27

До 9

преди 1 година

Май не си ходил в Недерландия който ти е цъкал плюсовете или си няма хабер от света или не иска да знае нещо за тази държава.Верно има кал е една част в друга пясък но също има и плодородна почва,която дава от декар жито 1000-1100 килограма който не вярва да разпита ще разбере от къде изгрява слънцето.А за икономика и няма да ти говоря колко е напред 16 в света с тази малка територия.Със качествените крави е много популярна има също овце zwartbles масово други държави купуват!!!

26

Анонимен

преди 1 година

Не само на слънчоглед! На пшеница сме на 4-то място в Европа по ИЗНОС!!! Износ означава голям излишък, което предполага че държавата ни никога няма да умре от глад. Удобно е на търговци и прекупвачи да врякат как настъпвал дефицит,как винаги реколтата била малко и некачествена. Зърнарите станаха по-богати от доктори, зъболекари,адвокати,нотариуси и съдии-изпълители....

25

Анонимен

преди 1 година

И с най високата цена на олиото наближава, 10 кинта то зехтина в Гърция и Италия по малко пари

24

а каква е цната

преди 1 година

на олиото? Расте!

23

Анонимен

преди 1 година

А пенсионерите и умират стъпкани в опашка за по-евтино олио!Вече тук на промоция е 4лв, а в Украйна където е война нормалната му цена без промоция е 3!

22

Относно доматите

преди 1 година

Давал съм вкусни домати домашно производство на западняци, и не всички са ги харесвали. Предпочитат гумените...

21

гост

преди 1 година

Олио гази, жаден оди ...

20

За добро е

преди 1 година

Олиото е ВРЕДНО и НЕЗДРАВОСЛОВНО ползва се за пържене на храни, които увреждат здравето на българите.

19

Как ТАКА?

преди 1 година

Нали УКрайна беше най-големият износител на радиоактивни храни за цяла Европа???

18

cinik

преди 1 година

Затова олиото ни е по-скъпо от Белгия.

17

Гадняр

преди 1 година

Има нещо много извратено в цялата схема със земеделието и животновъдството в ЕС. Страна като Нидерландия износител на домати и краставици? Живял съм в чужбина и мога да ви уверя, че вкуса е отвратителен. Същевременно България, която има перфектен климат за тези производства внася от Турция и Полша? Свиневъдството го има навсякъде в Европа и трябва всяка страна да си произвежда за себе си. Испания и Германия да изнасят извън ЕС!

16

до така е

преди 1 година

Ще се оправим само като обявим война на САЩ , Англия и като ни "поробят" ще живеем много по добре.

15

Dinosaurus

преди 1 година

И това определено е заслуга на Кирчо и Кокорчо, така ли? Или на Корни? О как забравих! На Слави на комбайна, на-на найна !!! Ама разбира се, а пък скока и спекулата с цените е по вина на Герб. Продължаваме промяната

14

Една дума

преди 1 година

Спекула, спекула, спекула...

13

Ху кеърс

преди 1 година

Тогава как става да купуваме най скъпото олио в европа.Те доста неща се правят в БГ но ги плащаме все едно ни ги карат от Марс

12

Личен поглед

преди 1 година

Има марки олио с български имена, а самото олио е внесено от Румъния или ЕС (тоест не в България). Калиакра е един от най-разпространените примери, четете етикетите, хора.

11

потърпевш

преди 1 година

И мен какво ме топли това? Като сме износители и имаме свръхпроизводство, защо цените в магазина са космически? Тези сводки не ми трябват, след като олиото струва 6-8 лева бройката за мен, потребителя!

10

арендатор

преди 1 година

Произвеждаме стотици хиляди тона слънчоглед, а цената на литър олио в магазините е почти 6 лева. При Кирчо и Асенчо народът обеднява.

9

Д-р Исня

преди 1 година

Аааа сега се сетих!!! В най-големия износител олиото е 5 леа? Верно ли бе Киртак? Може да ходиш при адаша си по фамилия да пикаете у фонтаните!

8

Анонимен

преди 1 година

Схванахте ли? Един от най-големите производители и същевременно с най-високата цена на олиото! Вода гази, жаден ходи! Същото е и с производството ни на ток - имаме предостатъчно да задоволим с евтин ток нуждите ни, но не... трябва да го споделяме с еврогейците и да плащаме високата цена! Ето това ни докара ес - геноцид на Българина! Колкото по-скоро си го набиете в евро-атлантическите глави, толкова по-добре! Целта на евро-атл. ни приятели е на тези земи да няма Българи! Който разбрал - разбрал!