8

Анонимен

преди 1 година

По време на управлението на Борисов заплатата ми скочи 4 пъти, а Киро и Асен фактически ми я намалиха заради новият праги и след това я намалиха два пъти, понеже вече с тази заплата мога да купя два пъти по-малко неща, благодаря ти Киро - продължавай да теглиш заеми и си вземи и за тебе малко, не само за пенсионерите.

7

До анонимен 7

преди 1 година

Цените растат заради цените на суровините. Инфлацията е проблем единствено, когато доходите на потребителите не растат със същите или по-бързи темпове от тези на инфлацията, защото стигаш до глад, когато хората не могат да си позволят стоките заради цените. Тогава имаш инфлационна криза. Ако вдигнеш лихвите това което ще получиш е страх да се харчат пари и допълнително свиване на разходите за да могат хората да си покриват кредитите. Резултата, е криза, а цените само на спекулационни стоки падат

6

анонимен

преди 1 година

Точно така ковида си преминава естественотака каза и великият Мангъров но не го направиха професор.Така е и с инфлацията само че нея допълнително я нагнетяват драскачите.За бога не купувайте едно време казваше Димитър Попов .Мен ме е учил по икономика ТУ Ваньо Костов и имам отличен 6и помня на Графиката на Търсенето и Предлагането и точкатоа на пресичане наречена цена.

5

До ЦЦЦ

преди 1 година

Увеличение на лихвите означава стагнация в икономиката. Хората ще спрат да си харчат парите, което ще доведе до рецесия. Ако не увеличиш лихвите и вкараш външни пари в икономиката теоретично можеш да отложиш инфлацията, което се опитват да направят. На практика ефекта ще е нулев понеже за да "отложиш инфлацията" трябва парите да отидат в потребителите, които да ги изхарчат и да се завъртят в икономиката. Ако страната ги изхарчи за глупости като "да вземем пушки" ефект няма!

4

ЦЦЦ

преди 1 година

С раздаване пари инфлацията ще става по зле, трябва вдигане на лихвите веднага от БНБ!

3

Анонимен

преди 1 година

Ако намаляваш данъци трябва да слагаш таван на цените. Това е единствения ход. Проблемът е в скороста с която расте инфлацията и се променят цените. Как да сложиш таван на нещо което преди 2 дни е било 1лв днес е 1.60лв утре може да е 1.40лв след 1 седмица да е 3.50лв? Колко е тавана при положение, че става въпрос за борсова стока, която си променя цената през час. Това е драмата. Съответно единственото, което ще направят е разни "бизнесмени" да забогатеят на гърба на хората!

2

Анонимен

преди 1 година

Еми покажи твои мерки да те видим, какъв умник си :))) Аман от форумни нинджи по ТВ. Палячоо Като говорите давайте факти и програми, не алабала

1

Анонимен

преди 1 година

Нищо не се разбира.