73

Анонимен

преди 1 година

До Аз - "Да се скарат със САЩ и ЕС за да се затворят в някакъв азиатски съюз е просто АБСУРДНО" Не е така, отношенията м/у сащ и Китай са изключително напрегнати. Чуй изкзванията на китаеца пред оон. И не е само заради Тайван, заради цялата им милитаристка, завоевателна политика. А ес изобщо нямат самостоятелна външна политика, те слушат сащ

72

Гост

преди 1 година

Що за тъпотий.90% от стоките в сащ а и по цял свят са китайски.Аз в Германия с трудност мога да намеря оригинална немска машина или части и трябва все пак да се внимава да не излезе китайска.Примери много.Е какво стана със санкциите срещу Русия ? Кои изгуби повече?Долара по 200 рубли ама друг път.Сега е 1 $ = 63 рубли.Кои икономики се задъхват май западните.Кои се моли да му останат акциите в Русия?

71

ТИХО И КРОТКО ...

преди 1 година

..КИТАЙ -- КАТО ОГРОМЕН ПИТОН , ПОГЛЪЩА РУСИЯ ОТЗАД КЪМ СИБИР...ТОВА ГО ПРИЗНА И ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ШЕФОВЕ НА "ГАЗПРОМ"..../...ония жълтите -поне са работливи и не са пияндурски ***../

70

баба мара

преди 1 година

русия китаи и индия да си помагат и да вървят заедно поотделно ще гисмачкат

69

Анонимен

преди 1 година

Русия ще стане като Беларус, само че Жълторус. Рускините ще правят любов с китайци.

68

Анонимен

преди 1 година

Няма вечни съюзници. Има вечни интереси. Джуджето е полудяло, Китай ще остави Русия да се самоубие. После Русия ще стане част от Китай. Рашките ще проговорят китайски и ще ги асимилират за 25г.

67

Българ

преди 1 година

За троловете дето омаловажават истината като питат иронично къде ще бягаш от световна война бе има кадри от втората където хората посещават плажове и вечерни балове в луксозни автомобили докато 80 процента са в окопите и се бият за химери като другите отсреща които са същите като тях но с друг националитет!

66

Българ

преди 1 година

Дойде време разделно!Всеки за себе си!Лидерите на света получиха заповед от горе,че сме пренаселили земята и има нужда от голямо разреждане като през втората световна иначе ще опоскаме всичко като скакалци!Който оцелее го чакат добри старини,колелото на историята се върти,които има заделени пари ще избяга,които няма ще мре в името на родину и уро,д.,ите,дето ни управляват/тях в историята вас в незнаен забравен гроб/!

65

anonimen

преди 1 година

ste doide vreme za globaa za milioni na kavatite iska se tarpeniee

64

Алекс

преди 1 година

Китайците са умни и хитри.Никога няма да влязат в конфронтация със САЩ и ЕС заради изперкалото джудже.На рашките ще им излезе през носа китайското "приятелство".

63

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен73Пак обяснявам.Не можеш да потопиш икономиката на РусияТова са само изхвърляния за пред пресата и за наивници.Те си имат най-важното- ресурсите.Оттам нататък само трябва да си пазят чинията,някой да не бръкне в нея.Както са оцелявали,така и сега ще оцелеят.Пазари винаги ще намерят.Оръжие си имат.Останалото все някакси ще го натъкмят.Никъде не е казано,че хлебопекарните им,задължително трябва да са най-модерните и конкурентно способни на света.

62

юлиян

преди 1 година

До АнонименКак и докога можеш да налагаш санкции на световния собственик номер едно на най-важните суровини.Хартийките са до време.Още една пробойна и американския ред отива някъде към средата на световния керван.Там където е мястото на всички редови керванджии.Резервът на суровини т.е.,който се запаси със суровини ше издържи най-дълго на темпото наложено във все по-ясно очертаващата се безплодна пустиня на времето.Тогава керван сараи няма откъде да се вземат.Който издържи.

61

Анонимен

преди 1 година

До Аз Китай в нито един момент от историята си не си сътрудничел с никой! За Китай единственото важно нещо както днес, така и в миналото са китайските интереси. Китай като изключим КНДР, днес нямат добри отношения с нито един от съседите си, даже с Индия са в състояние на неформална война. Това че Китай е експортно ориентирана икономика, не значи си мълчат и се разбират с всички.

60

Анонимен

преди 1 година

До Аз Аз,бъз,въз,г-з.СУРОВИНИТЕ КЪДЕ СА.Където суровините,там и парите.Не може вечно да лежиш на едните хартийки.очаквах разпада на Украйна,но като краен,трудно реализуем вариант още в 2014 когато приеха нацистките закони за езика.Сега не знам.Знам,че след като руснаците ликвидират нацистките формирования,Украинците,по-специално нацистите стават ненужни навсякъде.Те и сега са нужни само като фактор, който държи Украйна във войната.Докато могат да изпълняват тази функция ще имат някакво значение.

59

Анонимен

преди 1 година

Както правилно е отбелязано в статията Китай не е Русия, тук обемите са различни, икономическата обвързаност коренно различна. Руската иконимика лесно може да бъде потопена, ако спреш да й купуваш суровините, но ако наложиш пълномащабно ембарго на Китай веригите на доставки в световната икономика, буквално ще се срутят и ефекта за Запада ще е апокалиптичен. Да се води икономическа война с Китай на този етап ще е безумно за всички страни.

58

Аз

преди 1 година

И още нещо - Китай са хилядолетна цивилизация и са имали импрерия още преди 2300 години. Много генетична мъдрост има натрупана там и тези хора знаят, че сътрудничеството е ключът към успеха. Затова китайците виреят по цял свят и навсякъде се оправят без проблем. Гледат си работата и се разбират с всички. Да се скарат със САЩ и ЕС за да се затворят в някакъв азиатски съюз е просто АБСУРДНО.

57

Мда

преди 1 година

Китайците накрая ще му го нахендрят яко, няма по-двулични от тях !

56

юлиян

преди 1 година

До Груз 200 Малко са.ТРЯБВА ДА НАТОВАРИШ ПОНЕ 7-800

55

Аз

преди 1 година

На Китай най-големият им клиент и третият им най-голям доставчик са САЩ. Русия не присъства в топ 10 от никоя страна на търговския им баланс. Китай няма да отрежат клона, на който седят, за да помогнат на един психопат, с който въртят 2% износ и 3% внос. Ако това да му купуват суровините на още по-ниска цена му казвате "помощ" нека така да бъде.

54

Анонимен

преди 1 година

Един говори за 12 век но със самочувствие ай си.