14

ПроСоТо

преди 1 година

аз,независимо че съм православен християнин,не празнувам "именните дни"..Вижда ми се малко шантава тая работа..Обикновено те са свързани с някакви светци,или събития,обаче въпросния "именник" ги приема за "свой празник"..Най-смешни са ми тия,които по Рождество "празнуват" Христо,Христина,...а по Великден-денят на Възкресението Христово,"празнували именниците" Вельо,Велика,...Разбира се,дори и да зависи от мен НЯМА да отменя тая традиция,просто ми е много странна..

13

Анонимен

преди 1 година

Фружин що го изолирахте.

12

Теди

преди 1 година

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН

11

ПроСоТо

преди 1 година

Я!..Днес било "Константин и Елена" !..Знаете ли на кой град е "Празника на града" днес?..-На Пазарджик..Та освен на Църквата,да поднесем уваженията си и на пазарджиклии-един странен сбирщайн от градски и основно селски елементи..

10

Анонимен

преди 1 година

Който ползва историята за политика не е добре с главата.А още по-зле е този,който се връзва.С какво ще помогне някой си от миналото това,че СЕГА те чака фалит заради грешно взети решения?Миналото си е минало,не трябва да бъде повтаряно и се гледа напред!

9

Анонимен

преди 1 година

До номер 7:Хващаш се за глупости.На никой не му пука за Византия.Да са живи и здрави тези,които днес имат имен ден.

8

ХУБАВИ ИМЕНА

преди 1 година

Честит празник. Живи и здрави бъдете.

7

До

преди 1 година

Всичко е политика.Затова историята я ползват политически.Още Тацит говори,че ще предаде само истината,а лъже.Лъже и Плутарх.Защо да не лъжат и днес.Историята се ползва политически.Сега на изток им е удобно за забравят,че тяхната Византия всъщност е Рим,нали затова е втория Рим,а Москва третия.Но нали на запад зарязаха християнството и на изток правят каквото си искат.Македонци,българи,украинци и руснаци си пишат каквото искат.Впроем кодекса на Юстиниян е на латински и е в чест на римското пр

6

Анонимен

преди 1 година

Човече,пред мен е точно световна енциклопедия.Защо лъжете.Няма Византия,термина е технически.Латинския е доминиращ в Константинопол до 7век.Империята е римска,императорът в Константинопол е ромейски!Какви украинци те гонят.

5

Анонимен

преди 1 година

До номер 5:Отваряш си световната история и четеш.Може и уикипедията.Все пак не може да се мерим с вас украинците по исторически лъжи...вие там учите страшни измишльотини от сорта как французите произлизали от Украйна.

4

?

преди 1 година

Кой провежда тази фалшификация?Разбирам,че сте като македонците ,но да фалшифицирате документи.Посочете един докумвнт,в който пише византийски император..Няма...И няма да има.Императора е римски,а после василевса е ромейски,тоест римски!Защо фалшифицирате историята като македонците?

3

Оправете си лъжите

преди 1 година

Сина на Констанций Хлор е издигнат за римски император в Йорк,дн Англия.Издава едикта си в днешно Милано ,Италия.Това преди да превърне Византион в Константинопол,313.Константинопол, втория Рим е официално открит 330.Термина Византия е технически и е вуведен 16/17век и то пак на запад.Няма Византия,империята е римска,респ. на ромеите!

2

Анонимен

преди 1 година

Каква Византия ви гони?Империята е Римска!Византия е технически термин.Каква е тази глупост?Константин е син на римски генерал!

1

Анонимен

преди 1 година

Много поздрави на Костадинка Стоянова от Бургас.Да е живо и здраво името и,и козите.