85

А

преди 1 година

50 хил. паунда. И това на семестър предполагам. Няма по-алчни търгаши от хАмериканските университети. Пълно заробване.

84

Я

преди 1 година

Въобще не е трудно да те приемат в Оксфорт или където и да е другаде стига да си плтиш....обаче ако наистина си добър получаваш стипендия....има кредити също .....статията е манипулативна...но простти българи бол..ще се намерят да им платят образованието на тези циганьоори тръгнали да просят и се жалят....

83

London

преди 1 година

До Скъпо за ЕС.. нашите деца които са тук и учат по Oxford,Cambridge,Imperial Colledge,UCL ...и учат медицина си плащат като взимат кредити...физика тук не е много търсена специалност т.е. няма желаещи...защо тези деца ги определят като най_талантливите ...ами да си платят...и ние НЕ ИСКАМЕ ДЕЦАТАНИ ,КОИТО МНОГО УМНИ, НО ЖИВЕЕЯТ ТЪК С РОДИТЕЛИ ДА ВЗИМАТ ЗАЕМИ..

82

Joko

преди 1 година

До Анонимен 100пОсмали малко. 25 каймета са напълно достатъчниза 10месечна издръжка на студент в София.

81

Джоко

преди 1 година

Слючват договор с Мин Убразованието, което финансира Убразуванието им и след като завършат 10 г. работят по РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на трудовдоговор в България !

80

Скъпо за ЕС

преди 1 година

След Брекзит ако не живееш в Кралството плащаш колкото азиатците - 39 хиляди паунда на година за учебни такси само, местните плащат 9 хиляди паунда. За тия пари може да отидеш в топ университет в Щатите, там е по-вероятно да ти дадат финансова помощ, която да покрие повечето разходи.

79

Да действат

преди 1 година

Всеки приет в добър чужд ВУЗ ако тръгне да иска пари по медиите...Да търсят стипендии, спонсорства, и т.н. Има много възможности. Аз едно време бях на комбинация от стипендия и работа докато учех.

78

баба мара

преди 1 година

и в българия може да се изучат видяхме тези изучените там какво могат и каквая вършат те са антиреклама на подобни университети

77

Ей, я по-леко

преди 1 година

Значи за футболисти може. Ама правете сметката, какво ни е образованието, щом Физическият факултет на СУ е кажи речи до НПМГ, ама не искат да ходят в него.От друга страна, за теоретична физика трябва само лист и химикалка, какви 50000.Като ги слушам, са си натегачи, не бил ходил в дискотека...Единствената полза за тях в Оксфорд е, че ще забравят българският...Но все пак успех, когато всичко стане едно голямо село...

76

Боби

преди 1 година

Не искам да бъда гръб, ама то така всеки ако почне да иска пари. Едва ли тука в България няма специалности по Физика. И ние да му дадем пари да учи в др. държава и после да остане там и да ми обеснява че ще се върне тук. ХАХА няма как да се случи това според мен. Сорка ама няма да помогна, защото после ще се почне за 2-рата, 3-тата година и така!!!!!!!!

75

Стефан

преди 1 година

До Кармен Златарева Ми защо тогава името ти е Кармен.

74

Анонимен

преди 1 година

Тези момчета са ги подучили. Едва ли са си дали сметка колко обидно е да искат пари от нас бедняците, които така финансираме скъпоструващи лечения за бедни деца. Оксфорд не е топ средище за природни науки единствено на света - вероятно има и много други добри университети в Европа. В България няма. Да искат от изоърдяното правителство нали за някакво ромче дадоха пари да ходи в Париж?

73

Вън нещастници

преди 1 година

И в България има училища!

72

Анонимен

преди 1 година

аз като учех в чужбина да не би някой да ми е помагал или да съм ревал за пари - работех и учех както всички на запад правят. Хайде къш 50000 паунда.

71

Анонимен

преди 1 година

Държавата на ревящите за пари - баби, библиотекари, полицай, транспортни някакви, хотелиери, остава само 1-ви клас да се включат. БГ където винаги някой друг е виновен.

70

Анонимен

преди 1 година

Аре и тези ревнаха за пари. Къш!

69

Отегчен

преди 1 година

Сега, понеже света вече е едно голямо интернет село е елементарно да се провери колко струват семестрите в Оксфорд за първата година /те са три/. И става дума за 5 пъти по-малко пари. Дори англичаните студенти работят в свободното си време или теглят студентски кредит при 0% лихва. А тия нашите просяци, май се опитват да си платят с дарения цялото образование докато пръцкат в леглата в кампуса.

68

Анонимен

преди 1 година

УважаемиКостадин и Явор,Таксата за Оксфорд за физика кирикулум (бакалавър) за 23та е 27840 паунда. Оксфорд е сравнително евтин град за живеене и ще са ви необходими около12000 годишно за стая с включени разходи, консумативи и икономична храна. Ако имате перфвктен Английски и успеете да поддуржате успех над 70+ точки (еквивалент на отличен -) в края на годината можете да изискате от университета да ви възтанови 50% от учебната такса, което я прави равна на таксата за Британски студент. Успе

67

Стивън

преди 1 година

УважаемиКостадин и Явор,Таксата за Оксфорд за физика кирикулум (бакалавър) за '23 е £27,840. Оксфорд е сравнително балансиран град за живеене и ще са ви необходими около £12,000 годишно за стая с включени разходи, консумативи и икономична храна. Ако имате перфвктен Английски и успеете да поддържате успех над 70+ точки (еквивалент на отличен -) в края на годината можете да изискате от университета да ви възтанови 50% от учебната такса, което я прави равна на таксата за Британски студент.Успех

66

До 92

преди 1 година

Никъде не е написано, че е изплатен за 2 години. Написано е, че берач на малини за 2 години изкарва толкова, колкото кадър от Оксфорд за месец. Айде ходи на малините или да вървиш геврека на тира. Ако искаш, има и фабрики за мъфини или пране на килими.