22

Анонимен

преди 1 година

На тези не им вервам вече и не ми се верва това което го говорят да стане. Видехве предишното наречено от тех + преизчислевие" със средните 12.5% което за повечето пенсионери осигурявали са се с над 35 - 40 г. стаж бе едва и не повече от 6-7%. Увеличиха се най много само най ниските и най високите пенсии.

21

Анонимен

преди 1 година

Значи средната пенсия ще стане от 520 лева на 630 лева - под минималната заплата за миналата 2021 година. Нормалното положение е средната пенсия да е 70% от средната заплата.

20

Анонимен

преди 1 година

До arsenalfc Нормално е и още как! С 20 години стаж първа категория съм и още 18 трета.Не слагам 2г. казарма.Когато се пенсионирах през 2012г.пенсията ми беше 690 лв.Продължавам да работя,плащам си съвестно всички осигуровки и мисля,че не тежа на никого и сега пенсията ми се увеличи на 1301,51 лв.Изпълнил съм отдавна дълга си към държавата,обществото и най-вече,към пенсиония фонд.Така,че няма нищо чудно или незаконно.

19

Анонимен

преди 1 година

До Майора За сметка на това,обаче после 4 години-нищо!

18

Анонимен

преди 1 година

Не забравяйте, че когато Бойко Борисов завзе властта през 2009 година, замрази минималната работна заплата и пенсиите

17

карачанаков

преди 1 година

Значи мойта пенсия от 1300 като и сложим 20% ще стане 1560 уха бравос на Корнелчето аферим,обаче като се замислих дали останаха още пари от Бойко дето е крал и си викам тя тази много няма да изкара ами откъде ще ги плащат тези които дойдат след нея щото има и още по високи пенсии.

16

arsenalfc

преди 1 година

По тази логика, пенсионер и работещ ще взимат д/г едно и също. Това не е нормално! Въпреки че по-никакъв начин не отричам, че хората не изнемогват с тези мижави пенсии!

15

Майора

преди 1 година

Абе анонимници май трябва да ви се напомни че Борисов пое и изплати първото увеличение от 10% заложено от Станишев и поетапно индексираше съгласно швейцарското правило! А комунистите на Импексова осевн да обещават друго не знаят и ще теглят допълнителни заеми , които вашите деца и внуци ще изплащат!

14

Глупости

преди 1 година

Няма как. Прецакахте с махането на индексацията от 2017-2019 години, въпреки че в указ на президента пише всички актуализации одобрени с нормативен документ. Годишните актуализации за 2017-2019 са гласувани в НС и утвърдени със Закона за държавния бюджет. Според кокорчи ЗДБ не е нормативен документ. Сега се опитват да върнат нещата, но най-много намазват пенсионерите, пенсионирали се след 2019г.

13

факт

преди 1 година

импексова добре ги е обучила в обещанията и обясненията :)

12

пенсионер

преди 1 година

до като почнете да ги давате тези увеличения инфлацията вече ше ги е стопила , което значи че ше сме по бедни а не компенсирани .

11

Червен иди от

преди 1 година

Точно това "приближение" е най-голямата ви комунистическа глу пост. Единственото, което трябва да се направи е не сближение, а справедливост в системата - колкото съм се осигурявал, на толкова ми изчислете пенсиите. А не да взимате от моята за да дадете на тарикати без вноски от сивата икономика. Но то какво да очаквам от адепти на руски фашисти и военнопрестъпници.

10

Анонимен

преди 1 година

Ако предишните 12 години не се крадеше толкова много и пенсионерите бяха на по-голямо уважение,днес нямаше да се чудят как да свържат двата края.Но нали знаете сит на гладен не вярва.Филията с мас одавна е забравена.

9

тези

преди 1 година

говорни еквабалистики ги чувахме и през декември ,когато ,,ПРЕИЗЧИСЛИХА,, пенсиите и един с 45 години стаж получи толкова ,колкото мързелуващите цял живот ---370 лева. Та и сега не очакваме нещо добро да се случи!!

8

Анонимен

преди 1 година

Пенсионерите са най-беззащитната част от населението и винаги най-пренебрегваната.Затова това увеличение ще им даде глътка въздух.

7

Сакън

преди 1 година

Никога Буци на властуци!!

6

До 3

преди 1 година

Ще ли ти се?

5

народе-е-е

преди 1 година

ТИЯ ОТ ЕДНА ГОДИНА ГОВОРЯТ ( И НИЩО НЕ ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ) ЗА ТОВА СПЕЦИАЛНО ПРЕИЗЧИСЛЕНИ НА 800,00 ПЕНСИИ И ДОБЛИЖАВАНЕ ИМ НА БАЗАТА НА ТЕЗИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ (СЕГАШНИТЕ). ДО КОГА ЩЕ ИЗНЕМОГВАМЕ !?!!!

4

Анонимен

преди 1 година

А гърците като затънаха с 300 милиарда евро заеми,но хората им живеят добре,значи това е за предпочитане,въпреки,че ние няма да стигнем до там.

3

Анонимен

преди 1 година

ОСТАВКА на правителството на Просто Киро.