83

Дядо Кольо

преди 1 година

Известен академик беше написал. Най-силни ще бъдат държавите с най-много земя, вода и гора. Като прибавим, най-много полезни изкопаеми, безкрайни ресурси от газ и петрол. Армия с високо технологично оръжие вкл. ядрено/два пъти повече от останалия свят/, няма как да не признаем че, Русия и суперсила. Затова е безполезно да се разговаря с нея от позицията на силата. Това още повече ще влоши нещата, Европа и Украйна са губещи, а САЩ и Китай- печеливши.

82

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Защо мислиш, че западноевропейските лидери са глупави? Те знаят какви са последиците при отказ от руски газ и нефт, но знаят, че ще им бъде по-евтино да купуват по-скъпи газ и нефт от трети доставчици, вместо русия да ги изнудва, заплашва и "освобождава". Единственото добро от тази ужасяваща война, започната от путин, е, че Европа ще се отърве от руската енергийна зависимост...и Европа вече ще бъде по-внимателна с "евтините" руски суровини. А, русия как ще съществува без износ на газ

81

Анонимен

преди 2 години

До Случаен минувач Индия и Китай и преди войната, или специалната операция, купуваха газ и петрол от русия. Няма как да купуват по-големи количества, просто не им трябват. ЕС е най-големия и най-богат купувач на руски петрол и газ....ама вече не! Никой не иска да бъде изнудван от продавача, ако продавача е нагъл, агресивен изнудвач - тогава купувача ще предпочете да купи същата стока от друг продавач, дори на по-скъпа цена. Големия губещ ще бъде наглия продавач, защото ако не продава - фалира.

80

Българинсега руските

преди 2 години

окупатори и терористите гледат тези милиарди през крив макарон..ха.ха ха ха

79

Анонимен

преди 2 години

Колкото и нефт и газ да произвежда Русия всичко ще бъде изкупено от САЩ. Накараха тъпите европейци начело с гинеколожката да пишат санкции и така ги отстраниха като конкуренти. Яко нали?!

78

Сриват доставките

преди 2 години

Едвам спасиха САЩ от военен терор 2020 .. Тогава протестиращи обсебени около конгреса подаваха риск от ядрен холокост..Иначе диверсантите от САЩ много години обявяваха че целят разединение на ЕВропа и блокиране на руските доставки на газ и нефт за традиционните европейски пазари..ДА се проверят досиетата на всички подставеи на власт в Кремъл след 1991 година ..Вкл за чужди шпиони и диверсанти..ДА се проследят всички разговори на Путин преди и след започване на военния терор.

77

До Случаен минувач

преди 2 години

Нищо нема от Индия! Искат огромни отстъпки, при положение че цената на руския е 70$. Китай е пас, поне официално. Продажбите на Русия за Европа, нямат алтернатива. Фалити

76

Случаен минувач

преди 2 години

Аз в къщи си пускам и руска телевизия между другото. Никога не съм обичал да ме зомбират едностранно. И по време на милиционеросоциализма слушах Свободна Европа. Сега по руската телевизия един техен коментатор каза: Европа не ни купува нефта и газа, Индия ще ги купува от нас! Има огромни поръчки за нефт и газ от Индия. И ще си плащат. И от Китай също. Щом е стока, ще я продаваме!

75

перко

преди 2 години

Има збраана, яма забрана! За едни може, за други не може! Отноово ще се купува руски газ чрез друи доставчици, но на по виска цена! Реално така наречената промяна се изразява в подмяна за сметка на хората!

74

До 93

преди 2 години

За наркомана З ли говориш, дето 8 години избива собствения си народ? Даде на сина на Байдтн 50 000 долара месечно, незнахно за каква работа. И стана милиардер.

73

Анонимен

преди 2 години

Айде стига ств увъртали, ОАЕ дори не вдигнаха телефона на Байдън, което е обидно. Венецуела им отказа, макар да й обещават частично сваляне на санкциите. Нв са забравулу, че ФАЩ им спретна опит за преврат.

72

Анонимен

преди 2 години

А и между другото не си мислете, че САЩ може да замести Русия, САЩ дори да вдигне производството на макс, едва ще замести 10% от Руското производство. Трябват примерно 20 години за да може САЩ да изгради достатъчно инфраструктура за да може да замени 50% от Руския ГАЗ... а до тогава?! Изобщо всяко заместване изисква периоди от 20 до 50 години и то не пълно заместване. Това означава 2 неща първо, поскъпване на горивата в пъти, 2-ро продължителна икономическа криза в Европа.

71

Анонимен

преди 2 години

Това което на практика ще се случи е Европа да плаща скъпо и пре-скъпо за Руски ГАЗ и Петрол, който някой друг "изпира"... т.е. ще има държави "перачи" на ГАЗ и Петрол, но те това няма да го правят безплатно. Ще влиза Руски, а ще излиза примерно "Азърбейджански", "Катарски".... или някакъв друг, но ще е пак Руски. Така привидно уж ще купуваме друг, "чист", "зелен" ГАЗ, но той ще е пак Руски, не за друго, а защото простоняма как с магическа пръчка 200 милиарда куб.м да се появят някъде.

70

Анонимен

преди 2 години

И какво излиза, че САЩ иска да се намърда и да станем зависими от тях, само че вече на четворни цени. В европейския парламент само зелки ли има, няма ли мислещи.

69

Анонимен

преди 2 години

А от къде е получавала Европа ГАЗ по време на студената война. Източна Европа от Русия, западна Европа е имала ядрена енергия и въглища. След студената война западна Европа постепенно се отказва от ядрената енергия и въглищата. Освен това се качва потреблението на енергия. Повишаването на жизнения стандарт в Европа през последните 30 години, до голяма степен се дължи именно на Руския ГАЗ. Това Европа разбира се никога няма да го признае, ще се продължава с глупавата пропаганда "до дупка"

68

анонимен

преди 2 години

Дори и при ядрена война в Сибир и в Хималаите все нещо ще остане, а тук при нас отново нищо и половина. Затова трябва да се спрат и да сядат на масата за преговори. нали умни глави, нали организации колкото искаш, и да прекратят с двойния аршин - един убива правилно, друг не. Колкото искате варианти, но зла и алчна човешка природа до безкрай.

67

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се построят 200 ядрени реактора в Европа за да може да се спре използването на Руски ГАЗ.... реално алтернатива на Руския газ няма, обикновения човек дори не му се обяснява за какво става въпрос. Русия изнася за Европа 200 милиарда куб.м ГАЗ няма производител в света, който просто да замени Русия, дори след 50 или 100 години. А какво е правила Европа преди това... по време на "студената война". продължение в следващия пост.

66

чудо невиждано

преди 2 години

До Случаен минувач хубаво,ама *** искат да си мерят *** с нея...

65

чудо невиждано

преди 2 години

До Азбаш така си е,казано точно....

64

Сатира

преди 2 години

Евро-гадовете, ще ни уморят сигурно е! Инфлация нагоре, цени нагоре! Така ще бъде без Русия, така ще бъде със САЩ!