33

Анонимен

преди 2 години

Ами те поповете ни като всички останали...Кое е наред,че религията да е на ниво.

32

Българин

преди 2 години

Вселенския "патриарх" - е едно нищо - разколник, размонашен и анатемосан - по Каноните и Догматите-отдавна е осъден и ще бъде Осъден пред Бога - чака го дъното на ада където с дявола ще си правят компания в най-лютите мъки. Какво прави Вартоломей и какво говори няма никаква значение-защото да - той не е нищо - той е една черна дупка - бъдещ жител на ада !!! Да бъде низвергнат и анатемосан сега и винаги и во веки веков за премногото си грехове срещу Православието !!!

31

Анонимен

преди 2 години

Ако някой трябва да се обвиняван, това са българските разплути, продажни , мързеливи попове - слуги на КГБ

30

Анонимен

преди 2 години

Ние нямаме капацитет да решаваме международни теми.Остава една злоба сред т нар историци.Комплекси да избиват всеки ден по медиите за малко пари.

29

Анонимен

преди 2 години

Пореден провал за България.Но когато си псевдо държава няма защо да се сърдиш.Предложиха ти роля преди няколко години,а вместо това ние покорно я дадохме на друг.И те решиха.Няма място за сръдни.

28

Анонимен

преди 2 години

Да не говорим за Българския престол на патриарха сред богомили!

27

Анонимен

преди 2 години

Гръцкият шарлатанин защо не я кръсти Македонска? Охридската е била българска!

26

Анонимен

преди 2 години

До 25(Вселенския се мисли за папа, ама нещо престола му на гости при последователите на Мохамед.)))))))Антиохийската Патриаршия (Сирия, Ливан и др.) , Йерусалимската П. и Александрийската Патриаршия(Египет) престолът им сред какви последователи е?Да не говорим за Московската Патриаршия чийто престол е сред атейсти - комунисти.

25

Анонимен

преди 2 години

Последният път,преди 1000 г ,когато се създава Охридската архископия България е под византийска власт.Това е лош знак,че с третата българска държава е свършено.

24

Цоки

преди 2 години

Браво така се прави!

23

Анонимен

преди 2 години

Вселенската патриаршия с седалище Истанбул, Турция.Вселенския се мисли за папа, ама нещо престола му на гости при последователите на Мохамед. От повече обяснения няма нужда.

22

Анонимен

преди 2 години

До 21Още през 11 век Вселенския патриарх титулува епископията Охридска и на цяла България.

21

Анонимен

преди 2 години

Никой ама никой не му дреме за българите някъде на запад,изток или юг.Разберете го,не вървите никъде.Никъде!

20

Анонимен

преди 2 години

Охридската е титул Българска. С какво право за пореден път вселенския се гаври с България, като именува измислената македонска църква- Охридска?

19

Анонимен

преди 2 години

Керванът си върви.

18

Анонимен

преди 2 години

Български народ с гръцка вяра.Това определено ги прави малко по различни от българите с православна вяра.Както се казва опитват се да са различни от корените си .Те са ни като деца и както на децата е позволено да са различни от родителите си , така и македонците имат право да бъдат различни от нас.

17

Сата НАТО

преди 2 години

Навремето е имало един бойкоборисовец, наречен Ал. Стамболийски. И той като сегашния си наследник е бил пълна с виня, ядач, е бач, играч, югославски агент, който е подписал пълно отказване от Македония. После войводите от ВМРО са го клали и яздили на почивки из баровския му чифлик, докато е пукнал с пяна на устата. Обаче фактът си е факт - подписали сме пълен отказ от всякакви претенции в МК.

16

Сата НАТО

преди 2 години

Оня мало умник в Москва, който благославя войната срещу Украйна, не решава нищо извън прокълнатия си диоцез Фашиска Просия.

15

Чоката

преди 2 години

Браво, така се прави. Ние пропуснахме шанса да станем майка църква отново заради проруски митрополити в БПЦ. Хубава е че православието се обединява. Дано и войната между православните братя в Русия и Украйна бързо приключи.

14

Сата НАТО

преди 2 години

Този т.нар вселенски патирарх няма никакво знаечние в Православието ----///------ Е ако той няма, кой тогава има? Ченгето в расо, което се води Московски патриарх ли? Охридската архиепископия си е съществувала като отделен клон, така че нищо обидно не се д случило.