42

Анонимен

преди 1 година

Такова падение сме като държава. Видях го вчера с очите си. Такова мизерно отбелязване на 24 май. Никаква организация, мъждукащи събития, и те организирани от някакви чужди фирми, а не от българската държава или софийска община. Сравних го с това, което беше в моето детство през социализма. Разлика от небето до земята.

41

Да напомня:

преди 1 година

Смислено е да се сравняват броя на учебните дни, а не месеците. Защото и при два месеца по-дълга учебна година, броят на учебните дни може да бъде сходен с учебните дни в системата с два месеца по-малко. Това зависи от организацията на ваканциите извън лятната. Българската система е с относително дълга лятна ваканция / характерно за южните страни/, но с относително по-малки ваканции през учебната година. Малки, но калпаво организирани. Толкова си могат от МОН...

40

Анонимен

преди 1 година

Много би било полезно да се направи един истински изпит, по всички предмети, на всички ученици, обаче без никаква възможност да се преписва и подсказва! Не с цел да се пишат поредните оценки на учениците. А да се види къде сме аджеба реално! Ама на никого не му стиска да го направи! Сега си играем на класни, контролни, НВО, ДЗИ и тям подобни преписваници без грам смисъл. Как ще ви лъснат накрайниците, *** лениви, дето идея си нямате от образование, но сте тръгнали отрасъл да ми ръководите!

39

ученика

преди 1 година

Нема да го бъде Денкажа, тогава сме на евтиното море!

38

Анонимен

преди 1 година

Денков, махай се , да се маха и цялото правителство омръзнахте ми

37

УчудЕна

преди 1 година

Голяма гугутка е този "министър"!

36

Анонимен

преди 1 година

Всичката Мара втасала, опрели до две седмици горница губене на още време! То не се хванаха да си оправят кекавите програми по предметите, глупавите учебници, нескончаемите безсмислени помагала, учебните часове като работен ден от 8 пълни часа, след което почват домашни и проекти, тръгнали пак с глупости и дребнотемия да ни занимават. Абе чоджум, като не ставаш ни за министър, ни за учител дори - дигай си шапката и си ходи, стига сте правили бели ти, Киртака и цялата ви пасмина!

35

Анонимен

преди 1 година

Таз новина колко дни ще я въртите? И на кучетата по улицата е ясно, че и 400 дни да са на училище децата в годината, това нищо не променя, докато не се променят скап - аните учебни програми, учебниците и начините на преподаване, че и повечето от самите преподаватели. Както и докато е официално позволено да се преписва масово и да излизат по тази причина масово неграмотни преписвачи, които от пети клас не са мръднали като училищни знания. А даскали пускат тестове, взети от нета, понеже ги мързи.

34

Анонимен

преди 1 година

Да, така е! В чужбината годината е 16 месеца, пък у нас - само 12!

33

Ямболски ZV цървул

преди 1 година

Пич ,сложи си още един чифт очила,два комплекта лупи и 5 микроскопа...Пак същият червей ще си!

32

Анонимен

преди 1 година

Вече стана ясно защо сте си избирали пожарникар за премиер :)) защото всички тук сте "резултати" на късата учебна година. И оня горе на снимката също.

31

Анонимен

преди 1 година

Има и друг проблем - министърът е много добър пример за него. Няма как човек, който не може да мисли да научи други да мислят. Работя с хора и до сега с учител смислен разговор не съм имал, само като чуеш и *** въпрос и попиташ учител/ка ли е, получаваш утвърдителен отговор. Учителската професия е призвание, не бива е последен пристан за тези които няма как да се реализират като каквото и да е друго.

30

Анонимен

преди 1 година

Ами господин министър когато участвахте през 2013 в Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растежзащо не го направихте беше и зам.министър при боко през 2014-2016г

29

Анонимен

преди 1 година

Заемете се с учебните програми и сложните учебници. Учители да пишат учебниците, а някакви професори и академици, които никога не са влизали в час. Пък тогава говорете за продължителността на учебната година.

28

Анонимен

преди 1 година

Няма начин този човек да е толкова толкова елементарен, че да не разбира, че много по-важното и същесвеното е КАК се учи, а не КОЛКО време се учи. Просто няма начин. Следователно играе някаква игра и изпълнява поръчка. Въпросът е доколко ще му се вържем.

27

Неандерталец!

преди 1 година

Този човек няма ниакква представа какви са реално проблемите! И един от големите проблеми са споменатите от него помагала, които не са нищо повече от дране на пари от родителите за да вкключат в задължителното и "безплатно" държавно образУвание! Профанитте като този в МОН са мнозинство!

26

Анонимен

преди 1 година

Яката се е напекъл тоя. Трябва да го освестим.

25

Анонимен

преди 1 година

Голям зор да се удължи учебната година за най-малките, голямо чудо. Пита се в чий интерес е това. Нашите деца седят от сутрин до вечер в училище, от 8 до 17 ч, когато свършват занималните са 9 часа. Ваканциите са по-малки от преди години(зимната завършва в първия работен ден след празниците, а пролетната в последните години я местеха така, че да съвпадне с Великден.) Сега се посяга и на лятната ваканция.

24

Анонимен

преди 1 година

Чиста долнопробна манипулация. Откровена лъжа разпространява министърът! С една единствена цел - да угоди на бизнес интереси. Децата нямат никакво значение! Продължителността на учебната година, броя на ваканциите, са съобразени с детското здраве, възрастовите и климатичните особености. Промените в учебното съдържание по предмети трябва да започнат от ЕЗИКА, на който са написани учебниците. И БРОЯ учебници по един предмет! После с обема е лесно!

23

Анонимен

преди 1 година

А кога така нареченото безплатно образование ще стане наистина безплатно? Всяка година ни събират купиха пари за тетрадки, помагала, помагалца, които стоят неизползвани и захвърлени по шкафовете на децата? Кога ще направите програмите така, че в един час да се взима 1 урок, а не по 4-5 и децата нищо да не са разбрали от изсипаната им ангро информация? Кога ще спре безкрайния поток от безумни домашни и децата ще бъдат оставени да бъдат деца? ....