29

Анонимен

преди 1 година

В София се е завъдил нов вид програмисти - пушат, пушат много, пушат на вратата и пушека им влиза в офиса, говорят на меко и нищо не разбират от програмиране. Също са се увъртели със скъпи апартаменти и 30 годишни заеми и по цял ден се взаимоутешават, че всичко ще е наред.

28

Архимандрит Груйчо

преди 1 година

Зависимостите и особено тютюнопушенето са най-голямото лицемерие - от една страна казват, че е вредно, ама от друга страна никой не иска да спрете да пушите - защото това са приходи за производителите на цигари, за търговците, за държавата (акцизи) и после и за лекарите. Един непушач не допринася с нищо за тези.Отказах цигарите 2009 и това е едно от най-добрите ми решения в живота.

27

Програмист

преди 1 година

Тотални глупости. При нас няма нито един непушач.

26

Oще доказателства

преди 1 година

Просто интелигентните хора си пазят здравето - искат пълноценен и дълъг живот. Колко по *** толкова повече не му пука ,,и тъй, и тъй ще пукна"

25

ИТ мениджър надзира

преди 1 година

Като средна категория шеф и надзирател ИТ мениджъра обикаля редиците от програмисти наредени като животни от ферма. Та обикаля и пуши носи си чашка с недоизпито кафе и тази чашка си гаси и събира фасовете. Невероятна воня. Такива са битовизмите от ИТ живота и работа по фирмите в България. Загубени години и средни заплати вместо тези спецове да си живеят като бели хора у чужбина.

24

Smoke on the water

преди 1 година

При програмистите е ясно, ако пушат, има опасност да си съборят пепелника с мишката или да си изтърват фаса върху клавиатурата. При сервитьорките обаче, е възможно някои от по-капризните клиенти да получат изненада в супата.

23

хм

преди 1 година

Логично е хората работещи умствена работа ,да не пушат или да спират цигарите. Никотина стеснява кръвоносните съдове ,повишава кръвното налягане. Затова пушачите особено тези от ранна възраст не биха просперирали в професия свързана с мислене. Допълнително ,че губиш апетит и не се храниш здравословно ,а от там и голямата изнервеност...

22

Анонимен

преди 1 година

процента интелект е равномерно вързан с процента пушачи и тази статистика само затвърждава тези наблюдения.

21

Психолог

преди 1 година

Съвсем нормално. Обикновенно пушачи стават хора които искат да се доказват, но по лесен начин. Демек не да изкараме 6 по математика, а да покажем че сме големи, щото всички тарикати пушлявaт. Събираме се на кафето и трябва да правим кръгчета, това ти дава 10 точки минимум. Обаче после тоя със 6-ците и знанието има добра професия, и няма липси. А огромен процент от пушачите стават kуриери и сервитъорки, и понеже живота не им е лесен пушат от нерви още повече. Затворен кръг, слабост.

20

Анонимен

преди 1 година

Най-много пушат тези, които не работят - фуражките.

19

Анонимен

преди 1 година

Учителките не пушат? Това е статистика от друга държава.

18

До 19

преди 1 година

Или просто да си намерят работа за 280 лв повече на месец. Уважавам хора, които мислят толкова елементарно като теб.

17

Анонимен

преди 1 година

Странно нещо са това пушачите. Имам познати дето реват непрекъснато от липсата на пари и беднотията обвити в кълба пушек. Семейство от двама пушачи изгарят по около 70 лв. на седмица, което грубо прави 3640 лв. годишно издухани във въздуха под формата на миризлив пушек. Тия пари са ти годишната вноска по бюджетен нов автомобил или хубава екскурзия или поне 2 морета за цялото семейство в прилични условия...

16

Анонимен

преди 1 година

До Shark. Не мисля, че има разделение. Малко са пушачите, които да отричат вредата от тютюнопушенето. Имате ли идея какви пари печелят производителите на цигари и какви лобита имат в света? И въпреки огромните им пари и лобита, върху крайния им продукт пише с огромни букви, че той е вреден. И кой има интерес да не пушиш? Държавата, която прибира акциз или търговеца който прибира печалба?

15

Анонимен

преди 1 година

Елита сам си измисля нови потребности и зависимости. Така както има алкохолно зависими, нарко зависими, така вече има и технологично зависими. За пушачите специално може и да е по-лека форма от изброените, но за всеки влак си има пътници. Щом като искате давайте излишни пари, които може да заделите за нещо по-различно от вредните навици. Но после да не ревете, че не ви стигали парите... :)

14

РЕАЛНОСТТА!

преди 1 година

Фърчи фърчи пляс!!!ГЛУПОСТИ!!!

13

хахаха

преди 1 година

Вярно ли 76% от програмистите не пушат? Досега винаги съм засичал максимум 20-30% непушачи по фирмите, а често и 0%. Искат да ни залъжат, че само нискоквалифицираните пушат?

12

Shark

преди 1 година

Еййй, айде бее. Откога не бяхте вадили тютюнопушенето като челъм за разделение на хората. Теми не ви станаха вече, ковида мина, войната вече става банална и се сетихте да измъкнете отново темата за пушенето, че да може да има хората за какво да се дърлят. Разделението на обществото започва от мизерните медии и активно поддържано от тях.

11

Анонимен

преди 1 година

Цигарите 20лв. кутията, а заплатите на долу и ще спрат да пушат.

10

До 9

преди 1 година

Иван Костов не пушеше.