26

Анонимен

преди 1 година

Страшно нещо е невежеството.Не спряха да се сипят тия дни откровени лъжи. Кирил и Методий не са българи. Всичко, което се цитира, са текстове, преписвани, дописвани, култивирани във времето за патриотични цели. Идеализацията от Средновековието е средство да да се обслужи религията и е твърде далече от истината.Кирил е полиглот, невероятен ум, византийски дипломат и делото му за славянството и българите е революционно за времето на догматизма. А ние, българите, сме го съхранили и разпространили!

25

Мани Турските Новини

преди 1 година

Време е МАХНАТ Новините на Турски език по държавните телевизии.. ПЪРВО, Мюсюлманското Турско РОбство СВЪРШИ.ВТОРО, ДПС падна от власт, и българи УПРАВЛЯВАТ България.. Турците да си търсят правата при Реджеб Ердоган и да приказват на турски език в Турция.. Трябва да УВОЛНЯТ турските ШПИОНИ в БНТ и на тяхно място да сложат БЪЛГАРИ да правят предаване.

24

Анонимен

преди 1 година

Байдън скоро ще умре, за съжаление...

23

до Пирин 16

преди 1 година

Иска ти се да съм лъжец, ама истината не може да се скрие. Ето оригинална снимка на житието, където ясно в текста е оградено, къде точно пише, че Кирил е родом българин:https://voinaimir.info/2021/12/cyrill-bulgaria/Надявам се всички *** да се побъркате от злоба и омраза.

22

Анонимен

преди 1 година

Спорът е безмислен. В Източната Римска империя (Византия) етносът няма значение. Няма българи, няма гърци, всики са ромеи, т.е. римляни. Самите понятия народ и народност се появяват по-късно.

21

Анонимен

преди 1 година

На някои още не им е ясно, че Кирил и Методий не са авторите на азбуката, на която пишем днес. Не правят разлика между Кирилица и Глаголица.

20

Българи,

преди 1 година

отидете, помолете се на светите братя Кирил и Методий за българския народ, за България! Да пребъде България и да оцелее народът ни въпреки тези тежки антихристиянски времена!

19

Анонимен

преди 1 година

Гледам тука пак Ган_ьо е разбирач. Утре е 24 май - денят на българската писменост и култура, денят, който трябва да ни бъде националният празник. Кирил и Методий са славяни, вербувани от византийския император да създадат славянска азбука, за да може Византия по-лесно да приобщи славяните към православието. Само че княз Борис I и цар Симеон Велики объркват тотално византийските планове и превръщат България е "държава на Духа". Този Дух, който ни е съхранил толкова векове.

18

Анонимен

преди 1 година

Фалшиви са (за съжаление).

17

Иа

преди 1 година

Кирил и Методий може и да са били етнически българи, ама нашата история особено от този период е толкова унищожена, изопачена и навряна да не казвам къде, че няма никакви останали извори. В Солун, особено в ония времена, е имало доста голяма българска диаспора, дори пра-пра дядо ми са имали къща в Солун преди големите войни и ние знаем, че там има цели квартали с българи, които много пъти са подлагани на гонения. Ататюрк също е от Солун и е отраснал с българи за това и знае перфектно български

16

Пирин

преди 1 година

До 14 Лъжеш. Нищо подобо никъде не е писал нито Климент Охридски, нито който и да е от учениците на Кирил и Методий. Тие простотии са се появили доста векове след смъртта им. Още средновековните българи са били лъжци и крадци без история и са си присвоявали чуждите ! и сега сте си същите.

15

Анонимен

преди 1 година

Невежеството е сила, с която ни държат в подчинение. Мощите на Кирил, че и на Методий, частица от кръста Господен - как е възможно така да лъжат, как е възможно в 21 век да се въртят такива небивалици, да се творят и поддържат невъзможни разкази?! Житията не са биографии, какво е казал Климент и кога са го дописали - няма начин да знаем. И няма никакво значение, че Кирил и Методий не са българи. Важно е делото им и значението му за България и българите, а чрез нас - и за света на славяните.

14

до до пич

преди 1 година

Климент Охридски: "Кирил беше родом българин". Още въпроси? Веднага ще призная този азиатско-гръцки произход на солунските братя, ако ми покажеш документи от 9-ти век, които да го доказват. И много ми е интересно откъде точно черпиш великите си познания за родословието на братята, след като оригиналните сведения за тях се броят на пръстите на едната ръка.

13

Знае ли се,

преди 1 година

как точно фирмата на Кирил и Методи е спечелила обществената поръчка за направа на азбуката,имало ли е истински конкурс на база конкуренция и дали "братята"са били приближени на тогавашната власт?Историците не говорят за това,нито за македонския им произход

12

Ромеите

преди 1 година

Може и да не спасят народа ни от духовна нищета, но ромите ще възродят вярата в Бога.

11

Анонимен

преди 1 година

Никакви мощи няма да помогнат на този опропастен народ.Никакви светци,философи и ромеи няма да спасят безбожните български негодяи!

10

истината

преди 1 година

ОТ КОГА ДУМАТА ДУХ Е ЗАБРАНЕНА????

9

истината

преди 1 година

"Варосани гробници, пълни с нечистотии..." Прекланяйте се пред делото и духа - НИКОГА НЕ СЕ КЛАНЯЙТЕ НА МОЩИ - ТОВА Е ПРЕКЛАНЯНЕ ПРЕД ТЛЕННОТО, ТЯЛОТО - ТОВА Е САТАНИЗЪМ!!!

8

до пич

преди 1 година

До ПичНяма такъв "български благороднически род" в Солун. Благородници от гръцко-азиатско потекло, родословието им е добре изучено висши сановници в империята.. Твоите сведения са вероятно от Магаданската академия на науките

7

Пич

преди 1 година

Много странно какво правят в Гърция и защо досега католическата църква много пъти е отказвала да ни ги предаде. Иначе и латините, и гърците, и руснаците знаят, че солунските братя са от български благороднически род, ама умишлено си траят.