26

Куберъ

преди 2 години

Има също шиптари, или както ги познаваме албанци в западните и северни покрайнини. Има и голяма еврейска общност в Солун, но няма македонци. Гръцките претенции за Македония са химера. Не е приятно да кажеш истината в дома на cвой приятел, но наистина, гръцките претенции за Македония, или за поне голяма част от тази област са основани на химера, заблуда... - C. Stephanove, The Bulgarians and Anglo-Saxondom, Berne, Paul Haupt, Libraire Academique, 1919

25

Куберъ

преди 2 години

През 1903 година, британският учен Артър Еванс споделя следното за населението на Македония: Нека започна поправяйки една почти общоприета заблуда - Няма македонци, има българи. Има и арумъни (в тази територия) наследници на латиноговорящите представители на местните римски провинции... Има гърци, в това число гърцизирани арумъни. Има турци, в това число българо-мохамедани, но и няколко наистина турски селца по поречието на река Вардар...

24

5-ко

преди 2 години

Иас ви реков , ама вие не верувавте.

23

аз

преди 2 години

Защо Гърция не даде зелена светлина докато територията не се прекръсти на "Северна Македония" и какво иска в момента от България?

22

Анонимен

преди 2 години

Византийците отново показаха как може да ти забият нож в гърба. Те си постигнаха целите в спора с Македония. Успяха да ги принудят да престанат да ползват древната история на гръцка Македония, смениха им името , знамето и герба. По време на този спор те твърдяха, че т.нар. македонци са българи. България ги подкрепяше. Сега, когато македонците правят опит да присвоят средновековната и по-новата история на България, те застават на тяхна страна...

21

Анонимен

преди 2 години

Много са загрижени гърците за РСМ.Явно имат готови проекти с гръцки фирми за еврофондовете .

20

123

преди 2 години

Абе византиец долен, вие що не ги приехте докато се пишеха ваши братя, а ги накарахте да се откажат от вашата история.

19

Ние

преди 2 години

Гърците най лесно и бързо могат да решат този проблем. Казват им на макетата, че са наследници на Александър Македонски и всичко приключва. Ще забравят и Гоце Делчев и Самуил даже. Дори и луната ще харижат.

18

Абе,

преди 2 години

До Анонимен 16 Разликата е тази, че те и да не се надупят, турците ще ги надупят! А макетата са подписали договор, който трябва да изпълняват, а не да шикалкавят ида се чудят, къде да отидат да плюят България!

17

Анонимен

преди 2 години

Май няма да ида в Гърция на море...

16

Анонимен

преди 2 години

Ей Мице когато вие се надупите на Турция и им дадете Средиземно Море, тогава ние ще пуснем Макетата да започнат да преговарят. На преговорите пак ще ги спрем, но там е друга тема.

15

Анонимен

преди 2 години

Тоест вие ги принудихте да се прекръстят на РСМ, а ние трябва да им се надупим ?

14

Анонимен

преди 2 години

Мицотакис, не България трябва да даде разрешение, а сев.мак-я трябва да спази, каквото е подписала, леееко си се объркал кого трябва да натискате!

13

Анонимен

преди 2 години

Шшшшшш тихо Мицко не се ври между шамарите, да не вземем да решим да говорим за Турция в ЕС, че ще се изприщиш под езика, като станете една икономическа зона и дойдат да копат за газ на плажа на Миконос! Трай си и не се ври където не ти е работата. Както вие 20г ги разигравахте сега ние ще ги разиграваме 20г. А за Албания не се заблуждавайте, че ако ги пуснат да преговарят скоро ще влязат. Там ще са 1 век преговори!

12

Анонимен

преди 2 години

Усетиха, че зависим сега за газа от тяхната тръба и започват с изнудването! Но войната ще свърши скоро!

11

предполагам

преди 2 години

Когато РСМ влезе в ЕС, имаме малък шанс да не сме ние най-бедната държава в ЕС, защото те ще видят кон боб яде ли.

10

Do nomer 6

преди 2 години

Перфектно!

9

Илиана

преди 2 години

Мицотакис, да си гледаш работата!, Защото сте ни присвоили незаконно заемите ни до Бяло море, остров Тасос и остров Самотраки. Докато тази пума Северна Македония престане да краде историята ни и да признае всички, ама всички българи като една голяма българска общност в измислената българска земя, така наречената сев. Македония няма да влезе в никакво ЕС. А и не и трябва понеже е голяма преебавка за България поне. Нищо добро не се видя от това ЕС, освен унижения за държавата ни

8

Анонимен

преди 2 години

Вместо да ни влезне в положение той нас ще ни натиска! Те забавиха макетата 20г., но сега ние сме му проблем! А на всичко отгоре това решение на цариградския патрирах пак е инспирирано от гърците... няма как да не са го консултирали. Разочарова ни доста... време е Радев да иде до Анкара на официално посещение.

7

Анонимен

преди 2 години

Александър Велики стана само Мъж с кон в Скопие.