118

Лойко

преди 1 година

И да ги впишат и българите в тяхната конституция,това не означава,че на следващото предброявяне ще бъдат повече от 3500 самоопределящи се за българи в Македониа.Даже може би ще бъдат и по малко.Ние ги сънуваме стотици хиляди и се вкарваме във филм.Реалноста е друга.Никой не е заритал за България,освен да притежава БГ паспорт за работа в Европа.

117

Анонимен

преди 1 година

О, не, имате да ни връщате откраднатите история и език, да спрете с езика на омразата.

116

-_-

преди 1 година

Тотално вето , След това - анексиране и демакедонизация !

115

аз

преди 1 година

Това е само началото!

114

Статистик

преди 1 година

В края на 19-ти век Константин Иречек пътува из Балканския полуостров и за територията, наречена Македония пише, че е населена от българи, албанци, хървати, ***, турци и гърци. А говоримият език е вардарски диалект на българския езикИ нито дума да некви македонци и македонски "език".Та се питам - тия днешните макета от Луната ли са паднали, или от Марс?

113

Мугабе

преди 1 година

Тоя що така прилича на Бай Тодар от най-активните му години?!

112

Анонимен

преди 1 година

"Ще ти върна 20лв от тези 100 които ти дължа и ми вдигаш запора на сметката, ок?"

111

Анонимен

преди 1 година

Ама не са бе, готин. Виж там историческата комисия по-добре ги разбира тия работи. И "гласът на омразата" трябва да забравите. Разбра ли тоя път? А, немата Ъ и Я, добре. Тоа пат разбра ли?

110

Анонимен

преди 1 година

.......Когато докажем произхода на Българина........не е редно е да налагаме вето ....Много е долно......Ние нямаме Македонци в конституцията...... Съжденията Ви са елементарни, образец на опростенческо мислене спрямо различни проблеми, които имат вековна предистория; прилагате повърностни формулировки на прости неща, имащи сложен генезис и развитие през вековете; особено през последните 150г. и политиките на Сърбия и Русия към българия и бългжарщината като щяло. Впрочем, едва ли ще ме разбете.

109

Анонимен

преди 1 година

Самуил е роден в София! Баща му комит Никола е управител на Средец (София), какъв Охрид ви гони, бе? Има си Британска Енциклопедия, дори и в измислената Уикипедия пак е ясно показано, че е роден в София. И пише: религия на Самуил: българско православие. Не мънкедонско, не сръбско, не гръцко, руско или някакво друго. БЪЛГАРСКО ПРАВОСЛАВИЕ.

108

до 112

преди 1 година

въобще не си в час. до 1944г., България е монархия и не съществува термин 'гражданство' в Конституцията, а поданици. Казваш ми, че преди 1944г. българите не са били българи понеже не е имало гражданство по Конституция? А преди това през османско как е имало български народ /милет/, а е нямало македонски? А по време на двете български империи, пак без Конституция, според теб какви са били българите? Самуилци, Симеонци, Шишманци? Македония е в ЕС (и Гърция, и България), ветото е за БЮРМ/ФИРОМ.

107

Анонимен

преди 1 година

Тия па пак наглеят точно по комуняжки, отврат! Вето до дупка!

106

Васко

преди 1 година

Първо се освободете от сръбското управление в територията ви.Всичко е под сръбски контрол с поставени лица македонци.Или мислят че ние радев трева Когато изхвърлят сръбското господство Тогава може да има преговори за ЕС.Които ще са 15/20 години с неизвестен край Гаранции за влизане вече няма От както французите промениха правилата.

105

Билбил

преди 1 година

До АнонименНикаква историа а само среден за вас, и никои не сака во ЕС со вас само за инфоДа живее Македониа!

104

Анонимен

преди 1 година

Аман от освободители. Никой българин вече не иска да освобождава макетата, нито територията им. Искаме си историята и тяхното признание, че са държава на два петъка! И никакви условия повече от тяхна страна - ако искат ЕС, ще трябва да се помирят с факта, че са нация от 1945 г., и да спрат с всякакви омрази и претенции! Как гърците си защитиха интереса и дори името им смениха?! Що за подажни политици си избираме, търговията не е над всичко!

103

Анонимен

преди 1 година

Накратко, БГ е изпълнила роднинския си дълг - МК е в НАТО, сигурността, целостта и неприкосновенността на държавата им е гарантирана. Ако искат - ще влязат в ЕС, това е тяхно право и личен избор, желание за развитие и благополучие. За целта ще трябва да отговарят на съответните изисквания и да направят своите компромиси. Ако не искат това лошо няма, техен избор.

102

Диана

преди 1 година

До мтанх Не е нужно да имаш роднини в България за да си българин - всички коренни жители там са българи! Точно фактът, че властите в РСМ не приемат това и продължават да твърдят за някаква диаспора от българи там, е причината за нерешаването на проблема! Истината, истината и само истината работи - всичко останало е шлака, дърпаща отношенията ни към дъното!

101

мтанх

преди 1 година

Та така, тук в БГ има стотици хиляди документи, доказващи че стотици хиляди македонци са заявили, че са българи (плюс членове на техните семейства); а в МК ни навират данни от преброяване, че били 2-3хил. Някой ще рече, ама те заради пътуване, работа, дрън-дрън. НЯМА ТАКИВА ФИЛМИ!!! Едното са писмени доказателства, другото - шумадийски измишльотини. От правна страна, който има БГ - паспорт е българин, а тези 2-3хил. да ги прибавят отгоре. Точка!

100

Диана

преди 1 година

До Анонимен101 Никога не сме си поделяли РСМ със сърбите! Никога! Имали сме надежди да ги освободим, но явно не му е било дошло времето, явно има много по-дълбоки пластове на проблема от простото връщане на македонците на България! И това вероятно е цялостното отношение на Запада към България и българите /защото кражбата на македонците ни явно не е без тяхно удобрение и подкрепа, гледайки реакциите днес и слушайки лъжите на крадците в тяхните уста!/..Комплотът над България не е бил случаен..

99

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 106България си е България, една от най-древните държави в Европа, даже никога не сме си сменяли името, все България, не може да сравняваш изкуствено създадени държави като Северна Македония с нас :))) Не е проблем за нас да си бъдат държава, все пак ние първи ги обявихме за такава, проблема им идва от сърбите и руснаците, които по всякакъв начин гледат да ни разделят :))) Разбра ли сега маке или русофилче :)))