22

Анонимен

преди 1 година

Какво е свръхпечалба - остатъци от социализма или нещо ново от Капиталът на Маркс? При загуба ще се изплаща ли обратно данък свръхзагуба? Маркс и Енгелс са казали, каквито и да са обществените отношения капитализъм, социализъм, пазарна икономика и прочие. икономическите закони важат! Така пропадна и социализма, защото бездарните необразовани комунисти не съблюдаваха икономическите закони! Сегашната ситуация напомня предишната, но този път няма да са комунистите - ще бъдат просто бездарните!

21

Анонимен

преди 1 година

Само в енергетиката ли? Грозната спекула в другите сектори, които засягат съществуването на хората, как ще спрете? И престанете да ни заглавиквате с пазарната икономика. Разбрахме колко е пазарна и колко позорна!?

20

Анонимен

преди 1 година

С наивно-глуповати комунистически мерки икономическа криза не само, че не можиш да пребориш, но ше я задълбочиш. В една пазарна икономика е абсолютно недопустимо някакъв клоун на име Гуцанов да определя цената или печалбата на каквото и който и да е било. Проблема с цената на ел. енергия възникна когато ЕС либерализира пазара и днес всеки бг производител може да продава свободно в целия ЕС.

19

Курти

преди 1 година

Предложение - таван на заплатите илядо лева, всичко друг в бюджета.

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Национализирайте ги и за какво беше тая приватизация 1990 г. и закриване на държавното. 2018 г. ГЕРБ "либерализираха и цените хвръкнаха и без война.

17

aaa

преди 1 година

А властта ще сложи ли и лимит на загубите ?

16

Анонимен

преди 1 година

Всички ел дружества са основна причина за хиперинфлацията. Те самоволно увеличиха цените 6-7 пъти за бизнеса и оттам цените на всичко тръгнаха нагоре. Не да се внася закон, а незабавно ДАНС трябва да влязат в тези дружества и пълно разследване за злоупотреба с монопол и създаване на спекула.

15

Кире

преди 1 година

Сериозно. А на глупавите, които Ви вярват ще им обясните ли как се определя печалбата?:) В 100 лв краен продукт печалбата може и да е 80, а може и да е 10, зависи каква заплата си платя. Или и на заплатите ще кажете колко е нормалното :). Но дайте им хляб да си обсъждат нещо там и да пишат коментари.

14

Анонимен

преди 1 година

А защо разлайвахте кучетата месеци за този необлагаем минимум?

13

Анонимен

преди 1 година

Абе да връщаме соца и да се свършва тая мъка. И без това масата българи, като им видиш мисленето, никога не са излизали от него. Според т.н народ, държавата трябва да е отговорна за личния доход на всеки човек и да му дава пара на корем цял живот. И, по възможност, никой да не плаща данъци за нищо, може само богатите с над 1000 лв заплати. Истински рай. Даже може да звъннем на Володя Путин и да му кажем, че сме вече сме с него и може да ни пусне газчица и нефтец, ако може и те да са без пари.

12

Сатир

преди 1 година

Това недоразумение наречено кабинет управлява??????

11

?!?

преди 1 година

Да изгоним чуждите инвеститори и да останем в ръцете на руските и месните олигарси. Това е тоя закон

10

Анонимен

преди 1 година

В енергетиката обичат да работят на ТЪМНО. Без фактури без касов бон без договори . Виж дружеството на Централното Отопление. В Билла кюфте да купиш бележка ти дават. Белене няма договор няма фактури. Отчетени 3 милиарда разход. На това му се казва руско договаряне.

9

Анонимен

преди 1 година

До3. Трябва да правиш разлика от произхода на парите. При нашите българо- руски фирми на олигарси ги направи държавата капиталисти за броени дни. При Метро , собственика е тръгнал от нулата и за 80 години як труд или Лидл преди 100г . Или Макс на ТСМ кафе Чибо.

8

Аз промяната

преди 1 година

Че то има ли власт ПОДМЯНА Е

7

Анонимен

преди 1 година

Без печалба в АЕЦ Козлодуй няма и пари как да се построи АЕЦ Белене. А АЕЦ Кзолодуй трябва да се закрие скед 2030 г.

6

Анонимен

преди 1 година

Има фирми и банки извън енергетиката са с печалба много по-висока от тока. Н са офшор и за тях няма облагане. Ами плоския данък за заплати над 1000 лева какво е. Държавата субсидира огромна печалба и доходи на най-богатите и не ги облага.

5

+++

преди 1 година

Е сега започна голямото набиране на разходи.Хонорари за консултански услуги,назначени мъртви души и тн.Абе за толкова глупави ли ни смятат.Сигуно щом някои гласуваха за промянааа

4

Анонимен

преди 1 година

До Ужас Сигурен ли си, че знаеш какво искаш да кажеш? Я ни обясни какво е "рекорден данък печалба". Данъл печалба за ВСИЧКИ в България е 10%. Ужасно си неграмотен ми се струва.

3

Ужас

преди 1 година

Да у нас големите хранителни вериги имат рекорден данък печалба над 50% а в ЕС е до 30%