32

Анонимен

преди 1 година

ох, пОснах сАлза от умиление ...

31

Анонимен

преди 1 година

И в София има квартал "Факултета" и няма нито един академик там.

30

Анонимен

преди 1 година

До #30, ако трябва да кажа нещо за канадците- то е, че са много наивни! Пандемията го доказа! Така, че вмъкването на укрите в речта, е като масло в огъня за тях- каквото им каже правителството, те слушат и изпълняват.

29

Учуден

преди 1 година

Какво толкова чудно има? Някой да е виждал грък в Гръцката салата? Много интересна асоциация на журналистадопълнение- в провинция Онтарио, има град Плевна( кръстен на Плевен, много известен с битките по време на Освобождението на БГ), но там не живеят плевенчани, нали ?

28

Анонимен

преди 1 година

И ако не споменете Украйна не можете бе, малйййй, па и сълзи текли , хахаха

27

Анонимен

преди 1 година

нищо ново, горе в Масачузетс има много градове с германси имена защото преселниците са били предимно от Германия. Българиан пак се е затирил на най-студено и гадно, така сме свикнали. Нека да ни е гадно.

26

Асан

преди 1 година

Брендо е кмет на Варна :)))

25

Анонимен

преди 1 година

Всички градове в новия свят са кръщавани на градове от стария, включително щати.

24

Ракети земя-земя

преди 1 година

Да им обявим война и да ги принудим да си сменят името. Варна е една! Варна е наша! НАПРЕД!

23

оф...

преди 1 година

"градче на име Варна", "В селцето има около 35 къщи" - знаете ли, вие сте тотал щета

22

Анонимен

преди 1 година

До 20:Да, във Варна се насели предимно с ТХ...

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 21 - При все това, че явно е минал и по средиземноморието, щом е плавал до Варна, а по средиземноморието е пълно с красиви градове.

20

български гражданин

преди 1 година

Току-що се разходих из "Варна" на гугъл мапс / стрийт вю... Малко село в много дълбоката провинция. Има-няма 30 къщи... Силоз за соя и зърнени храни "Варна Грейн Компани". Основния бизнес е това. Няма и далечна база за сравнение с морската столица. Това си е една проста паланка. Да са живи и здрави канадците, дано могат някога да посетят Варна и да разберат че не могат да се сравняват

19

Анонимен

преди 1 година

1854 г. е основана канадската Варна, значи основателя в посетил нашето крайбрежие по време на т. нар. турско робство. Най-красивия град, който е виждал....лека-полека се оборват руските опорки, какви роби сме били и как са ни освободили. Има данни, че когато влизат мужиците в Свищов изпадат в шок, когато виждат къщите на "робите" и ги съпоставят със своите.

18

Анонимен

преди 1 година

В гр. Нови Искър има Корейска махала от 1955г В нея никога не е имало корейци.

17

Анонимен

преди 1 година

Нормално е да види града подреден защото е били Царство България. А в нашия град Монтана не живеят американци и откъде му идва името местните не знаят

16

Чужденец

преди 1 година

Има и една махала/село Шипка(Shipka) в Онтарио.

15

Хаджията

преди 1 година

Голем праз!

14

Д-р Исня

преди 1 година

"решава да го кръсти на най-красивия град, който е виждал като мореплавател и търговец по онова време." ==> И 140 години след това биха кръщавали само кеHефи, сметища и отходни канали на негово име.

13

Полезен ид...

преди 1 година

"Особено емоционално реагират местните по време на срещата, когато става дума за Украйна. Видях сълзи в очите им, докато им разказвах как българите и в частност местните варненци отварят домовете и сърцата си за Украйна и нейния народ. И те проявиха желание да помогнат. Въпреки че за Канада е по-трудно, трябва повече логистика, самолети, средства. Но хората, които имат интерес, могат да ни пишат, казва Велислава Панова."- защо беше нужно?