50

Анонимен

преди 1 година

Ботев казва за русия това по повод на заличаването на бесарабските българи Простото Киро какво направи след като се целува с зеленски да не би украйна да даде права на същите и не ги преименува аре киро бъди мъж кажи на зеленски

49

Анонимен

преди 1 година

той заимов предава и априлското въстание а да има рософоби и русофили основен виновник е дезертьора от Априлското въстание Стамболов и на султана е предлагал да управлява бг след кризата с батенберг

48

слава кпсс

преди 1 година

Вари го,печи го,русофила все на руски ботуш си мирише!

47

Анонимен

преди 1 година

Няма нужда да си професор, историк или гении за да видиш ОЧЕВАДНОТО.Стига да си минимално интелигентен. Проблема е че 99.99% от българите са дебиляци и инямат интелекта да разберат дори че са глупави.Точно като едни същества дето живеят по дърветата и ядат банани.От турскотото освобождение ганчовци пробват да се самоуправляват около 20 години и като разбират че от тях не става чееп за зеле тръгват по Европата да си търсит цар. Днешните нямат и този акъл. Дивашко племе.

46

До Ганчо

преди 1 година

Много усилия са хвърлени, за да се унищожи нашата история. Принудени сме да сглобяваме всичко парче по парче.

45

Gancho

преди 1 година

Има ли една неуспорима истина в нашата история???

44

Анонимен

преди 1 година

северомакетата как още и Ботев не са го посеверомакедончили?...

43

баба мара

преди 1 година

от 1878 ни управляват цър-ву-ли които ние си избираме винаги заставаме нагрешната страна в резултат на 9 септ 44 г сме 111 000 кв км и 7 милионапоука от нищо не си вадим поне да си провеждаме референдуми за всичко важнов живота ни ние живеем тука и ние следва да определяме бъдещето дали сме правиили не историята ще го докаже

42

Анонимен

преди 1 година

Дали правим едни и същи грешки не е сигурно , но "правилно" ориентираните след всяка полит. смяна през годините ни яхат по идин и същи начин !

41

Анонимен

преди 1 година

До Истината 2 Заимов предупреждава Ботев да не влиза във Враца защото има въоръжена черкеска армия а в южна са исклани всички. Румъния и Австрия също предавта Ботев на турците и те неслучайно го пускат да влезне в капана.

40

Анонимен

преди 1 година

И като му изпрати помощ Заимов нещо щеше да се промени.Въстанието на практика е потушено далеч преди Ботев да слезе на наша земя.Знам ,че русофобията днес е модерна,но хайде да имаме малко реална мярка за нещата.Преди 89 така комунистите губеха мярката и приказваха сума ти нелепости!

39

Анонимен

преди 1 година

А не върху виновниците за смъртта на Ботев тря ва да пишат интелектуалците, а да развиват идеите и популяризират това, за което е дал живота си.В тази дребнавост и злободневие няма енергия за обединение и национални идеали. Нека историците си пишат монограмите, но без грантове за разрушаване на идеала, за който си дадоха живота българските революционери.

38

П.К.

преди 1 година

През 1876 - 1877 г. УИЛЯМ ГЛАДСТОН е политическата фигура от най-голям мащаб в Англия и в Европа. По това време този известен държавник изнася и привлича вниманието на целия свободен Свят със злодеянията, със зверствата със ужасите на турските поробители върху поробените и озлочестени беззащитни български семейства. Той пише: - Пълното избавление и освобождение е единственото възмездие за купищата мъртви, за накърнената чест на невести, деца. Това е гнусотия от жестоки страсти, напоени с кръв...

37

Истината 2

преди 1 година

Ще го напиша пак! Стоян Заимов е виновен за смъртта на Ботев! Като главен апостол на Врачанския революционен окръг той не изпраща помощ на Ботевите четници и ги оставя сами срещу турските сили. По-късно Заимов става руски поданик. Това е наказанието на Русия за Ботевата статия, в която се казва: "Русия - тая мнима защитница на славянството". Такива са фактите, колкото и да са неудобни на руските агенти от "днес"!!! Трийте и блокирайте пак, в това ви бива!

36

Лойко

преди 1 година

Цял живот манипулации и промиване на мозъците на подрастващите поколения.Как не им омръзна с измислена история да си вадят хляба. Това го отчитат като родолюбие и партиотизъм и ние им плащаме за да ни лъжат и баламосват със славна и велика история.Ала, бала...Славна или срамна,историята преди всичко трябва да е истина.

35

Невежа

преди 1 година

Асане, първо от "турско" ни освободи Царска Русия, днешната е Болшевишката Русия!

34

Анонимен

преди 1 година

По новия закон срещу Дс Митев трябва да напусне СУ или да го уволнят!

33

Анонимен

преди 1 година

Митев е обикновен доносник.Интересно сега по новия закон дали ще го спрат от участия в ТВ.Такива като Митев Левски,Ботев и Бенковски няма да ги изтраят и час.Обаче днес такива коментирал героите.в тв.

32

Анонимен

преди 1 година

Точно Ботев е писал в фейлетони те си за доволните от робството хаджиИванчохаджиПенчовци. И държавата за която оставиха енергията от прекъснати им жизнен път, чистата и святата с демократска република, трябваше да отреди на тези изсметкяри място в страни от държавните дела.И днес изсметкяри, чуждопоклонцици се гаврвят с народа. И скоро пак ще има освобождение. Такъв е кармичния цикъл на народа на Белите/светли ари/ора/хора известни като Българи. Без идеала за свобода не може ги обедини.

31

Анонимен

преди 1 година

До до русофилите Тогава и сега трябва да ни освободи нов Левски от НАТО и ЕС. Ама виж че няма Левски а са много поробителите от СДС, ГЕРП ПП, ДБ ДПС и пак трябва помощ от Русия.