16

Софиянка

преди 1 година

В допълнение всеки е бил доволен по малко да му вземат от дохода, а сега защо ще взема 370 лева и как ще живее. Толко е внасял, Толко ще взема

15

Софиянка

преди 1 година

Каквото са обещали са изпълнили. Дават се предложения, правата се разчети и максималното което разрешава бюджета се дава на хората. За първи път се дадоха Толко пари на хората, а старите играчи са и коментират, критикуват но не си спомнят колко малко се даваше при тях.

14

Анонимен

преди 1 година

За 40 г работа да вземеш 370 лв е голяма пенсии )

13

Анонимен

преди 1 година

Големият проблем за пенсиите е укриването на доходи от сега работещите. Това води до ниски пенсии за пенсионерите - сегашните и бъдещите. Една от главните причини за укриването на доходи е сегашната уравниливка на пенсиите заради минималната пенсия и тавана на пенсиите, което е свързано и с факта, че пенсиите не се преизчисляват всяка година.

12

Евроатлантик

преди 1 година

Със 370 лв минимална пенсия се живее прекрасно в икономическа стабилна България,те няма да усетят скромното повишаване на цената на парното от 330%

11

Категорично

преди 1 година

Само преизчисляване и за еднакъв принос еднаква пенсия. Другото е бъркане на загоряла каша и лошото е, че хората я сърбат.

10

така де

преди 1 година

с две думи обещаното нема да го има . какво ше обяснява импексова на бузлуджа не знам :)

9

Щирлиц

преди 1 година

Много мекотели взеха да изпълзяват от дупките си,явно наближават нови избори.

8

Анонимен

преди 1 година

До до 6 Точно това е проблема.Не е важен стажа а инфлацията. Решението е или като коменсират инфлацията или като не краднат повече чрез инфлацията. Проблема с инфлаията не се решава а се прехвърля на сегашните работници и после те ще останат без пари или нова инфлация ще им изяде вноските.

7

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 7 Не е разумно така защото са внесли много по-малко пари. Нали не искаме да се изравнят пенсиите а според колко е внесъл количество. Може да си работил 30 г. но не си внасял или си крил осигуровки и няма.

6

Анонимен

преди 1 година

Тогава ще стане, че някой който е внесъл в 2020 г. повече пари от друг внесъл по-малко преди 20 г. ще вземе по-малко пенсия нищо че е внесъл повече пари от този преди 20 г. но има по-малък коефициент или е бил безработен. Не е справедливо.

5

Анонимен

преди 1 година

Догодина пак ще трябва да ги преисчисляват и пак с някакви коефициенти но това е само инфлация а идват и нови пенсионери след 2020 г. за които също не стигат парите.

4

Анонимен

преди 1 година

Прослужена година зависи пак от инфлацията, но тя е огромна за 20 години назад, а дохода пак зависи от инфлацията сега и инфлацията сега не е ниска пак. Само един е варианта като получат компенсация за инфлацията но остава проблема откъде ще намерят парите или ще има нова инфлация.

3

Анонимен

преди 1 година

Тая кво се прави на ударена - казаха 10% от 1 юли и 60-те лв остават, само че вече няма да се наричат Ковид-добавка, а инфлационна

2

Анонимен

преди 1 година

Седесара Станчев каза вчера, че НОИ ше върже бюджета само след като повече пенсионера си идат и така няма да получават пенсия. Това им готвят я кови я нещо друго за рязане

1

Анонимен

преди 1 година

Тая па коя е и в качеството си а каква коментира? Или разчита на къса памет!