19

БЪБ

преди 1 година

Някой доктор може ли да предпише хапчета против глупост на Дацов?

18

БЪБ

преди 1 година

Обърни се към Радослав конкретно с твоята забележка за правилното изписване на думата намаляване. Защо се обръщаш към всички?

17

икономист

преди 1 година

Могат, но докато доларът стабилен, а това в дългосрочен план хич не е сигурно.А що се отнася до Дацов, сигурно ще го обесят, както са правили с чернокожите ро.би. Особено ако добави, че с тези високи харчове ще загробят бъдещите поколения. Каквито глупости разправят в България, при много по-нисък дълг.

16

ZV

преди 1 година

Бюджетът на Сащ може да е дисбалансиран, НО те могат нещо, което България неможе. Да печатат долари когато си искат.

15

БЪБ

преди 1 година

Така, бюджета на С.А.Щ. е много дебалансиран. ОК. Как мислите, ако Дацов излезне там в някой вестник и започне да ръси същите "експертизи" относно тамошната икономика, какво мислите, че ще му се случи?

14

икономист

преди 1 година

До ГЪБИкономиката не е чак толкова точна наука като математиката и физиката например, затова са възможни най-различни интерпретации...

13

икономист

преди 1 година

До 4 На САЩ бюджетът им е много по-дебалансиран от нашия, както и на много други държави. В това отношение Дацов говори пълни глупости. Просто е десен икономист и не иска да се раздават пари на калпак.

12

ГЪБ

преди 1 година

С икономиката е като с готвенето. Всеки има мнение по темата. Това че можеш да броиш парите и си прочел две или три книги по икономика не те прави икономист.

11

икономист

преди 1 година

Съгласен съм с Дацов. Експанзионистичната бюджетна политика не води до нищо хубаво, когато е продължителна, но същото важи с пълна сила и за рестриктивната(ограничаваща) политика. Затова трябва да има балансиран подход. Дълги години в България бюджетната политика беше рестриктивна, което донесе със себе си своите негативни последици върху благосъстоянието и здравния статус на населението...

10

Радослав

преди 1 година

Намалението на ДДС ще има ефект ако се направи под формата на възстановяване на ДДС срещу представени касово бележки: Така парите ще отиват при потребителите, ще се изсветли оборота на фирмите както и доходите на хората. Ако се направи като хората даже ще може доста индивиди да се изкарат от социалната система защото се водят социално слаби, а харчат повече от "богатите работещи". Ако е директно намаляне на ДДС на стоки просто разликата ще остане във фирмите - видяхме ресторантите и хотелите.

9

БЪБ

преди 1 година

Вероятно Дацов разбира от икономика също толкова колкото и пудела на Бай Дън.

8

Анонимен

преди 1 година

Инфлация се намалява с вдигане на лихви от Централна Банка. Толкова дълго сме във валутен борд че икономистите ни са като африкански икономисти и са забравили всичко което се учи в училищата по икономика...

7

Ал Тиквоне

преди 1 година

Верно ли бе , другарю Дацофф, значи Германците са много глупави с тяхното намалено ДДС за храни , лекарства, книги и стоки от първа необходимост.

6

БЪБ

преди 1 година

Ами питайте Дацов, той нали е опакован като велик икономист, специалист по всичко.

5

румен

преди 1 година

До БЪБ И какъв е,кажи ако знаеш,да научим нещо..

4

БЪБ

преди 1 година

Нещо за бюджета на С.А.Щ. да кажат специалистите по българския бюджет.

3

Алекс

преди 1 година

За ДДС е прав.ДДС може да се намалява в държави с прогресивно облагане на доходите.При плосък данък 10% и намалено ДДС,бюджета ще се продъни.

2

БЪБ

преди 1 година

Този специалист казва "икономиката ти забива такъв шамар, че просто ще ти се завие свят". Само това е достатъчно за да се разбере, че човека е силно глупав.

1

Анонимен

преди 1 година

Тоя е като нейков у всяко гърне мерудия.Аман от "специалисти"!