46

Ради

преди 2 години

Мин.пенсия 370 лв. 10% увеличение 37 лв.Общо407 лв.Прибавяме ковид добавката 60 лв.Общо 467 лв.Досега 370 плюс ковид 60 общо 430 лв.Реално увеличение 37 лв. или около 8%.

45

икономист

преди 2 години

Акушерката, която те е израждала навремето, а и много други льольо.вци като теб, не заслужава ли да получи малко по-достойна пенсия от тази, която и определяш? Нищо, че е внасяла 10 пъти по-малко от теб. Едно време всички в сферата на здравеопазването са получавали ниски възнаграждения, но пък за сметка на това са спасили много зад.ници като теб, което очевидно е било много несправедливо.

44

икономист

преди 2 години

До 32 По принцип съм съгласен с теб, че внасялите повече в системата заслужават и да получат повече. Но пенсиите им трябва да бъдат в някакви разумни граници, за да се запази солидарният модел на осигуряването. Не може да наказваме хората, които имат пълен осиг. стаж, но по една или друга причина, е трябвало да работят дълго време на мин. раб заплата. Сред тях също има достойни хора, които заслужават достойни старини.

43

Лллл

преди 2 години

Всички пенсионери са бедни !

42

Орт

преди 2 години

А справедливо ли е едни да плащат високи осигуровки,а другите не и после да получават еднакво

41

Анонимен

преди 2 години

а този е вечно в управата на НОИ

40

Анонимен

преди 2 години

в Гърция по 200 евро на пенсионер за летните месеци,нашите 30 евро и то не е решено

39

Анонимен

преди 2 години

На кого е твърдението, че "пенсията е математика" , но математиката се оказа Нейкова математика. Моята е: Пенсията е резултативна величина от целия трудов стаж. И не само.Така, че чакам най-после НОИ да ми преизчисли пенсията върху целия трудов стаж, както и на останалите ревльовци от избраните последни години. А това за приноса е нещо, което съвсем не Ви е ясно.

38

Анонимен

преди 2 години

Трябва всеки да си получава пенсия в размер определен от годините стаж и размера на осигуровките. Тези, които са укривали доходи и да се осигурявали на минимума да си получават 100-200 лева пенсия, а който се е осигурявал на максимума да си получава 3000-4000 лева пенсия. Само така осигуряването за пенсия добива смисъл.

37

Анонимен

преди 2 години

Тези пенсии не могат да се увеличават просто така като половината население не работи. Или ще ни увеличите данъците, за да сколасате? Искате пенсионерите да ви гласуват?

36

Анонимен

преди 2 години

Принос няма. Половината стойност на пенсиите идва от данъците и бюджета. Големите пенсии трябва да се намалят наполовина, ако се смята само приносът. Преди 20 години минималната заплата беше 110 лева, приносът е изяден от инфлацията отдавна.

35

Анонимен

преди 2 години

Офофоф минимум три поколения ще видят пенсията през кривия, колко години вече се внасят минимални усигоровки щото уговорки между бизнеса и работещите са такива взаймно изгодни и за двете страни към момента за после кой да му мисли.А за сегашните пенсионери мъка ми е ако някой може да изкара месеца с 15 лв. на тази скъпотия бих му стиснал рака.

34

До 31

преди 2 години

Кое е по-цинично-да имаш изчислена пенсия 250 лв. и да получаваш 450 лв., или да имаш пенсия 1700 лв., а да получаваш 1500 лв. Все едно да внесем депозит в банка 100 и 1000 лв., и да искаме да изтеглим по-равно. Сега -ама тези с минимална ще получат по-малко. Ами не се иска много, да се сетите каква ще стане с голяма част от минималните при преизчисление през октомври. А за таван 3400 да казваш, че на някой е увеличена пенсията е все едно, че увеличен МОД на 3400, увеличава и заплатите.

33

Анонимен

преди 2 години

Щом са ми удържали 10 пъти по-високи по размер осигуровки от някой укривал доходи, трябва и пенсията ми да е 10 пъти по-висока от неговата. Ако моята е 1400 лева, неговата трябва да е 140 лева, а не 370 лева, както е сега или 450 лева, както предлагат да стане. Ако моята е 3000 лева, неговата трябва да е 300 лева и така е справедливо.

32

Анонимен

преди 2 години

Цинично е, когато един е внасял десет пъти по-малко осигуровки от друг, сега пенсията му да е 370 лева, а на другия само 1500 лева, което е 4 пъти повече, а не 10 пъти повече. Сега предлагат минимална от 450 лева и максимална от 3400 лева, което пак не е 10 пъти повече - някак си е нагло е. Средната пенсия скача с 22%.

31

анонимен

преди 2 години

Прав е г-н Иван Нейков. След баба Мика той е най-големия разбирач. Чакаме утре баба Мика.

30

Shark

преди 2 години

Всички бивши социални министри са за затвора. А и не само социалните! Вместо това дават акъл по медиите. Безсрамници!

29

СПОРЕД МЕН,

преди 2 години

Веднъж завинаге трябва да се разбере, че пенсиите НЕ СА ПОДАЯНИЕ от държавата! Пенсиите се определят и осигуряват от вноските през целия трудов стаж на работещите хора. Който е внасял повече пари за пенсия, заслужава по-висока пенсия. Не е справедливо един да е внасял всеки месец по 80 лв за пенсия, а друг само 20 лв и после да искат равенство! Пенсиите се формират от НАШИТЕ пари, а не от държавни пари!

28

Анонимен

преди 2 години

Цинично е да се предлага пенсия 3400. Минималната да се увеличи със 70 лв., а максималната с 2000 лв., някак си е нагло, а средната спи.

27

Хмм...

преди 2 години

Абе Нейков нали и ти беше социален министър и видяхме какво можеш и какво направи! Или си мислиш, че те забравихме кой си и какво сътвори.