулираме и да поставим нови условия, и да видим кой ще дойде, но не зависи от мен. Щом за едни пасоши лъжете, че сте българи, как да ви вярваме после, сами си дробите попарата, а после се сърдите на нас. Айде толкоз за днес!

42

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - Е, много лесно 10 000 човека да събере, ти в Скопие кога за последно видя 10 000 човека пред Собранието. Ела и ти събери 10 000 македонеца пред нашето НС да протестираш срещу ветото. Като 150 000 дадени пасоши не са никакъв фактор, върнете ги и ще ви пуснем на преговори за ЕС, хайде какво чакате, тарикати!

41

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - Да те питам само, ти можеш ли да провериш как си преброен официално или не можеш, защото май не можело?

40

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - Питай си "сограгианите" българи, те знаят повече от мен. Пак ще ти кажа да не сте ги вземали пасошите, това си е ваш проблем, да сте вземали гръцки пасоши! Колко са гласували на изборите няма никакво значение, авиовръзката няма никакво значение. Официалните резултати от нашето преброяване не знам що се бавят, ама не е заради многото македонци не се притеснявай.

39

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - Не ми дреме що са ги взели, фактът е че са ги взели на базата на заявен и доказан български произход и сега вие като държава ще се съобразявате с този факт и ще го отразявате в Конституцията си и в "пописите" си. Като не искате, да не сте ги вземали, тарикати! Хайде, върнете ги всичките без 3504 и ще ви пуснем на преговори за ЕС без изисквания!

38

Куберъ

преди 1 година

Има също шиптари, или както ги познаваме албанци в западните и северни покрайнини. Има и голяма еврейска общност в Солун, но няма македонци. Гръцките претенции за Македония са химера. Не е приятно да кажеш истината в дома на cвой приятел, но наистина, гръцките претенции за Македония, или за поне голяма част от тази област са основани на химера, заблуда..." - C. Stephanove, The Bulgarians and Anglo-Saxondom, Berne, Paul Haupt, Libraire Academique, 1919

37

Куберъ

преди 1 година

През 1903 година, британският учен Артър Еванс споделя следното за населението на Македония: "Нека започна поправяйки една почти общоприета заблуда - Няма македонци, има българи. Има и арумъни (в тази територия) наследници на латиноговорящите представители на местните римски провинции... Има гърци, в това число гърцизирани арумъни. Има турци, в това число българо-мохамедани, но и няколко наистина турски селца по поречието на река Вардар...

36

Анонимен

преди 1 година

ЕС, САЩ би трябвало най-сетне да осъзнаят, че тук не става дума за неотстъпчивост поради някакъв банален двустранен културно-исторически спор с елита на РСМ, а за грубо погазване от него на европейските Копенхагенски критерии т.е. за погазване на основни човешки права, за ксенофобия и дискриминация и за системна недобросъседска политика. Явления, които са плод на продължаваща от десетилетия югокомунистическа държавна идеология на фалшифициране и отричане на българското културно-историческо наследство в Македония с цел насаждане на враждебност и омраза !

35

Куберъ

преди 1 година

До 5-ko - То в Албания има и 400 000, които на се се определили. Една част са българи, но не искат да си създават проблеми, има 1000 долара глоба, ако се определиш с народност различна от тази в сертификата ти за раждане. Тоест, ако си раждан по времето на югославските прищявки и са те писали македонец или друго, днес, ако искаш да се пишеш българин ще трябва всеки път да плащаш по 1000 долара, което не са малко пари. Сложни са работите, тарикат, по нашите пописи пък у вас има 162 865 българи.

34

Гръцки козар

преди 1 година

Ама аз съм гастеркозар в Германистан и тука общите работници са Северни Макета ...но с Български пасуши!!! И ги питам къв си бе ,а те : Я сам мЪкедонаЦ!!!

33

Само минавам тук

преди 1 година

А също поставете въпросите : Австрия и Швейцария на какъв език пишат и говорят? И кога измислиха езика "си" в Северна Македония ... преди 1944 или след ??

32

Пич

преди 1 година

Браво! Най-сетне смислена позиция относно РСМ. Поздравявам гореспоменатите учени за добрата инициатива!

31

П.К.

преди 1 година

Крайно време е на тия бюрократични чиновници да им теглите по една цветиста българска, за да разберат, че БЪЛГАРИЯ СИ Е БЪЛГАРСКА. НЕ Е НИТО БРЮКСЕЛСКА, НИТО СТРАСБУРГСКА. И, ЧЕ ИСТОРИЯТА ВАЖИ БУКВА ПО БУКВА ЗА ВСИЧКИ НАЦИИ, ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА БЕЗ ИЗОПАЧАВАНЕ, БЕЗ ШАШМИ, БЕЗ РАЗКРАСЯВАНЕ. И КАТО ИМ РАЗЯСНЯВАТЕ, ПРЕЗ 5-6 МИНУТИ ДА УДРЯТЕ ПО ЕДИН ЗДРАВ ЮМРУК ПО МАСИТЕ, ЗА ДА ИЗТРЕЗНЕЯТ И ДА ВНИМАВАТ КАКВО ВИЕ ИМ ГОВОРИТЕ.

30

Що е македонизъм

преди 1 година

Който е ходил в Охрид, в църквата към манастира на Свети Наум, е видял, че до входа от вътрешна страна вдясно е изписан цар Борис, а очите му са избодени. Защо? Защото (според тях) бил завоевател. А той е изпратил в Охрид единият от учениците на Кирил и Методий - Климент, за да покръсти местното население и да подготви свещеници за българската църква. Ето това е македонизма.

29

Нека се развиват

преди 1 година

До Глупости: "Пускайте Македония да се развива бе"? Ние точно това искаме. Македония да приеме европейските ценности. Ние няма за какво да бързаме, както не бързаха и гърците. Накрая политиците от РСМ ще трябва да направят това, което се очаква от тях - да признаят общата ни история, да престанат да пишат в учебниците си че сме татари и фашисти, да признаят правата на тези, които се считат за българи, и тогава ще получат подкрепа.

28

Историчарите в РСМ

преди 1 година

До Бунгар: Всеки има собствена история? Съвсем не е така. Историята е наука, която доказва твърденията си с т.н. исторически извори - а това са документи и резултати от археологически проучвания. Един от проблемите на комшиите е че те нямат историци, а имат историчари. Историчарят не е историк, а съчинител на история. В смесената комисия са казвали например на представителите на РСМ: Дайте един исторически източник в който Самуил да е наречен македонски цар. Няма такъв! Истината е на наша страна

27

Ало

преди 1 година

Убеждава се в идеология ! На тия зад ни ци да им се предоставят няколко книги от архива и да се ограмотят !

26

Глупости

преди 1 година

Пускайте Македония да се развива , бе...

25

СМЕХ....

преди 1 година

За кво ше ги убеждават...на кой му пука за измишльотините в българскатаистория...

24

ДА

преди 1 година

До Бунгар: Изключително вярно БРАВО! напълно подкрепям ПП ще ни спаси! мене ме споаси вече съм Канадски гражданин и знам архаичен татарски език! Слава на Украйна и Велика Македония!